Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nazdar účastníci fóra,

mám dotázek. Listoval jsem dnes Watch magazínem (teď už ani nevím jestli to bylo poslední, nebo předposlední číslo) a v popisu hodinek Patek Philipe (omlouvám se jestli jsem to napsal špatně, ale nemám se teď rychle kam kouknout, abych to zkontroloval) Grand complication (zobrazuje se na ciferníku den, datum, měsíc, přechodný rok, měsíční fáze a tuším ještě indikace dnu či noci) psali, že je na těchto hodinkách famózní (nejedná se o citaci), že každý z těchto údajů se může změnit (když na to je samozřejmě ten správný okamžik) okamžitě, v podstatě ve zlomku vteřiny, kdežto na "obyčejných" hodinkách to trvá dvacet minut i více. Tak a teď se dostávám k tomu, na co se chci zeptat. Mám troje automaty Hamilton: Khaki Field chrono, Khaki king a Khaki aviation. První dvoje ukazují jak datum, tak i den a třetí pouze datum. V prvních je Valjoux 7750, v druhých ETA 2834 a ve třetích 2895 (doufám že se u těchto posledních nemýlím). Kde Valjoux 7750 je vlastně z těchto strojků nejlepší, ale přehození datumu a dne trvá v půlnoci oněch zmíněných 20 min., zatím co u těch druhých je to otázka zlomku vteřiny, že mi trvalo nějakou dobu, než jsem to vůbec postřehl. Vždycky jsem na to číhal do půl noci a zhruba za 3-4 min. celá, to potichu cvaklo, a najednou tam byl nový den. Jenže já v tu chvíli mrknul :crying_anim02: a nic jsem neviděl :thumbsdown_anim: . No nebudu to zdržovat, znamená to tedy, že ty dvoje jsou "bomby" na úrovni Patek Philipe, zatímco ty s Valjoux 7750 jsou drahé těžítko ? Byly docela drahý .... :crying_anim:

Dělám si legraci, ale může mi to někdo zkušený vysvětlit jak se tedy celý problém má a zda rychlé přehození je opravdu tak nadstandartní?

Díky Only.

Odesláno
  only napsal:
Nazdar účastníci fóra,

mám dotázek. Listoval jsem dnes Watch magazínem (teď už ani nevím jestli to bylo poslední, nebo předposlední číslo) a v popisu hodinek Patek Philipe (omlouvám se jestli jsem to napsal špatně, ale nemám se teď rychle kam kouknout, abych to zkontroloval) Grand complication (zobrazuje se na ciferníku den, datum, měsíc, přechodný rok, měsíční fáze a tuším ještě indikace dnu či noci) psali, že je na těchto hodinkách famózní (nejedná se o citaci), že každý z těchto údajů se může změnit (když na to je samozřejmě ten správný okamžik) okamžitě, v podstatě ve zlomku vteřiny, kdežto na "obyčejných" hodinkách to trvá dvacet minut i více. Tak a teď se dostávám k tomu, na co se chci zeptat. Mám troje automaty Hamilton: Khaki Field chrono, Khaki king a Khaki aviation. První dvoje ukazují jak datum, tak i den a třetí pouze datum. V prvních je Valjoux 7750, v druhých ETA 2834 a ve třetích 2895 (doufám že se u těchto posledních nemýlím). Kde Valjoux 7750 je vlastně z těchto strojků nejlepší, ale přehození datumu a dne trvá v půlnoci oněch zmíněných 20 min., zatím co u těch druhých je to otázka zlomku vteřiny, že mi trvalo nějakou dobu, než jsem to vůbec postřehl. Vždycky jsem na to číhal do půl noci a zhruba za 3-4 min. celá, to potichu cvaklo, a najednou tam byl nový den. Jenže já v tu chvíli mrknul :crying_anim02: a nic jsem neviděl :thumbsdown_anim: . No nebudu to zdržovat, znamená to tedy, že ty dvoje jsou "bomby" na úrovni Patek Philipe, zatímco ty s Valjoux 7750 jsou drahé těžítko ? Byly docela drahý .... :crying_anim:

Dělám si legraci, ale může mi to někdo zkušený vysvětlit jak se tedy celý problém má a zda rychlé přehození je opravdu tak nadstandartní?

Díky Only.

Zrychlené přehození datumu je trochu složitější výrobně a zdá se, že uživatelsky je komfortnější : najednou koukáš a je to.

No ale soudit z toho že to je ta podstata vrcholné kvality, tak to asi ne. Myslím že rychle přehazovat umí i úplně levné hodinky, horší než ETA. Osobně mi přijde výhodnější robustní řešení (třeba Prim 68), kde prakticky není co by se pokazilo.

Odesláno

Only, srovnáváš nesrovnatelné...

Hlavní je, že ty Pateky mají věčný kalendář a kapku víc okýnek, než ty tvé strojky ;)

Takže to, že se všechny údaje mění skokově, je docela bomba. Údajně to zajišťuje mechanismus složený ze 212 součástek. Kolik součástek mají celkem Primky? :)

Odesláno

Snad to neni uplne unos... oboje moje hodinky meni datum skokem, jedny cca 2,5 min pred pulnoci, druhe 5 min po pulnoci. Nekde jsem cet, ze rozptyl +-15min kolem pulnoci je normalni. To je nejaky problem ty hodinky z vyroby nastavit tak, aby to bylo pokud mozno treba v ramci +-1 minuty? Nejsem odbornik, jen user, tak me nebijte za pripadne blby dotaz..

Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
Only, srovnáváš nesrovnatelné...

Hlavní je, že ty Pateky mají věčný kalendář a kapku víc okýnek, než ty tvé strojky ;)

Takže to, že se všechny údaje mění skokově, je docela bomba. Údajně to zajišťuje mechanismus složený ze 212 součástek. Kolik součástek mají celkem Primky? :)

Ja to nesrovnavam, to srovnavali lide v casopisu Watchmagazine, dneska jsem to cetl pro jistotu znovu a je tam napsano, ze je skvele jak u Patek Philippe dosahli skokove premeny udaju, kdezto bezne hodinky to delaji min. 20 min. Ja se pouze na zaklade toho clanku podivuji, ze ty moje Hamiltny to delaji take. To je vse. Srovnavali oni ;). Takze to asi nenapsali uplne presne a vznikla z toho mirne zavadejici informace. Samozrejme tim nepochybuji o vyspelosti mechaniky Patek Philippe. Pouze jsem chtel od nekoho fundovaneho slyset, jak se veci ve skutecnosti maji. Je mi take jasne, ze ve svych Hamiltonech nemam "motor" rovny "motoru" Patek Philippe Grande complication.

Only.

Odesláno

Mám 7751, ukazatele se prvně viditelně hnou těsně před půlnocí, datum doskočí v 0:59 a den 1:16. 31. přeskočí měsíc a datum až někdy po třetí hodině.

Odesláno

Tak nevím pánové, ale opravdu v mých Hamiltnech s 7750 uvnitř, se to začne hýbat těsně před půlnocí (skutečně tak 2-3 min), po cca 20 min. jsou tam už zobrazeny nové údaje a nejdéle do půl jedné je to vše srovnané. Bohužel to nemůžu teď napsat úplně přesně, nemám hodinky u sebe a jsem mimo ČR, ale 100% to celé netrvá déle než 35 min.

Only.

Odesláno (upraveno)

to jsem vůl, já myslel, že zrychlené přehazování data znamená nařizování :D :D. To by smysl mělo, takhle je to další hodinářská fintička, opravdu bych řekl, že smysl má pouze ve vysoké hodinařině, tam je teprve to nejfajnovější dost fajnový.

Taky vzhledem k tomu, že dost těch věcí se přehazuje zrovinka o půlnoci, tak bych ten zázrak často zmeškal :D

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Co jsem postřehl u svých 7750, taj to začne tak 20min před půlnocí posouvat datum i den směrem na další, pak se to v určité fázi jakoby zastaví a dá se říct, že s úderem 24 je tam vše přehozeno.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...