Přejít na obsah

Breitlingy z druhej ruky...


RB1K

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

doteraz som nosil obyčajné hodinky do 50e, síce slúžia ale posledné týždne čítam toto fórum a pôvodný plánovaný rozpočet na nové som už navýšil asi 15 násobne :) Každopádne na nové Breitlingy to nebude aj keď sa mi veľmi páčia.

Na eBayi sa dajú nájsť kúsky aj pod 1000-1500e, napr. Chronomat.

Je to dobrý nápad kupovať Breitlingy z druhej ruky? Prípadne načo si dať pozor, ako ,,na diaľku´´ aspoň zhruba overiť stav?

Obávam sa toho že servis(ak by bol nutný) by stál toľko čo samotné hodinky.

 

Aký máte na to názor?

 

Ďakujem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoj, dej kdyžtak konkrétní odkazy. Servisu se netřeba moc bát, bude tam obyč ETA, s tím by si měl případně poradit každej slušnej hodinář. Akorát to bude trvat..

 Ale než koupit olítaný ohnusaný brajtle, to bych si za ten litr koupil radši třeba Oris či Alpiny, upřímně řečeno.

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych byl nesvůj z nabídek na Ebay, notabene na Chronomaty za 1000?. Nejjednodušší je dát si poptávku sem do poptávkového vlákna. A pokud chceš koupit s jistotou, tak Chrono24, které má páky na případné nedostatky, nesrovnalosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem za názory.

Ku konkrétnym kúskom by som sa zatiaľ nevyjadroval, zatiaľ len sondujem ceny a snažím sa orientovať v modeloch, strojkoch, atď., ale tak napr.:

https://www.ebay.co.uk/itm/Breitling-chronomat-A13352/324062798395?hash=item4b73a5e23b:g:AoQAAOSwBGReJZMv - bez papierov

https://www.ebay.co.uk/itm/164062863908?&ul_noapp=true&autorefresh=true - mám ponuku 900libier

https://www.ebay.co.uk/itm/Polished-BREITLING-Chrono-Colt-Steel-Quartz-Mens-Watch-A73350-BF509215/264609193530?hash=item3d9befde3a:g:5R4AAOSwR8heKlFG

https://www.ebay.co.uk/itm/breitling-Chronomat-44-IB0110-Two-Tone-Gold-Blue-Dial/223890802218?hash=item3420ee862a:g:r7sAAOSwlGpeNuNt - super, ale cena ešte pôjde hore.

 

Neorientujem sa veľmi v modeloch, a pre laika je ťažké rozoznať staré Breitlingy z 90´ rokov od dvojročných pretože stále vyzerajú na pohľad ,,sviežo´´.

Poptávku si zadám, a samozrejme budem hľadať s papiermi p prečítaní toho linku. Mimochodom čo to znamená mať istotu pri kúpe? Stačí komplet balenie a certifikát? Prípadne pôvodný doklad o kúpe je nutný?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z toho odkazu.

 

První jsou automaty, klasická modifikace ETA Valjoux, docela v pohodě, otázkou je, co servis, ale tento model zaservisuje každý šikovný hodinář. Pěkný stav 40K+

 

Druhý a třetí odkaz - baterkové Colty v Chronu. Uvnitř bateriový superquartz, super strojek, prakticky bez údržby. Pěkný stav taky kolem 40K, někdo to zkouší i za pade, ale to není moc reálné.

 

Poslední model je Chronomat 44, manufakturní B01, servis jen v autorizované síti, za draho. Ale je to in-house. Na druhou stranu, bi-color, pokud Ti nesedne, budeš těžko prodávat. Reálná cena second - hand v pěkném stavu (na kůži/gumě v oceli) je kolem 90K+, na náramku pěkný kousek 100K+. Tyhle hodinky mají specifikum, že pokud je na nich ještě záruka (nečetl jsem text), tak je potřeba hodinky každé dva roky pravidelně posílat na kontrolu a servis do Breitlingu.

 

Výhody nákupu v ČR/SK jsou ty, že se můžeš s dotyčným sejít a trvat na kontrole pravosti u AD (papír Ti asi nikdo nedá, maximálně soudní znalec) a případně hodinky postavit na vibro, v jaké jsou kondici. Cena prostě není vše, jako u všeho :) .

 

Strop cen je velmi pestrý, záleží na více faktorech.

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja by som z eBAy nekupoval nič určite radšej cez Chrono24 prídu mi serioznejší a presne ako napísal člen nado mou maju páky na vrátenie penazí keby ti prišli poškodene hodinky,

alebo nedaj bože repliky dá sa to riešiť... kolega chronomagor si takto cez Chrono24 kupoval Panerai a bol snimi problem nepotvrdil predajcovi výplatu a vratil ich v kricej lehote späť a boli mu vrátene peniaze. Ja by som ti odporúčal počkať si na nejake zaujmavé jazdené Breitlingy tu v predajnom vlákne napríklad teraz su tam jedny pekne SuperOcean. Tiež som chcel Breitling a nebol som ochotný ich kupovat cez Internet lebo fotky možu byt pekne ale realita môže byt iná preto som si počkal na fajn ponuku tu na fore a dohodol si stretnutie s predavajucim a tak som kupoval a som spokojny :)

 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/135828-pbreitling-super-ocean/

Upraveno uživatelem digiMonster
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prezeral som aj Chrono24 ale zdá sa mi byť cenovo trochu mimo. Viem že eBay je tak trochu risk, ale už som pár krát reklamoval cez eBay a nebol problém poslať späť.

 

Vrátim sa k téme, po prečítaní viacerých vlákien som sa už viacmenej rozhodol, že automaty nebudú to pravé pre mňa, ak zvážim servisné náklady, (ne)presnosť a väčšiu šancu že kúpim šunt do ktorého bude treba vraziť peniaze.

 

Čo sa týka Breitlingu, oplatí sa niečo so Superquartzom? Hodnotenia sú vynikajúce, aká sa dá očakávať presnosť?

Prípadne má Breitling aj iné Quartz chrono hodinky?

 

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne Breitling robí aj SuperQuartz modeli fajn sú napríklad ?Colty Chronograph? len sa horsie zháňajú (ak nerátam tie úplne starinky dodrbane ) cena nie je Zrovná najnižšia das rovnaké prachy za Quartz niekedy aj troška viac ako za mechaniku v Breitlingu čo mne osobne nevoňalo ale asi sa treba od toho odosobniť :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A zabudol som dodať ... čo sa týka tej presnosti bude určite slušná udáva sa presnosť +-10sekund za rok čo ke super ale dnes ju dava už viacero výrobcov hodín napr. Citizen,Seiko,Longines..

Breitling však dáva tzv. Thermokompenzačny Quartz modul do hodín čo zjednodušene znamená že idu rovnako presne či je nízka alebo vysoka teplota ono na každý strojček či Quartz alebo mechanicky má teplota vplyv tým pádom aj na jeho presnosť a tieto Thermokompenzacne strojky to zvládajú lepšie ako bezne ,ale človek si Hold musí priplatíť :)

 

Breitling robí krásne hodinky s osobytou aurou niekedy ideš proste proti rozumu a aj tak si ich kúpiš aj keď vieš že môžeš mat rovnako dobre a presne hodinky za lacnejši peniaz napríklad zaujmave Longines V.H.P. robia aj vo verzii Chrono cena je 1470? a máš čisto nové hodinky

A super presne s perpetualnym kalendárom ale nechcem ta odhovárať sám som Breitlingom podľahol ;)

Upraveno uživatelem digiMonster
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobne s Quartzom mentálny problém nemám a Superquartz by mal byť ešte o nejaký stupienok vyššie :)

 

K tým Breitlingom, jediný model od nich so Superquartzom je teda Colt Chronograph?

Ako rozoznať ,,starinu´´ od nejakého normálneho ročníka?

 

Ak vieme porovnať napr.: https://www.ebay.co.uk/itm/Breitling-Colt-Chronograph-comes-in-Blue-Dial-Gents-Watch/193331621832?hash=item2d03766fc8:g:DsYAAOSwLIZeOYMD

https://www.ebay.co.uk/itm/Breitling-Colt-Chronograph-Watch-excellent-con-With-original-box/153818912164?hash=item23d05255a4:g:tYIAAOSwU0VeKaDI

https://www.ebay.co.uk/itm/Men-s-BREITLING-Colt-Chronograph-A73350-With-Box/164062863908?hash=item2632e8a224:g:h04AAOSwRl1eOEBg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díváš se na dvoje diametrálně odlišné hodinky a to, jak velikostí, tak stářím.

 

Ty druhé v odkazu jsou pravděpodobně zánovní (mají originální a novou krabici s "Beta" béčkem), tedy budou mít rok, maximálně dva. Měly by být zřejmě tedy v záruce. A pokud jde o velikost, tak se bavíme o 44mm !

 

Ty třetí z odkazu jsou mid-size - pouhých 38mm, to si dokážu představit na dámské ruce. A navíc modelově jsou dost staré(soudě i podle úplně prvního, původního náramku PRO I), není to nic proti ničemu, pokud to funguje, ale rozmysli si, pokud budeš objednávat hodinky z netu, jakou preferuješ velikost, protože 38 vs. 44mm je sakra rozdíl.

 

A jen takový tip, pokud se rozhodneš pro ty druhé z odkazu, tak jen bacha na cenu "kup teď" v přepočtu Libra --> CZK mi to vychází na cca 75.000,-Kč a to není žádná extra cena. Já bych si osobně chtěl první dražší hodinky vyzkoušet a koupit na živo. Nebo si je minimálně vyzkoušel v butiku. Dobrou cenu bych považoval, pokud by se Ti je podařilo vydražit kolem 50.000,-Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady je nějaký výběr z Ch24

 

Švéd: https://www.chrono24.cz/breitling/colt-chronograph--id13291977.htm

 

Španěl (mimochodem na živo krásná kombinace číselníku): https://www.chrono24.cz/breitling/chronograph-colt-boxpapers--id7700685.htm

 

* a ještě poznámka pro člověka, který chce první Béčka. Můžeš vybírat ze dvou variant. Ta první je broušená/satinovaná ocel, je matná lépe odolává vlásečnícím, ale hůře se renovuje a je to téměř vždy poznat. Ta druhá je celo-leštěná - jedná se o výraznou hodinku, která leskem přitahuje pohledy (není pro každého), celolesk je nápaditý. Velmi rychle na ní ulpívají vlásečnice, ale těch se lze okamžitě zbavit, jak cape codem (speciální leštící hadřík), případně jednou za tři, čtyři roky je dokážeš při strojovém leštění dostat do stavu nových. Takže tohle bych si asi taky ujasnil. 

 

Švéd má první variantu broušené oceli.

 

Španěl má celoleštěnky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ako sa dá laikovi rozoznať šírka ciferníka ak to nie je v popise? Trochu sa v tých Coltíkoch strácam, videl som 38, 41, 44mm...

 

Tie druhé z môjho odkazu by som samozrejme za ,,kúp teraz´´ nebral, čakám ako sa prípadne vyvinie aukčná cena.

 

K tým tvojim odkazom, obe vyzerajú fakt dobre. Naozaj je medzi obomi 10 rokov rozdiel? Sú tie novšie v niečom lepšie(strojček, technika, spracovanie, atď.) alebo je to až na rok výroby to isté? Vyzerajú dosť podobne a cena je tiež takmer rovnaká. 

Tá svetlejšia farba by sa mi skôr hodila na dámske hodinky, ale možno sa mýlim a naživo sú na chlapskej ruke super :)

Z tvojho vysvetlenia by som asi bral radšej lesklú variantu, ale asi to nebude podstatný bod pri výbere.

 

Vďaka všetkým prispievajúcim za info, zase som o niečo múdrejší a bližšie k výberu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Ako sa dá laikovi rozoznať šírka ciferníka ak to nie je v popise? Trochu sa v tých Coltíkoch strácam, videl som 38, 41, 44mm...

 

Tie druhé z môjho odkazu by som samozrejme za ,,kúp teraz´´ nebral, čakám ako sa prípadne vyvinie aukčná cena.

 

K tým tvojim odkazom, obe vyzerajú fakt dobre. Naozaj je medzi obomi 10 rokov rozdiel? Sú tie novšie v niečom lepšie(strojček, technika, spracovanie, atď.) alebo je to až na rok výroby to isté? Vyzerajú dosť podobne a cena je tiež takmer rovnaká. 

Tá svetlejšia farba by sa mi skôr hodila na dámske hodinky, ale možno sa mýlim a naživo sú na chlapskej ruke super :)

Z tvojho vysvetlenia by som asi bral radšej lesklú variantu, ale asi to nebude podstatný bod pri výbere.

 

Vďaka všetkým prispievajúcim za info, zase som o niečo múdrejší a bližšie k výberu.

 

Nevšimnul jsem si Tvé reakce.

 

Španěl prodal, koupil jsi je Ty nebo čekáš? Jinak k té barvě, tak bílá je spíš dámská, ale tady to krásně rozbíjejí ty subdialy. Hledej, pak hoď konkrétní odkaz na konkrétní hodinky a můžeme to probrat. 

 

A ještě docela slušný taháček pro lepší orientaci: https://www.breitlingsource.com/breitling_model_categories.shtml

 

Tam máš modely, strojky, strapy ... krásně se v tom dá zorientovat, chce to trochu studia a budeš vědět, co a jak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...