Přejít na obsah

Hodinky PROVOKE

Doporučené příspěvky

V 19. 6. 2024 v 23:30, Maxel napsal:

Gripen je fajn, ale český hodinky patří do český stíhačky. Tak alespoň ten můj budoucí kus se do ní stopro podívá ;)

IMG_3842.jpeg

Super budu rád když mi pak pošleš fotku 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, Jiří Sedlák napsal:

Fotograf nefotograf, ty kusy vypadají všechny stejně. Takže asi v pohodě.

Jak to prosím tě vypadá s verzí titan nebo ocel?

Ty kusy jsou skvělé jako vždy… 

Pouzdro z titanu budeme zkoušet o prázdninách. Dříve to nestíhám. Určitě sem pak napíšu až bude. 

Odkaz ke komentáři

Někdy je třeba improvizovat. Na gravírování lunety a ciferníku jsem si nedávno udělal ofuk na který jsem použil motor z dronu a nebyla to dobrá volba. Motor vydržel necelou hodinu provozu a umřel. Je čas na plán B. Tentokrát použiju fén z Lidlu za 300 Kč, vyndám motor a vrtuli a na tiskárně udělám nový vnějšek. Tohle už by mělo fungovat. 

IMG_1545.jpeg

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Dnes jsem kontaktoval všechny co mají objednané hodinky v klasickém provedení. Prosím podívejte se na mail najdete tam zprávu ohledně designu lunety. Všem kteří mají objednané hodinky v zakázkovém provedení se také velmi brzy ozvu. 

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Nedělní dopoledne je ten správný čas na další pokračování mého nepravidelného "blogu " jak jsem se rozhodl stát hodinářem. 

Za poslední dobu se toho stalo a povedlo fakt hodně. Výroba hodinek je v plném proudu a až na pár drobností je vše OK. Nejvíc jsem se bál karbonu aby byl ve stejné kvalitě jako na první hodinky. Výrobce si dal záležet a je naprosto perfektní. Pouzdra jsou právě teď na frézce a počítám že do konce příštího týdne budou. 

Už mám hotová všechny dýnka a lunety na které postupně dělám design. V předchozím příspěvku jsem ukazoval fén který jsem rozebral a použil na chlazení a ofuk při laserování. Funguje skvěle, předchozí varianta s motorem z dronu byla krok vedle. Laser se teď delší dobu nezastaví i teď když píšu jede... Po lunetách se vrhnu na ciferníky takže pokud máte objednané hodinky z Hitihit očekávejte email. 

Taky budu mít novu dílnu. Povedlo se mi sehnat super prostor za dobré peníze. S novou dílnou přichází nové možnosti. Ta hlavní je že spustím workshop "smontuj si svoje hodinky". S dílnou to bylo vlastně celkem vtipné. Na léto mám přesně daný rozpočet na jednotlivé věci protože aby toho nebylo mále předělávám byt a budu se na konci prázdnin stěhovat. A dílna mi do toho hodila vidle. Abych mohl zaplatit kauci, úpravu dílny , stěhování a další věci chybělo mi cca 30K. Takže jsem se zamyslel co s tím. A zcela spontánně vznikl nový eXtreme EDC prak. Jednoduchý levný a snadno vyrobitelný. Dělám ho na 3D tiskárně z filamentu od výrobce z Jihlavy a je super! Ale co je hlavní povedlo se mi tím zalepit malou díru v rozpočtu. Tiskárna se teď na delší dobu nezastaví. 

Jediné v čem mám trochu skluz jsou hodinky v zakázkovém provedení. Stále to před sebou hrnu a doufám že až budu mít přestěhovanou dílnu budu na to mít konečně kapacitu. Je toho ted najednou hrozně moc. 

Když to celé shrnu tyhle prázdniny je to velká jízda. Hodinky, rekonstrukce, nová dílna a stěhování. Už ani nesleduji jaký je den. I tak mě nadšení nepřechází naopak. Na novou dílnu se fakt těším. Dokonce budu mít dvě okna 😄 v garáži nebylo ani jedno. Hodně se taky těším až přijde první zákazník na workshop. Mám v plánu jet vystavovat na výstavu nožů do Příbrami a určitě sebou vezmu hodinky. Takže když budete chtít stavte se k mému stolu 14 - 15 září v Příbrami. V Hradci jsem na jaře potkal několik lidí zde z fora a bylo fajn se poznat osobně a popovídat si s podobně postiženými lidmi 🙂 

Aby byla trochu změna dnes nepřidám fotku hodinek ale posledního modelu praku. 

praky.jpg

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Dnes jsem napsal e-mail všem co mají objednanou variantu s olejem nebo bez oleje. V klidu si vyberte variantu ciferníku a dejte mi vědět. Příští týden je začnu vyrábět. 

Ciferniky na limitku už jsou ve výrobě. 

IMG_1685.jpeg

IMG_1686.jpeg

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...