Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim spolusoudruhy :) vim ze to tady resil pred nedavnem kolega, ale zajima me jak je to s dph a temi veci okolo.

Resim dovoz rok stareho auta na firmu. Prodavajici je autosalon.

Mam takovou predstavu, ze kdyz se domluvim s prodejcem, tak by me to mohl prodat bez jejich DPH a spolu s dokladem EUR1 se vyhnu 10% procleni u nas.

DPH si uvedu u nas do danoveho priznani a tim se vyhnu vratce... je to tak, nebo placam blbiny?

Odesláno

Tady tihle ti to udelaj i predem, ne az na hranicich. Jsou tim padem samozrejme nejdrazsi, ale treba ti budou schopny predem poradit, jak to udelat s DPH kdyz je to na firmu...

www.eur1.ch

(Se ta adresa tvari oficialne, ale je to proste jen nejaka spedice co to nabizi pres internet)

Odesláno (upraveno)

Anebo jeste.... Auto Rudna. V Rudny...:) tem pendluje kamion, zaridej vsechno. Akorat ten salon tam musi bejt nekde kam zajedou s kamionem. Byl jsem tam zjistovat co a jak a jsou docela ochotny.

Upraveno uživatelem Pirx
Odesláno (upraveno)

diky za tipy. Dle pana z Auto Rudna ja odvadim DPH az pri naslednem prodeji, takze je to asi jak sem psal vyse. Ale jistota je jistota :)

Upraveno uživatelem Petrando
Odesláno

Není to tak že jejich DPH neplatíš, protože exportuješ a naše DPH musíš vyčíslit, ale neplatíš ho? V přiznání DPH se ti projeví nákup auta, včetně jeho pořizovací hodnoty, je tam na to spešl kolonka, ale nebudeš nic platit a ani ti nic nevrátí

Povezeš to po ose, nebo odtah?

Odesláno

Není to tak že jejich DPH neplatíš, protože exportuješ a naše DPH musíš vyčíslit, ale neplatíš ho? V přiznání DPH se ti projeví nákup auta, včetně jeho pořizovací hodnoty, je tam na to spešl kolonka, ale nebudeš nic platit a ani ti nic nevrátí

Povezeš to po ose, nebo odtah?

Jejich DPH ve vysi 7,7% je pry o dohode. Bud to prodejce proda rovnou bez DPH, nebo s dani. Pokud vcetne DPH, tak az ja prihlasim jako firma, tak castku posle zpet. Da se to ale osetrit ruzne.

A jak rikas, ja to uvedu jako prijem a do priznani dane uvedu celou castku vcetne ceske DPH, nicmene od statu nic zpet nedostanu. DPH zaplatim v okamziku kdyz bych auto prodaval.

V pripade koupe bych to resil odtahem. 

Odesláno

Hlavne si pohlídej, nech ti vystaví samostatnú fa na auto bez DPH a samostatný dokument (býva to ošetrené väčšinou v kúpnej zmluve) na prípadnú kauciu. Nechaj si na to vystaviť dva variabilné symboly, neposielaj celú čiastku (auto + kaucia na CH DPH) pod jedným. V účele platby uveď (anglicky/nemecky/francúzsky, podľa toho, aký jazyk ovládaš), čo je platba za auto a čo kaucia. Ohľadne DPH tomu rozumieš, je to tak, platíš a do majetku to navádzaš priamo bez DPH, o žiadnu vratku tým pádom nežiadaš.

Odesláno

Milý Watsone, co tě vede k domněnce, že by to mohl být japonec?

Sám Petrando píše že bude mít EUR1, má tady poptávku na Porsche 911 GTS, nedávno tady prodával jiný Porsche s tím, že touží po upgrade, v jiným vlákně konzultuje jestli vzít normální brzdy, nebo keramiku. 

Odesláno

Tak dalece jsem nepátral. Jenom jsem se setkal s tím, že prodejce slíbil vše co kupujícímu na očích viděl, vč. EUR1 a až došlo k samotné transakci, tak narazili na celnici, která požadovala potřebný podklad pro potvrzení EUR1, který ale prodejce  nebyl schopen zajistit a problém byl na světě. 

Setkal jsem se i s tím, že oficiální dealer Škodovky dohodl vývoz nového auta do CH. A v okamžiku, kdy chtěl na CÚ vyřídit EUR1, tak mu Škodovka nedala potvrzení a problém byl na světě.

Proto prosím berte jenom jako info, které by mohlo někoho zajímat a nemusí se evidentně vztahovat k tomuto případu. Ono ve výsledku to, že by byl Japonec, nemusí znamenat, že EUR1 vystaven nebude - a to Japonec vyrobený v Evropě.

Odesláno

Prijde mi teda vyrazne jednodussi to koupit nekde v EU a dph mas rovnou na reverse charge a nic neresis.. mne by se s svycarama drbat nechtelo.. ledaze jsi narazil na nejakou uzasnou cenu ve srovnani treba s nakupem v DE..

Odesláno

Prijde mi teda vyrazne jednodussi to koupit nekde v EU a dph mas rovnou na reverse charge a nic neresis.. mne by se s svycarama drbat nechtelo.. ledaze jsi narazil na nejakou uzasnou cenu ve srovnani treba s nakupem v DE..

Me se ze svycarama taky drbat nechce. Ale to co chci neni nikde v DE a ani jinde v evrope. Mam prolezly mobile.de a autoscout24 vcetne vsech oficialnich zastoupeni importera.

Chci totiz kupe, zadokolku v manualu od prvniho majitele v dobre vybave s malym najezdem a dolozenou historii. Coz je skoro sci-fi... A novy model se jeste nedela a dle importera bude teprve za rok info kdy se bude vyrabet... 

Odesláno

Me se ze svycarama taky drbat nechce. Ale to co chci neni nikde v DE a ani jinde v evrope. Mam prolezly mobile.de a autoscout24 vcetne vsech oficialnich zastoupeni importera.

Chci totiz kupe, zadokolku v manualu od prvniho majitele v dobre vybave s malym najezdem a dolozenou historii. Coz je skoro sci-fi... A novy model se jeste nedela a dle importera bude teprve za rok info kdy se bude vyrabet...

Je to holt obcas narocne, kdyz clovek presne vi, co chce :)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...