gutav.lolo Odesláno 13. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2005 dakujem za odpoved.takze by som to zosumarizoval prosim teda finalnu cenovu kalkuláciu.požiadavky: 1.bez znaku orla.2. vyryt meno a priezvisko na " dýnko". 3.jak dlho by trvalo dodat od objednavky.diky gutav.
Prokop Odesláno 14. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2005 Snad se mi to ještě dnes podaří poslat. Mějte prosím strpení. Díky
gutav.lolo Odesláno 15. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2005 ja se omlouvam jeste mala zmena.mam dotaz ci by bolo možné aby napis PRIM orlik manuf...atd proste aby to logo bolo take iste ako na limitovanej serií.a este mam zaujem o ten retro štýl nie o face lift.to su tie s tym kovovým výstupkom nad číslom 12.dakujem za pochopenie.
Prokop Odesláno 15. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2005 Jiné už v nabídce nemáme. Orlíky jsou k dispozici jen jako remake - tedy v retro stylu (s 3D aplikou na kroužku) a ve dvou variantách kalibrů (73 a 74 - l.e.) Když budeme měnit grafiku číselníku, není samozřejmě problém udělat i takovou změnu jako je logo s nápisem Orlík nahoře, ale upozorňuji, že to pak bude strašně nevyvážené.
Oldaolik Odesláno 22. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2005 Mam Orliky, re-edici ČSA hodinek z r. 1968 a mimo maleho diametru jsou super. Nenosim je, byl to dar od nekoho velmi blizkeho a mam i nekolik jinych hodinek, ale Orliky me mile prekvapily. Kdyz PRIM udela neco s Etou, idealne 7750 s diametrem cca 42 mm a dobrou kvalitou (kvalitni provedeni, safirova obe skla, horni s antireflexem..atd.) a bud eto do cca 40k a bude se mi to libit koupim je. Myslim ze PRIM nema kvalitni a zajimavou produkci za 20-40k a to je asi cenova hladina kde jde budovat serizni a dobry brand...
Oldaolik Odesláno 22. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2005 Mam Orliky, re-edici ČSA hodinek z r. 1968 a mimo maleho diametru jsou super. Nenosim je, byl to dar od nekoho velmi blizkeho a mam i nekolik jinych hodinek, ale Orliky me mile prekvapily. Kdyz PRIM udela neco s Etou, idealne 7750 s diametrem cca 42 mm a dobrou kvalitou (kvalitni provedeni, safirova obe skla, horni s antireflexem..atd.) a bud eto do cca 40k a bude se mi to libit koupim je. Myslim ze PRIM nema kvalitni a zajimavou produkci za 20-40k a to je asi cenova hladina kde jde budovat serizni a dobry brand... V Nemecku se mi libi Junkers, pokud prim udela dobrou kolekci za dobrou cenu a bude originalni (to u Junkers schazi) urcite bude mit uspech. Jinak Eltonu fandim a doufam ze udelaji neco pro me...novy orlik, diametr 42 mm, to chci, pokud to bude chrono s antireflexnim sklem jsou Fortisy do supliku...
odklizec Odesláno 22. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 22. prosince 2005 To ti povim..orlik ve vetsim pouzdre by byla fakt parada! Bohuzel neni v planu jak bylo receno.
bear Odesláno 23. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2005 Je to opravdu škoda, že Orlíky nedělají ve větším rozměru. Chtěl jsem si je koupit (l.e.), ale odradila mě ta malá velikost číselníku. Tak jsem si místo toho kupil Omegy Railmaster a =)
Prokop Odesláno 23. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2005 To Oldaolik: Větší Orlík není v plánu, ale mám pro vás dobrou zprávu. Chystám se vyrobit sportovní hodinky, které umožní i zástavbu strojku ETA 7751. Rovněž jejich průměr splní Vaše požadavky - bude 43-44mm. Schválně by mě zajímalo, zda to nepovažujete už za příliš velký rozměr. Odklizec to psát nemusí, protože jeho záliba ve velkých hodinkách je mi známa. Tady bych spíš potřeboval informaci o tom, zda-li už to není moc velké. Průměr skla by měl být 35mm. Když se tu najde více lidí, kteří budou o Orlík ve větším pouzdře stát, můžeme to do výroby dát. Je to jen otázka dostatečné poptávky. Založte novou diskuzi na toto téma a uvidíme jaký bude zájem.
Onisan Odesláno 23. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2005 Myslím, že to velké není... ale soustředil bych se i na větší průměr skla... opticky se pak dosáhne mnohem výraznějšího efektu...
saboter Odesláno 23. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2005 Ja si myslím že už je to na hranici. Majú to byť športové hodinky nie letecké.
noname Odesláno 23. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2005 Abych řekl pravdu, sám nevím jaká je ideální velikost sportovních hodinek. Jezdím na divoké vodě, na horském kole, lítám na padáku a jezdím na snowboardu. Před 3 lety jsem si koupil Festiny. Automat, druhý čas quartz(malý ciferníček), průměr ca 48 mm, sklo 34 mm. Tenkrát se mi hrozně líbily. Prakticky je nesundám, ale nějak mi začal vadit velký rozměr. Je to fakt nepraktické. Když jsem viděl poprvé hodinky ORLÍK, tak jsem se té malé velikosti zděsil. Strojek ale pěkně vyplňuje pouzdro, jsou subtilní a prakticky je necítíte na ruce. Jsem čím dál více přesvědčen, že jsou to ideální sportovní hodinky. Jistý si ale úplně nejsem a jejich cena není nijak nízká, takže to zatím nechci testovat. Větší ORLÍK by byl určitě hezký, ale přimlouval bych se v tom případě za větší strojek.
Oldaolik Odesláno 23. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2005 43-44 mm neni problem, nosim hodinky s prumerem 42 mm a vyskou poudra 14 mm, ktere maji nozky (Fortis B-42) a velikost je mi prijde OK. Urcite 43 mm v peknem, kvalitnim pouzdre s ETA 7751 je dobry napad. Skoda ze nebudou ve stylu Orliku a treba ETA 7760 s bicoplex usporadanim (ted zrovna obdivuji Hanhart...proste se mi letecke hodinky s bicoplex usporadanim ciferniku libi). Mam rad chrono., ale nebranil bych se ani hodinkam, at uz s etou nebo treba s manualne natahovanym Unitas. Vlastne me od aktualnich Orliku odrazuje predevsim velikost, mam starsi model a tento rok jsem je mel na ruce 1, nekolikrat jsem je rano vytahl z krabicky a dal na ruku a pro pocit niceho na ruce zase uklidil.. Zmente plany, udelejte Orliky XL (42 mm je optimum), dejte ji kvalitni pouzdro, horni i spodni safirove sklo. idealne horni s antireflexni vrstvou, vodotestnosti 10 atm a tloustkou min. 10 mm a myslim ze o uspech mate postarano.Pokud budou jeste mit hezky ozdobeny strojek a treba ukazovat i datum a den( ne vsak silene velikym ukazatelem na pozici 12, to vypada strasne), pokud v nich rovnou nebude E7750 nebo E7760 a hodinky budou za rozumnou cenu (jsem jeden z tech kteri si mysli ze Tycho Brahe jsou prilis drahe) budete mit uspech. I na tomto forum jsou dobre ohlasy na Fortis nebo Zeno Watch, tedy na velke, zpravidla letecke hodinky. P.S. Dnes jsem zkousel hanhart s 40 mm pouzdrem a to je pro me asi min velikost.....
Oldaolik Odesláno 23. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2005 A jeste mam dotaz z uplne jineho soudku nez Orlik 42 mm.... Asi 6 let vlastnim skeletony, v navodu je napsano 17 rubinovych kamenu a jsou to moje prvni mechanicke hodinky, pokud nepocitam detske primky (i ty mam dodnes :-)), rad bych se neco o tomto modelu dozvedel. Kolik jich bylo vyrobeno? Od kdy do kdy? Jaky maji kalibr? Mam k nim vztah, byl to darek a po nich uz na moji ruku ma quartz vstup zakazan, ale obcas je vyndam a natahnu, pruhled pres mechanicky strojek za to stoji :-)
Cyber Odesláno 27. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2005 to all: Myslim, ze dve velikosti Orliku, by byly ke prospechu veci. Omega ma svuj obchodne nejuspesnejsi model, Speedmaster professional (Bond) hned ve trech velikostech pouzdra ( dve panske a jedna damska ) a ve dvou provedenich. Automat i Quartz, pricemz nejmensi pouzdro je pouze ve Quartzu. Ceny mechanickych autamatu jsou stejne, quartz je o tretinu levnejsi. Orlik by mel byt z podtaty veci jen mechanicky, ale KINGSIZE by nasla urcite sve kupce. to: Gustav.lolo a dalsi co by chteli neco menit na Orlikach. Myslim, ze menit neco na ciferniku je nerozumne. Hodinky maji svuj design, a ten by mel byt vyvazeny. Chapu, ze nekomu by se treba libila Audina A4 se zadnimi dvermi od Alfy 156, a s interierem Jaguaru, a maskou ze Superba, ale kdo by si takovou hovadinu treba nechal i vyrobit, tezko by pak nasel podobne postizeneho kupce se stejnym vkusem. Nove Orliky jsou dokonale v tom, jak jsou podobne sve predloze.
odklizec Odesláno 28. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2005 Docela rozdilne pozadavky Takze asi tak... Poljoty jsou proste Poljoty Nejsou spatne a clovek ma moznost dostat pomerne slusne mechanicke hodinky za malo penez. Na ebay by se mahly dat poridit i kousek levneji. Prim Linea jsou krasne hodinky, ale ty ktere ukazujes maji jen 36mm prumer pouzdra! oproti 40mm Poljotum docela rozdil! Celkove je to jiny typ hodinek nez Poljoty, ale pokud ti nevadi mala velikost, byt tebou beru ty Primky. A nebo kousek priplat 12500 a pridej se do klubu Liena 40
Prokop Odesláno 28. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2005 To Oldaolik: Odpovídám na dotaz ohledně skeletonových hodinek PRIM. Vyráběly se v roce 1992-1994, byly osazeny strojkem France Bosch (jeho kvalita však nebyla nijak slavná) a dobrá zpráva pro vás, vyrobilo se jich maximálně 1000ks. To Cyber a všichni ostatní co je zajímá větší varianta Orlíku: Nevylučuji, že tak učiníme. Nic takového sice není v plánu, ale vzhledem k tomu, že v nabídce jsou doslova poslední kusy ORLÍK 55 l.e., bude třeba se zamyslet, jak dále pracovat s naší prémiovou modelovou řadou. Větší varianta by mohla být jednou z logických alternativ.
Prokop Odesláno 28. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2005 To Ondra: Já se Vám radši do rozhodování nebudu plést, jen při svém rozhodování nezapomeňte vzít v potaz i dostupnost servisního zázemí... Pokud by byl problém ve velikosti pouzdra, tak bude k dispozici i větší Linea.
odklizec Odesláno 28. prosince 2005 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2005 to odklizec: Pravda, hodinky jsou rozdílné, ale oboje se mi líbí a vybírám mezi nimi;-) Zajímá mě kvalitativní rozdíl, chci za své peníze to nejlepší;-) Naznačuješ, že Poljoty jsou nespolehlivé? (zatím jsem se setkal spíš s pozitivními reakcemi...) Co rozdíl ve strojcích? Díky. PS: Ještě mne zaujaly tyhle moc pěkný hodinky;-) http://www.pmwf.com/Watches/WATCHSALES/San...kBlackAug03.htm Co myslíš? Nenaznacuju, ze by kvalita Poljotu byla nejak vylozene zla. Sam jedny Poljoty mam a jsou uplne OK a maximalne presne. Ale je to podle mne "masovka" s obslehnutyma "swiss" strojkama. Zatim co PRIM at mam jakekoliv vyhrady k cenam soliteru v pomeru k tomu, co dostanu, a vehlasu znacky, je proste original. Sice bych rad videl nejake vesi inovace a ne jen kopirovani vlastni historie a jednoduche tistene ciferniky, ale bohuzel, to chce zrejme vice casu. Verim, ze casem bude i ta tolikrat omilana galvanoplastika Chce to ale cas, napady a zdroj komplikovanejsich strojku nez jen ETA 2824. BTW, k tem Sandozum jsem se uz vyjadril jinde. Je to z meho pohledu jen sprosta kopie Rolexu..nic vic, nic min. Kdyz je ta udajna kvalita tak dobra, proc namisto kopirovani za stejnou cenu neudelaji hodinky s vlastnim designem?
Prokop Odesláno 28. prosince 2005 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2005 To Ondra: Rozdíly jsou markantní... strojky Poljot jsme testovali a odmítli jako nevyhovující, protože je nám nabízeli jako protihodnotu za naše pouzdra z nerezové ocele, která neumí vyrobit. To odklizec: s hodinkami v novém a originálním designu jsou v přípravě, ale zkušenosti ukazují, že momentálně je největší zájem o modely, které jakkoliv vychází z naší historie. K těm galvanoplastickým číselníkům.... opravdu si myslíte, že je to nutné? Já myslím, že ne! Samozřejmě, že mi hlavou běhá několik nápadů na originální technologie, zhodnocující design našich hodinek, ale galvanoplastika mě příjde jako krok stranou. Všimněte si, že největší zájem budí hodinky čistého designu a většinou právě bez 3D efektů. U některých hodinek galvanoplastika dělá dojem přeplácanosti a přezdobenosti. My chceme jít spíše cestou jednoduchosti a čistoty. Pokud jde o galvanoplastiku, tak mohu říci, že s ní experimentujeme pro účely kusové výroby a v roce 2006 snad už budou viditelné první výsledky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se