worm007 Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Odesláno 28. února 2020 Tak po dlhšom premýšľaní som si pořídil tieto Glycine. Ide o GMT verziu - na koľko v puristoch sú tie isté stroje akurát majú o ručičku menej, čiže môžete sledovať len dve časové zóny, zatiaľ čo na týchto GMT až tri. Je úplná pravda, že to nepotrebujem, ale GMT komplikácia sa mi páči. Momentálne ju využívam čisto na to, aby som vedel, kedy by som vstal, ak by som spal 8 hodín Na nič iné. Ale teda ako som spomínal, kupoval som ich hlavne kvôli vizuálu. Vybral som model 18 kvôli veľkosti. Mám 17cm ruku, čo znamená, že zvládol by som aj väčšie a možno časom zvážim kúpu väčších (pokukoval som po DC-4). Avšak super výhoda tejto veľkosti je, že ciferník je aj v tomto rozmere čitateľný a hodinky mi nijak nezavadzajú. Ide leto, čiže sa budeme obliekať pomenej, ale v zime mi vadia väčšie aj hrubšie hodinky kvôli dlhým rukávom. Čiže 39mm veľkosť je za mňa úplne super. Túto konkrétnu verziu som kupoval aj kvôli zlatým tónom - zlaté sú ručičky a čísla na lunete. Myslím, že to vyzerá dosť dobre. Vnútri je nejaká GMT ETA, moc sa v tomto vype strojov nevyznám, ale pokiaľ ide o presnosť tak za deň spravili 0 sekúnd. Čiže idú (zatiaľ) parádne presne. Čítal som, že niekecdy tieto Glycine GMT majú zle doliehajúcu GMT ručičku, že ide buď popredu alebo pozadu, táto moja ide presne ako má ísť, čo som rád. Lumi stojí samozrejme za prd, nič iné som ani nečakal. Aj keď teda ručičky vydržia svietiť fakt dlho. Sklo je zafírové, myslím, že z oboch strán, aj keĎ v niektorých videách som počul ľudí hovoriť, že spodné je minerálne. Neviem to otestovať, ale z mojej skúsenosti ak je spodné sklo minerál, tak sa dole na dýnku píše "sapphire top crystal" alebo niečo v tom zmysle. Tu sa nič také nepíše, tak predpokladám zafír. Priehľad je veľmi pekný, ako môžete vidieť. Nie je toho veľa čo by som k nim vedel napísať čo už dávno napísané nebolo, ale z mojich subjektívnych dojmov sú to dobré hodinky. Zdajú sa byť spracované veľmi kvalitne, čo ma prekvapilo, z nejakého dôvodu som to až tak moc neočakával. Ale som rád, že príjemne prekvapili. Na ruke sú primerane ťažké, že máte pocit, že nosíte niečo kvalitné, ale na druhej strane nie prehnane ťažké. Origo remeň vyzerá ako fejkový aligátor, nič pre mňa. Dal som to na nejaký kožený, ktorý som mal po ruke od Moose strap company. Už nerobia kožené remene ale som rád, že som tento kúpil, lebo je fakt dobrý. Myslím, že aj k hodinkám dosť pekne ide. V lete ich fuknem na nejaké béžové NATO. Tu sú dve fotky, budem pridávať ďalšie keď budem mať čas.
villain83 Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Odesláno 28. února 2020 Jsou super, barvy jsou na mě tady trochu divocina, já mám černou purist verzi.Tyhle vosumnactky jsou imho jedny z nejpovedenějších novodobých Airmanu vůbec.
Vit Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Odesláno 28. února 2020 Nejraději mám LE1953 Airmany (měl jsem je 2x), ale tyto jsou také pěkné, ten řemen jim perfekně sedne.Mimochodem hezké fotky.
worm007 Odesláno 29. února 2020 Autor Nahlásit Odesláno 29. února 2020 Ďakujem páni. Hej je to trochu divočina ale obyčajných čiernych cifrov mám dosť, chcel som niečo trochu iné. A som vždy rád keď hodinky majú nejaký zlatý akcent - nosím zlatú obrúčku tak sa mi zdá že to k nej ide
Daemonultimate Odesláno 29. února 2020 Nahlásit Odesláno 29. února 2020 Tady je ta zlatá vkusně decentní, takže jak už jsem Ti je chválil na Hodinkomanii, přidávám i sem. Já mám zas rád oranžovou, jen na potápkách a taky jen v detailech, nápis, ručička, index. Jen by mi z těch Airmanů šla hlava kolem
StanoBare Odesláno 29. února 2020 Nahlásit Odesláno 29. února 2020 (upraveno) Na prvý pohľad som bol z farebnej kombíncie trochu rozpačitý, ale po chvílke už to pekne "hrá" a sedí to. Páči sa mi aj detail zafarebnej koncovky GMT ručičky, aby to navodilo spojitosť s hodinovými číslicami na lunete. Mohlo to byť farebne ešte viac dopasované, teda možno aj je, ale fotka trošku skresľuje. Fajn výber. Upraveno 29. února 2020 uživatelem StanoBare
smidak Odesláno 7. března 2020 Nahlásit Odesláno 7. března 2020 Vypadají hodně specialně! Jen tak takovy nikdo nema, skvely vyber
worm007 Odesláno 11. března 2020 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2020 Ďakujem všetkým za gratulácie. Dosť ma bavia. Tá veľkosť 39 je úplne super na moju 17cm ruku. Je pár vecí čo som si všimol odkedy ich mám. GMT ručička je na prvý pohľad vidieť viac ako ostatné ručičky, čo mi nevadí, ale ak chcem vidieť čas musím sa trochu "zadívať" lebo vždy mi do očí udrie tá biela GMT ručička ako prvá. Preto som ju nastavil na 24 hodinový formát času, takže čas odčítavam momentálne primárne z nej Pre niektorých je to možno "plytvanie" GMT funkcie, ale mne to teraz takto vyhovuje. Komentoval som aj lumi, že nie je nič moc a stále s tým viac-menej súhlasím v zmysle, že nesvieti nejak super silno, ale je pravda, že svieti dlho. Čiže v noci čas bez problémov odčítam. Ani neviem prečo, ale zistil som, že sa mi veľmi páčia tie dve korunky. Aj veľkostne aj dizajnovo. Super sa s nimi pracuje a tak hladký chod pri naťahovaní som zatiaľ na žiadnych hodinkách nemal. Úplná paráda. Za ten čas čo ich mám mi robia 0s, čiže idú presne ako moje atomové Gshocky. Tak presné hodinky som ešte nemal. Posledná vec čo som si všimol až po pár dňoch nosenia je super tvar a výška puzdra. Majú myslím 11m do výšky, čiže sa nosia super pohodlne a nezavadzajú pri žiadnej aktivite a puzdro má taký "súdkový" tvar. Nemám na to lepšie slovo, ale odofotil som ich zboku aby to bolo vidno. - neviem ešte poriadne fotiť s tým foťákom a sem tam zaostrí len na istú časť a nejak rozmaže zvyšok, tak sory za to.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se