jendazhor Odesláno 1. června 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2020 Vector sem určitě patří. Vlastně, jestli si dobře vzpomínám, to byly jejich první "výškoměrky", které byly určeny pro běžnější nošení a masově prodávány. Řekl bych, že to nebylo na parádu, ale na funkčnost. I když nevypadaly zle. Mám jen úplně první "lidový" model Core, který jsem tehdy kupoval nový, ale dodnes spolehlivě funguje. Jejich ovládání je opravdu průhledné a funkcionalita tehdy rozhodně předčila třeba Casio. Většinou se všichni shodnou, že senzory v Suunto byly o řád lepší než u Casia. Já na nich obdivuju i to kompaktní "čočkoidní" tělo, které má krásně uzavřený spodek a přitom ho člověk otevře i bez nářadí, když potřebuje vyměnit baterii. A taky se mi líbí, že jdou stále svou cestou, jako třeba Garmin, i když mají menší portfolio produktů. O to větší to musí být boj. Jejich řada digin Elementum je prostě krásná. Jedny z vůbec nejhezčích digošek, co jsem kdy viděl. Teda neviděl naživo, takže možná kecám. Ale na obrázcích mě vždycky braly. A koukám, že už je asi nevyrábí. Hmm, byly vždycky dost drahé. Čas si nějaké pořídit... Jinak PRW jsou taky povedený model, alespoň co se vzhledu týče. Už je to trochu "Casio design", tedy hodně malých plošek, hodně písmenek, čárek, šroubků atd., ale přehledností ciferníku je to, podle mě, jeden z těch lepších modelů. Když si vezmu třeba velikost symbolů právě aktivní funkce po stranách grafu na mých výše zobrazených PRT-3000, je to hrůza. Blechy jsou větší... Díky za příspěvek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 2. června 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2020 Pro úplnost doplňuji model Suunto Core Light Green, o kterém jsem psal výše. Je to jeden z prvních z roku 2007. Tehdy jsem je kupoval nové. Po něm následovaly desítky dalších variací. Zatímco tyto jsou plastové s hliníkovou lunetou, Suunto vyrábělo některé verze i v hliníkovém a ocelovém pouzdře. Po vzoru ostatních výrobců taky připravili poměrně velké množství "limitek". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 2. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2020 Takze dnes som vyriahol moje veterany.Aj po tych rokoch sluzia na sto percent aj s povodnou gumou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 2. června 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2020 Model IROX XL-P ER2? Vidím prvně, musel jsem si narychlo najít. Ale je pravda, že ono se podobných modelů vyrábělo celkem dost. A tyhle vypadají, že už něco pamatují. Taky tak něco kolem roku 2007? Jsem si teď vzpomněl, že jsem kdysi na těch Suunto Core zkoušel, do jaké hloubky ponoru jejich hloubkoměr měří. A jestli se dobře pamatuju, tak jsem dosáhnul na maximum. Jen už si nevzpomínám, kolik to tehdy bylo. A dneska už to asi nezkusím. Leda tak na dlouhém provazu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 3. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 Tie Iroxy mam velmi dlho,ale rok presne neviem. No a ked pises, ze nieco panataju, tak co povies na tieto ( stale funkcne) Pro treky., ktore tiez patria do tohoto tyzdna. Stale verim, ze sa niekde objavi puzdro v lepsom stave a uvediem ich zase do nositelneho stavu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 3. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 Gombo to má super, všelijaké hodinky, hádam pasujú do každej kolónky tohto fóra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 3. června 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 před 7 hodinami, Gombo napsal: Tie Iroxy mam velmi dlho,ale rok presne neviem. No a ked pises, ze nieco panataju, tak co povies na tieto ( stale funkcne) Pro treky., ktore tiez patria do tohoto tyzdna. Stale verim, ze sa niekde objavi puzdro v lepsom stave a uvediem ich zase do nositelneho stavu. Jo, tak ty vypadají, že by mohly napsat svoje vlastní memoáry. Co je to přesně za model? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 3. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 Mam k nim aj original tah, ale je tiez v rovnakom stave. Je to model PRT 600 a rok okolo 1990. Pridavam foto, ako vyzeraju, ked su ok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 3. června 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 (upraveno) Jo, tak to by měl být model vybavený "vibration" senzorem pro počítání kroků (max 100 km). Proto ten nápis "Trekking counter". Ani jsem nevěděl, že něco takového staré Protreky už měly. Modul 1570. Zdá se mi, že model PRT-60, který má modul 1571, je funkčně i pouzdrem stejný a liší se hlavně řemeny a náramky a možná někde použitými materiály,. Ale to nevím jistě, spíše ne. Podle fotek vypadají stejně. Zajímavé je, že u modulu 1571 je ve výpisech modelů s tímto modulem i PRT-600LJ. Možná ho do nich dávali taky. A možná je to jen o použitých jednotkách pro měření. Tedy o tom, jestli byl daný model určen pro evropský, nebo japonský či zámořský trh. Občas se tyhle staré modely vyskytnou v hromadách "šrotu", co se prodávají na Ebay a japonském Yahoo, ale tam většinou člověk moc nevidí, co všechno se v té hromadě skrývá. A taky se pak prodražuje doprava takového velkého a těžkého balíku. Asi nezbývá, než čekat. Jedny PRT-60 s červenými prvky pouzdra jsou teď tady za výkupní cenu 62$. Jsou v celkem ucházejícím stavu, ale cena není úplně nízká. Plus teď musí zboží v Japonsku čekat až začne fungovat doprava a taky plus clo a poplatky. A jedny jsou na Ebay za 56 Eur ze Španělska. S modulem 1570. A myslíš, že si poradíš s těmi chybějícími segmenty displeje? Mám model PRG-60 (ana-digi, solar), ve kterém mi nefungují senzory. Docela by mě zajímalo, jestli bych mohl celý senzor vyměnit za nějaký z jiného modulu. Vyndat by celkem v pohodě šel. Ale to už je taková alchymie. Upraveno 3. června 2020 uživatelem jendazhor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 3. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 Před hodinou, Gombo napsal: Mam k nim aj original tah, ale je tiez v rovnakom stave. Je to model PRT 600 a rok okolo 1990. Pridavam foto, ako vyzeraju, ked su ok. Myslím, že budou o trochu mladší. Tipuji konec devadesátek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 3. června 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 (upraveno) A vlastně by sem patřily i tyhle moje staré Tissot T-touch s dotykovými ploškami na cifru. Kupoval jsem nové před 20 lety. Přesněji v roce 1999. Je to první model z téhle následně poměrně úspěšné řady T-touch, která se už mnoho let rozrůstá o další modely s různými funkcemi. Tento konkrétní podle dotyků prsty na cifru ukazuje ručkama na příslušnou funkci a měří nadm. výšku, tlak vzduchu s tendencí vývoje (ukazují ručky), teplotu a ručky nahrazují i střelku kompasu. Plus všechny klasické funkce. Vše v nerezovém pouzdru (dělali i titanové) a se safírovým sklem. Ale tenhle první model má jeden problém, na který jsem dojel i já. V novějších modelech už to mají vyřešené lépe. Dýnko má v sobě po obvodu několik poměrně velkých otvorů, aby mohl vzduch vnikat dovnitř k zde umístěnému senzoru tlaku vzduchu a také teploty atd. Baterie je uvnitř krytá vlastním malým utěsněným pouzdrem stejně jako zbytek strojku. Jenže těmi velkými otvory v dýnku vniká dovnitř i veškerý bordel. Ten během let nošení pěkně vyplní celý vnitřek. A dostane se i k senzoru. No a když pak bordel chcete odstranit, zjistíte, že senzor je krytý jakýmsi gelem, jehož stlačováním se měří tlak vzduchu. A pokud bordel odstraníte, ale on už byl zamáčknutý až do tohoto gelu, odstraníte s ním i gel. A senzor přestane fungovat, resp. měří nesmysly. A to je můj případ. Takže už žádné měření... Senzor už koupit nelze a i kdyby, byl by nesmyslně drahý. Upraveno 3. června 2020 uživatelem jendazhor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 3. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 Vecer prihodim aj ja podobne Tissotky a teraz este aby som nezabudol na svoje najoblubenejsie outdoorove Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 3. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 Moje jediné výškoměrky: Géčka DW 6500 s modulem 1160. Je to modul velice podobný modulu 560 v BM 100W. Liší se jen v absenci hloubkoměru (eu modul 1160) a timeru u DW 6500. Zase ale mají lepší světlo: ledka versus žárovička a jsou to géčka takže mají WR 200M a nárazuvzdornost. A takhle měří výšku: když vás zajímá jak je kopec vysoký tak si pod kopcem vynuljete výškoměr na nulu: No a na kopci se juknete kolik výškových metrů jste nastoupali. Ta gps je jen pro kontrolu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 3. června 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 před 2 hodinami, Gombo napsal: Vecer prihodim aj ja podobne Tissotky a teraz este aby som nezabudol na svoje najoblubenejsie outdoorove Jo, jak už jsem tu někde psal, taky jsem kdysi tyhle Timexy měl. V modrém provedení. Jsou jiné, a to se cení. A ty symboly počasí, no krása. Ale na mě byly moc obří. Patří sem každopádně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 3. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 No ja mam zase dostatocne velku pazuru. A tu su slubene Tissotky z archivnej foto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 3. června 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 před 1 hodinou, t2 napsal: Moje jediné výškoměrky: Géčka DW 6500 s modulem 1160. Je to modul velice podobný modulu 560 v BM 100W. Liší se jen v absenci hloubkoměru (eu modul 1160) a timeru u DW 6500. Zase ale mají lepší světlo: ledka versus žárovička a jsou to géčka takže mají WR 200M a nárazuvzdornost. A takhle měří výšku: když vás zajímá jak je kopec vysoký tak si pod kopcem vynuljete výškoměr na nulu: No a na kopci se juknete kolik výškových metrů jste nastoupali. Ta gps je jen pro kontrolu. Pěkně si to pojal. Pořádek a kontrola musí být. Mě třeba na BM-100, ale i na ostatních starých Casiích s výškoměrem (třeba zrovna PRT-4000 nebo mých dalších PRT-20), štve právě ta nutnost nulování výšky před výstupem. A taky ty jejich pidi midi mrňavý značky aktuální zvolené funkce. Ale i tak je mám rád... Třeba na výše uvedených Suunto to je mnohem lepší. Vše je zobrazeno čitelně velké a po zahájení aktivity to krásně ukazuje ascend a descent, tedy nastoupané a vyklesané metry. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 3. června 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 před 1 minutou, Gombo napsal: No ja mam zase dostatocne velku pazuru. A tu su slubene Tissotky z archivnej foto. Jo, myslím, že tyhle Tissotky už jsou novější než ty moje první a mají tak vnitřek se senzorem lépe vyřešený. Teda blejskaj se jak psí kulky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 3. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 Ten Tissot, ale aj Timex, vyzerajú úžasne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 3. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 Já přidám CASIO ALT-7000, modul 961, vyráběny od května 1992. Ještě je mám s modulem 991, ale rozdíl jsem nevypozoroval. Ještě jsem si s nimi asi dost nepohrál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 3. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2020 Jo a dejte sem někdo CASIO BM-100W, BM-200W a BM-500W.... Ať je nemusím zprovozňovat a fotit... Jinak CASIO PRT-3000 náááádhera a můj sen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se