Conrad Odesláno 16. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2008 Foundryman napsal: Rovněž bych připodotkl, že USA by v případě konfliktu bránily nikoli pouze jejich životní styl, jejich přístup ke zdrojům a jejich životní prostor, nýbrž NÁŠ životní styl, NÁŠ přístup ke zdrojům a NÁŠ životní prostor. Q.E.D. v obou světových válkách. Alespoň já se cítím být spíše příslušníkem euroatlantické civilizace než islámské nebo asijsko-byzantské. Současný americký antropolog John H. Bodley píše, že hlavní funkcí civilizace je organizace sítí ideologické, politické, ekonomické a vojenské moci, které pak rozdílně pomáhají privilegovaným domácnostem. Jinak řečeno, v civilizaci instituce jako církve, korporace a armády existují proto, aby přesouvaly zdroje a moc vládnoucím elitám.
Jivl Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 Conrad napsal: Současný americký antropolog John H. Bodley píše, že hlavní funkcí civilizace je organizace sítí ideologické, politické, ekonomické a vojenské moci, které pak rozdílně pomáhají privilegovaným domácnostem. Jinak řečeno, v civilizaci instituce jako církve, korporace a armády existují proto, aby přesouvaly zdroje a moc vládnoucím elitám. Takže všechno špatně. Co s tím? Co navrhuješ?
Jivl Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 mengelis napsal: Kdybych měl být moskevský miliardář nebo přistěhovalec v Bronxu, no nevím... Trochu ujetá odpověď. Já také neargumentoval srovnáním typu americký miliardář vs. ruský bezdomovec.
Conrad Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 (upraveno) Jivl napsal: Takže všechno špatně. Co s tím? Co navrhuješ? Ideální by bylo,kdyby k současným mocenským celkům- USA ,Rusko , Čína a islámský svět přibyla silná Evropa.Faktem je,je když vidím byrokraty v Bruselu zdá se mi že cesta bude trnitá,ale co se týče naší bezpečnosti myslím že členství v NATO ji zabezpečuje docela solidně.Co se týče Ameriky,nemám v ní přilišnou důvěru ani sympatie proto, že země ,který si znovu zvolí za presidenta vyléčeného alkoholika který se domnívá že jeho kroky vede Bůh- přestože z jeho prvného volebního období bylo jasné,kam se jeho arogantní politika bude ubírat s tou není něco v pořádku.Řada zajímaVostí je ve filmu Fahrenheit 9/11 Upraveno 17. srpna 2008 uživatelem Conrad
Jivl Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 Conrad napsal: Ideální by bylo,kdyby k současným mocenským celkům- USA ,Rusko , Čína a islámský svět přibyla silná Evropa.Faktem je,je když vidím byrokraty v Bruselu zdá se mi že cesta bude trnitá,ale co se týče naší bezpečnosti myslím že členství v NATO ji zabezpečuje docela solidně. Obávám se, že spíše utopím Phelpse v bazénu než že k tomu dojde.....
Conrad Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 (upraveno) Conrad napsal: Ideální by bylo,kdyby k současným mocenským celkům- USA ,Rusko , Čína a islámský svět přibyla silná Evropa.Faktem je,je když vidím byrokraty v Bruselu zdá se mi že cesta bude trnitá,ale co se týče naší bezpečnosti myslím že členství v NATO ji zabezpečuje docela solidně.Co se týče Ameriky,nemám v ní přilišnou důvěru ani sympatie proto, že země ,který si znovu zvolí za presidenta vyléčeného alkoholika který se domnívá že jeho kroky vede Bůh- přestože z jeho prvného volebního období bylo jasné,kam se jeho arogantní politika bude ubírat s tou není něco v pořádku.Řada zajímaVostí je ve filmu Fahrenheit 9/11 Na jedné straně je Bushova propaganda na druhé propaganda Michaela Moore a zcela jistě platí že pravda je nekde mezi, Ano je to jednostrané vidění s trochou demagogie,ale i kdyby jen 20 procent byla pravda tak pánbůh potěš. Upraveno 17. srpna 2008 uživatelem Conrad
babaq Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 Není to vůbec jednoduchá otázka a přemýšlím o tom docela často. Mám 35 let a komunisty pamatuju ze studentských let na gymplu. Vím, že i učitelé (ti kteří nekolaborovali) z nich měli vítr. Samo, byl bych radši, kdyby tu ten problém nebyl, ale on tu je. Takže celkem vzato, jsem PRO RADAR, z mnoha důvodů zde již uvedených. Většinou souhlasím s Onionem, většinou nesouhlasím s Gilliem.
Děda Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 já bych s radarem neměl problém, jen kdyby ta naše vláda z nás neudělala blbce. Její "propagace" radaru nahnala spoustu přemýšlivých lidí k oponentům. Ta argumentace byla hrozná, kdybych takto se vymlouval kantorovi na průmce, tak nikdy nesežrel falešnou omluvenku. Těch pár raket v Polsku nenarušuje rovnováhu k Rusku, s tím radarem si nejsem jistý. A navíc ti poláci s toho vytřískali řádné vyzbrojení. no dát něco nám, tak naše statečná armáda to rozkrade, ještě než to přijede
Onisan Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 to J.F.: Tak co, jsi spokojen s otevřením tématu který já jsem v jiném vláknu zamknul? ještě nějaká kritika?
Conrad Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 (upraveno) sorry překlep, to byla SZ Onionovi Upraveno 17. srpna 2008 uživatelem Conrad
CzechJoker Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 Onion napsal: Protože si někdo posteskl nad tím, že naše historické paralely jdou jenom k roku 1948 mohu zde umístit článeček jednoho človíčka kterého osobně znám a kterého si vážím. Když pominu, že nás naši spojenci v roce 1938 zradili, trochu mi v té rekapitulaci chybí Jalta, kde nás zradili podruhé. A bojím se toho, že vzhledem k současné bezpodmínečné orientaci na stejné zrádce nás čeká odsouzení k zopakování historie. Nebo tady někdo opravdu věří tomu, že by za nás USA šli do války s kýmkoliv? Pokud jde o radar, naše vláda od počátku neříká plnou pravdu ohledně typu i taktické využitelnosti a mlží, jak se dá.
Onisan Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 Tkže co radíš? Z takto laděných příspěvků mám pocit, že je nejlepší ležet na hladině a počat až nás někdo schramstne... jedno, že to bude ruský amur... jedno, že by pro nás bylo asi výhodnější aby nás shramstnul někdo s kulturnějšími žaludčními štťávami... :D ... nemluvě o tom, že by asi stálo za o zanalizovat onu zradu a porovnat současnou situacis a bez radaru
Conrad Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 CzechJoker napsal: Když pominu, že nás naši spojenci v roce 1938 zradili, trochu mi v té rekapitulaci chybí Jalta, kde nás zradili podruhé. A bojím se toho, že vzhledem k současné bezpodmínečné orientaci na stejné zrádce nás čeká odsouzení k zopakování historie. Nebo tady někdo opravdu věří tomu, že by za nás USA šli do války s kýmkoliv? Pokud jde o radar, naše vláda od počátku neříká plnou pravdu ohledně typu i taktické využitelnosti a mlží, jak se dá. Klidně přidej i Teherán http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/178558...nska-konference
Conrad Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 Jedno staré české úsloví říká nechoď Vašku s pány na led pán uklouzne a sedlák si nohu zláme. Bohužel s nimi na tom ledě jsme a můžeme jen doufat že žádný z nich neuklouzne
Franta Dobrota Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 B.F.G. napsal: Nejsem ekonom, tvrzení o odzbrojení ruska skrzevá usa mi přijde přitažené za vlasy. Proboha, to je výkřik typu: "To, že každý den vychází slunce, není pravda...". Prosím tě, předtím, než něco takového napíšeš, si zjisti základní informace. To, že Ronald Reagan ekonomicky vyčerpal tehdejší SSSR je jasný fakt, prostě Rusáky uzbrojil. A (nejen já) jsem mu moc vděčný, přestože jsem na základní škole musel recitovat v Puškinově památníku stupidní básničky proti Reaganovi.
Franta Dobrota Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 Conrad napsal: Na jedné straně je Bushova propaganda na druhé propaganda Michaela Moore a zcela jistě platí že pravda je nekde mezi, Ano je to jednostrané vidění s trochou demagogie,ale i kdyby jen 20 procent byla pravda tak pánbůh potěš. Rozdíl mezi naší civilizací je v tom, že Moore může svobodně hlásat své názory a nikdo ho nezabil nebo nezavřel. V civilizaci à la Rusko je to trochu jinak... Už by dávno byl mrtvý...
Conrad Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 (upraveno) Franta Dobrota napsal: Rozdíl mezi naší civilizací je v tom, že Moore může svobodně hlásat své názory a nikdo ho nezabil nebo nezavřel. V civilizaci Ă la Rusko je to trochu jinak... Už by dávno byl mrtvý... To je na hlavu postavené, nejde o to zda USA nebo Rusko,ale zda Rusko ,Amerika nebo Evropa s NATO a ta poslední možnost se mi líbí nejvíce Upraveno 17. srpna 2008 uživatelem Conrad
utrejch Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 (upraveno) Conrad napsal: To je na hlavu postavené, nejde o to zda USA nebo Rusko,ale zda Rusko ,Amerika nebo Evropa s NATO a ta poslední možnost se mi líbí nejvíce Zel bohu velmi nerealna. Byrokraticka EU si mysli ze nejakeho svetoveho postaveni dosahne vyhlasovanim petiletek a ruznych regulaci. Nato jsou v podstate jen USA s malymi pudliky, kteri je koupou do kotniku. (zadna evropska armada uz neni bojeschopna). Jeste se podivej na vice nez pratelske vztahy rusko - nemecko. Jestli se na nas nekdo vysere, tak to budou znovu nasi pratele na kontinentu. A snaha maximalizovat nase sance do budoucna (postavit radar, byt dobrym spojencem USAa podobne) je cinnost sice nejista, ale lepsi nez mavat Ivanovi na pozdrav. Upraveno 17. srpna 2008 uživatelem utrejch
Alessio Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 utrejch napsal: ...ale lepsi nez mavat Ivanovi na pozdrav. Lepší mávat z ochozu radaru než z gulagu...i když ono to snad nebude tak horké, pravdou ale je, že jsme nyní ve střední evropě více než 60 let bez války, a to je skoro rekord, no ne?
utrejch Odesláno 17. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2008 Alessio napsal: Lepší mávat z ochozu radaru než z gulagu...i když ono to snad nebude tak horké, pravdou ale je, že jsme nyní ve střední evropě více než 60 let bez války, a to je skoro rekord, no ne? Okupaci jsme prozili v 68'. Z tech sedesati let navic bylo 42 v diktature.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se