Seamaster Odesláno 27. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2008 Zdar borci, potrebuju ujistit, ze ja i moje hodinky jsme normalni. Uz cca 2 mesice nosim Omega PO XL k maximalni spokojenosti, jedina vec, co me trochu trapi je presnost, se kterou jde nastavit minutova rucicka. Abych to popsal: kdyz hacknu vterinovku na 12ce a minutovou nastavim presne na znacku cele minuty (pomerne drbacka to nastavit presne, prevod vykazuje drobnou vuli a je dost citlivy na pohyb korunky) a pote korunku zamacknu a stroj se spusti, pri dalsim prechodu vterinovky pres 12ku uz minutova rucicka lehce ztraci, a index mine cca 5 sec po cele. U druhych Omeg co mam je to pritom bez problemu, nastavovani i prechod je v pohode a presny. Je to tedy u PO normalni a nema to resit? Mozna pri teto delce minutove rucicky 1,5 cm jiz neni mozna takova presnost a vule v soukoli se projevi vice? Nebo jsem ja jen hnidopich a uchyl? Dik za nazor.
kulix Odesláno 27. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2008 Jsi hnidopich a úchyl tak přešně jako já.. Taky se s tím pořád drbu, ale už mám na to malou fintu.Přejed mírně minutovou ručičku přes čas, který chceš nastavit a pak se trošilinku vrať zpět.. Př: Chceš nastavit 12:10..Najed s minutovkou na cca 12:11 a pak se vrat na 12:10..A opatrně zasun korunku ať se ti nepohne..To se občas taky stane..A krok hodinek bude přesnější.. Když to nastavíš přímo, ručka se mírně zpožduje..
luboš72 Odesláno 27. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2008 (upraveno) môžem ťa uistiť, že nie si sám ( aj ja som úchyl?), aj ja to tak robím. Omegy sice nemám, ale na mojich Seiko Atlas to tak robím, treba sa s tým pohrať. Ináč aj na iných hodinkách sa mi posunie minútova ručička pri zatláčaní korunky, ale nech ti poradí niekto, kto má tieto Omegy. Edit: Kulix bol rýchlejší Upraveno 27. srpna 2008 uživatelem luboš72
Baker Odesláno 27. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2008 Jsi hnidopich a úchyl tak přešně jako já.. Taky se s tím pořád drbu, ale už mám na to malou fintu.Přejed mírně minutovou ručičku přes čas, který chceš nastavit a pak se trošilinku vrať zpět.. Př: Chceš nastavit 12:10..Najed s minutovkou na cca 12:11 a pak se vrat na 12:10..A opatrně zasun korunku ať se ti nepohne..To se občas taky stane..A krok hodinek bude přesnější.. Když to nastavíš přímo, ručka se mírně zpožduje.. Ano takto to funguje, vidim ze nejsem jediny magor :D
sauce Odesláno 27. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2008 Jsi hnidopich a úchyl tak přešně jako já.. Taky se s tím pořád drbu, ale už mám na to malou fintu.Přejed mírně minutovou ručičku přes čas, který chceš nastavit a pak se trošilinku vrať zpět.. Př: Chceš nastavit 12:10..Najed s minutovkou na cca 12:11 a pak se vrat na 12:10..A opatrně zasun korunku ať se ti nepohne..To se občas taky stane..A krok hodinek bude přesnější.. Když to nastavíš přímo, ručka se mírně zpožduje.. Takhle to nastavuju taky. Ovšem až budou PAM112, přestanu to řešit
PhoeniX Odesláno 27. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2008 Jsi hnidopich a úchyl tak přešně jako já.. Taky se s tím pořád drbu, ale už mám na to malou fintu.Přejed mírně minutovou ručičku přes čas, který chceš nastavit a pak se trošilinku vrať zpět.. Př: Chceš nastavit 12:10..Najed s minutovkou na cca 12:11 a pak se vrat na 12:10..A opatrně zasun korunku ať se ti nepohne..To se občas taky stane..A krok hodinek bude přesnější.. Když to nastavíš přímo, ručka se mírně zpožduje.. Jsem tu správně.
Senseeei Odesláno 1. září 2008 Nahlásit Odesláno 1. září 2008 Som na tomto fore kratko ale uz teraz z neho nemozem. Sa tu zacitam do prispevkov, tak sa pucim ako maly chlapec. myslim ze nas "hnidopichov" je tu viac ale inak super trik s tym 12:11
Filini Odesláno 2. září 2008 Nahlásit Odesláno 2. září 2008 To asi robime vsetci a na vsetkych. Teda na G-Shock asi nie, ...
Z. Odesláno 2. září 2008 Nahlásit Odesláno 2. září 2008 ...ale inak super trik s tym 12:11 Ale to nás učil už s. pplk. Osoba, když jsme bojovali s protitankovými kanóny vz. 53, ráže 100 mm proti imperialistům. "Vylúčit' mrtvý chod, súdruhovia, vylúčit' mrtvý chod..." Je to stejný princip. Taky se muselo přejet záměrným křížem lehce přes nepřátelský , a pak se vrátit...
koblih69 Odesláno 2. září 2008 Nahlásit Odesláno 2. září 2008 (upraveno) Omlouvám se za OT, ale dostali jste mě ráno jsem tak rozespalej, že jsem rád, že vůbec vyberu který hodinky vzít... nejednou se mi stalo, že jsem v práci zjistil, že jsem se při nastavení seknul o 10 minut nebo párkrát taky o hodinu... Mimochodem mi to připomnělo historku o relativitě času - měl jsem takhle schůzku s jednou ředitelkou divize IT nejmenované Kanadské firmy. Bylo úterý a domlouvali jsme nějaký on-line propojení jejich poboček po světě... Zbývalo potvrzení jednoho s šéfů ... když jsem se zeptal proč mu nezavoláme hned, když na to tak spěchají a ona mi řekla: ... nezlobte se, ale já si nejsem jistá jestli v Kanadě teď není víkend ... a já bych ho nerada rušila mimo pracovní dny a tak mu to raději dám do mailu..." ....paní inženýrka..., študovaná..., z Prahy..., bruneta .... takže nějaký vteřiny co vy tady honíte ... Upraveno 2. září 2008 uživatelem koblih69
rmx Odesláno 2. září 2008 Nahlásit Odesláno 2. září 2008 Je to způsobený vůlí v ozubení u ručkového soukolí a je to naprosto normální. Další roli hraje délka ruček, čím delší tím je vůle patrnější, zkuste se doma podívat třeba na nástěnný hodiny.
Senseeei Odesláno 2. září 2008 Nahlásit Odesláno 2. září 2008 Omlouvám se za OT, ale dostali jste mě ráno jsem tak rozespalej, že jsem rád, že vůbec vyberu který hodinky vzít... nejednou se mi stalo, že jsem v práci zjistil, že jsem se při nastavení seknul o 10 minut nebo párkrát taky o hodinu... Jooo to sa mi stalo tiez. V londyne si nastavujem cas zo stranky breitling a akosi som si neuvedomil ze tam je GMT -1 a nastavil som ten. tak si spokojne beham po meste s tym ze mam este hodinky k dobru do jedneho stretnutia a kukam na blocku z obchodu je iny cas.. som letel ako stihacka No a tej brunetke.. Moja predstavivost nema hranic...
Jerryl Odesláno 3. září 2008 Nahlásit Odesláno 3. září 2008 Co je na tom špatnýho, když člověk chce, aby ty ručičky byly přesně nastavený. Dělám to taky a nestydím se za to. A jestli je to způsobeno nějakou vůlí v soukolí je mi fuk a žádnou vůli tam nechci!
Seamaster Odesláno 3. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 3. září 2008 Koblihova story s Kanadou je vynikajici - mozna ji cetli vschni Romove a proto se tam ted vsichni hrnou, pac tam je prej porad vikend Jinak jsem velmi rad, ze jste zde vyresili abnormalitu ja x hodinky. Ty jsou v normalu a ja jsem postizenej. OK. Receno slovy klasika : "Nebe je modry, voda je mokra a soukoli maji vule."
Omegaman Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 aj ja som hnidopich. JA vždy nastavujem hodiny na celej hodine tak to mam osvedčené. A je to drbačka. Raz sa mi nepáčila presnosť mojho nastavenia tak som sa s tým drbal dve hodiny. :DD
Seamaster Odesláno 5. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 5. září 2008 To ja nastavuju na minutovych indexech mimo ty silne 5ti minutove s Luminovou, je to presnejsi, ale zalezi na typu hodinek/ciferniku.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se