Roman Šula Odesláno 30. května 2006 Nahlásit Odesláno 30. května 2006 Před časem se tu někdo ptal (tuším, že v souvislosti s IWC da Vinci), zda si lze vzít hypotéku na hodinky. V sobotu jsem se jen tak mezi řečí ptal spolužáka, který dělá u hypoteční banky, zda to lze. Prý jde všechno a nic není problém, stačí mít dostatečné záruky. Obvykle se hypotéka bere na pořízení nemovitosti, pak se ručí tou nemovitostí. V případě, že chcete dlouhodobý úvěr na něco jiného drahého, stačí už nějakou nemovitost mít, kterou se dá ručit. Pokud vás banka vyhodnotí jako spolehlivého klienta, není problém dostat peníze na cokoliv, vždycky to jde nějak udělat.
viking Odesláno 30. května 2006 Nahlásit Odesláno 30. května 2006 jistě zajímavé téma, ale kvůli hodinkám se zadlužovat, no nevím, nevím. i ten největší maniak asi uzná, že z podstaty tohoto zboží, nákup na dluh není to nejlepší.
Roman Šula Odesláno 30. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 30. května 2006 No, přijde mi to rozumější, než třeba nákup auta na dluh. O auto jde přijít daleko snadněji než o hodinky. I když auto lze pojistit, hodinky nevím, to mě nenapadlo zjišťovat.
viking Odesláno 30. května 2006 Nahlásit Odesláno 30. května 2006 nákup auta na dluh taky moc neuznávám, i když na druhou stranu, taková rodinka se spíše obejde bez luxusních tatínkových hodinek než rodinného automobilu :-)
Roman Šula Odesláno 30. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 30. května 2006 To je jasné, já si jen vzpomněl, že tady kdysi takový dotaz proběhnul, tak jsem se toho bankéře zeptal. Je jasné, že zadlužit se na půl života kvůli hodinkám není moc rozumné, lze se kvůli nákupu něčeho, na co by člověk momentálně neměl, zadlužit na rok, na dva, v případě auta na tři, na čtyři. Dlouhodobý úvěr už je riziko, protože nelze odhadnout, jak na tom člověk bude za 10 let.
Dali Odesláno 30. května 2006 Nahlásit Odesláno 30. května 2006 Hodinky určitě pojistit pojistit jdou, před několika lety, když jsem kupoval Omegy tak v ceně bylo pojištění proti krádeži.
typograf Odesláno 30. května 2006 Nahlásit Odesláno 30. května 2006 Roman Šula napsal: No, přijde mi to rozumější, než třeba nákup auta na dluh. O auto jde přijít daleko snadněji než o hodinky. I když auto lze pojistit, hodinky nevím, to mě nenapadlo zjišťovat. Nevím, co by na to řekl pan Prokop dnes? :|
Roman Šula Odesláno 30. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 30. května 2006 Dali napsal: Hodinky určitě pojistit pojistit jdou, před několika lety, když jsem kupoval Omegy tak v ceně bylo pojištění proti krádeži. Notebook na leasing jsem měl taky pojištěný proti krádeži, ale pojišťovna neplnila, protože zloděj nerozflákal dveře, odemknul si kopií klíče a vykrad kancl. V případě hodinek by asi pojišťovna plnila v případě, že by zloděj useknul majiteli ruku.
Roman Šula Odesláno 30. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 30. května 2006 typograf napsal: Roman Šula napsal: No, přijde mi to rozumější, než třeba nákup auta na dluh. O auto jde přijít daleko snadněji než o hodinky. I když auto lze pojistit, hodinky nevím, to mě nenapadlo zjišťovat. Nevím, co by na to řekl pan Prokop dnes? :| Pan Prokop se k tomu může vyjádřit, určitě na to má taktéž svůj názor. Ale předpokládám, že kdybych chtěl po něm nějaké dražší hodinky, tak by mi zajisté mírné zadlužení u bankovního ústavu schválil...
dehyd Odesláno 30. května 2006 Nahlásit Odesláno 30. května 2006 Nevím, jestli máte na mysli jen "hypotéku" jako takovou, kvůli nějakým vyjímečným podmínkám, anebo jestli ten dotaz zahrnuje jakýkoli typ úveru. Myslím, že na movitý majetek se vyjímečně nízké úrokové sazby nedávají - to platí snad jen u těch nemovitostí. Nicméně - sotřebitelský úvěr vám dá banka na cokoli, pokud je člověk spolehlivý a "bonitní" (nesnáším to slovo) klient. Ani je nezajímá, na co to chcete. Vyhodnotěj vás, podle požadované výše si dohodnete měsíční splátky, oni vám v tom započítají úroky, a podepíšete smlouvu. Pak tam pouze přinesete fakturu a oni vám na jejím základě úvěr vyplatí (či převedou na účet). Pokud to prodejce na fakturu nevydá, hodí se pro překlenovací platbu použít třeba kreditní kartu (pokud má dostatečný limit) nebo si ty prachy na otočku někde na dva dni půjčit. Pak půjdete do banky s účtem a oni vám na zakladě toho proplatí ten dohodnutý úvěr. S ním pak obratem zacálujete dluh na kartě či svého "rychlověřitele". U spotřebitelského úvěru jsou sice úroky dost vysoko, ale zase cca o 5 a více procent nižší, nežli u kreditních karet, takže např. pro režim splátek na rok a více je to výhodnější. Pokud to člověk dokáže uplatit řekněme do několika měsíců, je prktičtější a pohodlnější samotná kreditka - rozdíl v hodnotě naběhlých úroku za tak krátkou dobu není tak významný, aby kvůli tomu člověk lítal něco vyřizovat (pochopitelně pokud se nejedná o nákup za statisíce či miliony, tam i krátkodobé úroky mohou vygenerovat za pár měsíců značný rozdíl mezi různými úrokovými sazbami). - Většina smrtelníků ale stejně není schopna splácet takovou výši úvěru během několika měsíců - takže takový postup moc nehrozí.
typograf Odesláno 30. května 2006 Nahlásit Odesláno 30. května 2006 Roman Šula napsal: typograf napsal: Roman Šula napsal: No, přijde mi to rozumější, než třeba nákup auta na dluh. O auto jde přijít daleko snadněji než o hodinky. I když auto lze pojistit, hodinky nevím, to mě nenapadlo zjišťovat. Nevím, co by na to řekl pan Prokop dnes? :| Pan Prokop se k tomu může vyjádřit, určitě na to má taktéž svůj názor. Ale předpokládám, že kdybych chtěl po něm nějaké dražší hodinky, tak by mi zajisté mírné zadlužení u bankovního ústavu schválil... Já neměl na mysli žádndý úvěr a tak podobně, ale krádež hodinek z auta.
Roman Šula Odesláno 30. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 30. května 2006 To mi došlo, až jsem se prokousal k jeho vláknu. Pochybuji ale, že by pojišťovna plnila, i kdyby to bylo pojištěné, v případě kráteže z auta.
legoxx Odesláno 30. května 2006 Nahlásit Odesláno 30. května 2006 tzv. americka hypoteka sa da cerpat na lubovolny ucel, nehnutelnost sa zalozi, a banku nezaujima ci si za prachy kupite lietadlo, vyplatite vypalnikov alebo ich prepijete. Banka je v pohode lebo ona ma riziko zaistene nehnutelnostou. Urok byva spravidla o 1-2% vacsi ako pri normalnej hypoteke, preto ze riziko nesplatenia je vacsie (banka ma so spenazenim nehnutelnosti starosti a je radsej ked klient normalne splaca) Brat ci nebrat uver na hodinky, auto etc... da sa nato pozriet aj z tej strany ze to auto bude prinasat uzitok nasledujucich 5 rokov a preto sa aj moze splacat (ale to plati hlavne pri podnikani) Na visu a ine kreditky by som si daval pozor, je to tusim tak ze prvy mesiac dva sa neuroci (VISA zije z provizii obchodnikov) ale potom nabehne peknych 30% rocne co uz je celkom oproti 10% spotrebaku rozdiel.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se