Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
na trubice si připrav povolení úřadu pro jadernou bezpečnost, jinak ti je švýcaři nedodají..

To je dobry, to bychom mohli pouzit do certifikatu k hodinkam :D

Odesláno
na trubice si připrav povolení úřadu pro jadernou bezpečnost, jinak ti je švýcaři nedodají.. druhá možnost - koupit je někde v asii od někoho kdo od microtecu bere, nicméně i když trubice mít budeš, bude to chtít technologii na jejich osazení...

myslím že dělat hodinky stylem "pejsek s kočičkou vařili dort" bude zajímavá zkušenost ;) jsem rozhodně zvědavý, jestli se to podaří dotlačit do konce, držím palce

No pejsků a kočiček je všude spousta, nebudeme první. První budeme možná v tom ( snad se to podaří dotáhnout do konce ), že to nebude stát několik platů, ale několik večeří. Ale spíš než vařili dort, to bude o tom, kolik co v reálu skutečně stojí. Když sklíčko na Breile s AR stojí v retailu 6.000,- a my ho zkusíme vyprodukovat za 600,-, když PVD mělo stát tisíce, a my ho díky Lukovi objevu seženeme za 300,-, atd... Díky za tip s tritiem, ušetří nám to čas, a budeme se ohlížet v Asii. Je to ostatně jenom jedna varianta luminiscence. Když tak jakékoli konkrétní rady,a konktrétní tipy uvítáme. Jsme otevřeni jakýmkoli nápadům. Díky Kubo.

Odesláno (upraveno)
Když sklíčko na Breile s AR stojí v retailu 6.000,- a my ho zkusíme vyprodukovat za 600,-

To nebude stacit ani na AR, natoz safir, pocital bych s vyssi cenou.

Upraveno uživatelem Baker
Odesláno

Né vše jde vyřešit a udělat tak rychle jako PVD povrch. Myslím si, že v průběhu kombinování dojde k řadě problémů, které budou celou věc oddalovat. Možná, že vás to otráví natolik, že to půjde doztracena jako některé podobné pokusy tady na fóru.

Takových skládaček mám rozdělaných několik, takže vím o čem mluvím. A většina skončí na ciferníku. Jeden z posledních trvá už vícenež rok. To je ta předělávka ZENO.

Takže z mého pohledu to skončí podobně na ciferníku a ručkách pokud tam mají být ty trubice a má to vypadat lépe než natisklé bramborem. Také jsem zatím nenašel firmu, která umí nanést svítící barvu.

Ale jinak vzhůru do akce za pokus to stojí. Kdo si hraje nezlobí.

Odesláno

Luk - ja jsem si rikal, ze ty Zeno se nejak vytratily, porad netrpelive cekam na vysledek.. Tusim, ze snad Viktor nekdy naposledy psal, ze se stale pracuje na ciferniku - jak to vypada? Uz se to alespon realne rysuje nebo zatim je to stale ve fazi hledani toho kdo bude schopen ten cifernik udelat, aby to bylo kvalitni a za rozumny peniz? ;)

Odesláno
Luk - ja jsem si rikal, ze ty Zeno se nejak vytratily, porad netrpelive cekam na vysledek.. Tusim, ze snad Viktor nekdy naposledy psal, ze se stale pracuje na ciferniku - jak to vypada? Uz se to alespon realne rysuje nebo zatim je to stale ve fazi hledani toho kdo bude schopen ten cifernik udelat, aby to bylo kvalitni a za rozumny peniz? ;)

Otázka je, co je to rozumný peníz. :D

Zatím jsem narazil jen na lidi co umí všechno, ale ve finále to vracejí že to líp nejde. Tento týden jsem se takto vrátil z další firmy. Ale myslím, že až se vrátím po dovolené plný sil, tak to půjde do finále.

Odesláno (upraveno)

Jinak upravený strojek šlape bez problémů s tradiční odchylkou zatím +15 vteřin za 12 hodin.

Upraveno uživatelem Luk
Odesláno
Otázka je, co je to rozumný peníz. :D

Zatím jsem narazil jen na lidi co umí všechno, ale ve finále to vracejí že to líp nejde. Tento týden jsem se takto vrátil z další firmy. Ale myslím, že až se vrátím po dovolené plný sil, tak to půjde do finále.

Tesim se na vysledek, nebo alespon na informaci jak se to dale vyviji ;)

Odesláno
Jinak upravený strojek šlape bez problémů s tradiční odchylkou zatím +15 vteřin za 12 hodin.

Né, že by to bylo nějak nepřijatelné, ale ta odchylka se mi zdá už dosti výrazná.

Samozřejmě to asi nebude tou PVD úpravou, ale samotným strojkem.

Odesláno (upraveno)

Luku, Cyber - já do toho jdu - pořádný nadchlapácký mačo kus železa! zelený sklo safír AR super! počítám s pískovaným pouzdrem, nebo taky PVD ? PVD stroj ! Myslím, že sledovat tu ekonomy línyji je pro takovejhle projekt to nejadekvátnější. Takže proč ne sýgul ? Myslím, že mají na čínu slušnou pověst (minimálně jsou v povědomí) a je to polotovar, na kterým stejně ještě zapracujem (15 fteřin je super odchylka, pro moje poměry - můžem vypustit vteřinovku, nebo možná i minutovku !! Chlapáci choděj pozdě :D :D. Ale on ten unitas taky není nedostupný, ale na experiment možná moc nákladný. Musí to bejt prostě levnej drakonickej úlet. Drahej úlet je k ničemu a drahý i levný klasiky jsou fšade tuny.

Jsem teď zaneprázdněn rodinnou dovolenou, až mě vbrzku to kypření zahrádky zlomí záda, bude se odreagování hodit - připravte mi zatím úkol. Jinak tritium je potíž v tom, že je dost kontrolovaný a licencovaný dovoz . Mám ovšem v zásobě skutečně svítící barvu. Svítí i beton, takže proč ne ciferník.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

docela me zaujala vase diskuze a tak jsem zkusil zapatrat.

mozna uz to znate, ale zde jsou ceny za upravu antireflexem:

"Vážený pane,

na Vámi dodané sklíčko, nebo safír o průměru 32 mm můžeme nanést

Antireflexní vrstvy :

Zelený AR, modrý AR, zlatý AR.

Cena do 100 ks : jednostranný AR - 80 kč/ ks

dvoustranný AR - 160 kč/ ks "

upravy provadi v Turnove.

cena mi prijde super.

Stepino

Odesláno
Baker - ono jeste zalezi jak je to s mnozstvim ;) Nevim jestli do 100ks = stejna cena jako za 1 ks ;)

No i tak, pochopil bych za 100 ks cenu treba polovicni, ale toto ...

Navic pokud nekdo rekne do 100 / 80 Kc, mel by za ty penize udelat i jeden ks.

Otazka jak je to s kvalitou, k tomu by se mohl vyjadrit clen Jirina, zda je to za ty penize proveditelne.

Odesláno
docela me zaujala vase diskuze a tak jsem zkusil zapatrat.

mozna uz to znate, ale zde jsou ceny za upravu antireflexem:

"Vážený pane,

na Vámi dodané sklíčko, nebo safír o průměru 32 mm můžeme nanést

Antireflexní vrstvy :

Zelený AR, modrý AR, zlatý AR.

Cena do 100 ks : jednostranný AR - 80 kč/ ks

dvoustranný AR - 160 kč/ ks "

upravy provadi v Turnove.

cena mi prijde super.

Stepino

Super, tušil jsem, že to jde i za hubičku, teď to jenom vyzkoušet.....

Odesláno
Tady je vysledek Cybere.

Jo to jsem viděl, dík. Ale psal jsi, že Tě to vyšlo 8x dráž, než ta kalkulace výše. Myslel jsem, že bych chtěl viděl výsledek té levnější varianty. I když doufám, že bude vypadat stejně.

Odesláno
No i tak, pochopil bych za 100 ks cenu treba polovicni, ale toto ...

Navic pokud nekdo rekne do 100 / 80 Kc, mel by za ty penize udelat i jeden ks.

Otazka jak je to s kvalitou, k tomu by se mohl vyjadrit clen Jirina, zda je to za ty penize proveditelne.

Tak pokud dobře čtu, nabídli to v Turnově. To znamená, že to byla Dioptra. A to je také český distributor značky Hoya. A potom je to asi stejné, jako to, jež máš ty.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...