Přejít na obsah

Kolik je tu majitelů Autávií?

Kalifx

Doporučené příspěvky

mimochodem Kalifixi, nedal jsi zpravu jak jsi dopadl, ja tam v dubnu budu posilat Carrery, s Vanessou jsem jiz dohodnuty.

Jak se ti vubec hodily rady co jsem Ti dal? jake dily se Ti vratily? jsi spokojen nebo rozladen jako ja ze Silverstonama?

omlouvam se za off topic - ale kalifix ji absolvuje ted poprve , ja ji mam jiz 3x za sebou ;-)

Prosimtě já stále čekám... Oprava/renovace podle Vanessy bude trvat neuvěřitelných 10-12 týdnů. Takže teď jsem tak v půlce... S díly na tebe myslím, takže hned jak budu mít hodinky kouknu se co mně Ahoussi poslala zpět. Tvoje rady a především informace pro mě byly minimálně na začátku velkým přínosem. S Vanessou jsem si už vyměnil cca 30 mailů a teď jsme v čekací fázi... :) Po skončení anabáze hodlám uveřejnit malou "Reportáž psanou na vlásku" včetně nějaké té obrazové dokumentace.

Prosimtě a co máš s těma Silverstonama? Něco jsi mně psal v SZ, ale je to fakt velkej problém? Špatná práce od TH? Píšu to takhle do vlákna, protože to může bejt pro někoho přínos...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 188
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ocekaval bych kompletni renovaci, tj. nejlepe vymena sklicka (pokud to je mozne, jinak vylesteni), prebrouseni pouzdra, vycisteni a serizeni strojku, vymenit lunetu... Jak jsem psal, chtel jsem to dat k Hanakovi, ale po precteni diskuse na chronomagu jsem od toho opustil. Na tagheuer.com jsem videl, ze servis uz ma i Dusak v Praze a co jsem byl naposledy u Altmana v Plzni tak mi pani rikala, ze se i oni snazi o certifikat. Jeste jsme uvazovali o Vidni, ale kdyz jsem zadal hledat servis v Rakousku, naslo mi to Pforzheim v Nemecku :-) A ti by to stejne asi poslali do Svycar tak proc je neposlat hned.

Jinak co se tyce te lunety budu patrat, sklicko je s nejvetsi pravdepodobnosti plexisklove a je pravda ze ta luneta vypada jako z jinych hodinek (alespon podle onthedash.com) Ptal jsem se babicky, ta rikala, ze hodinky byly koupeny v roce 1970 a nebyly v klasicke papirove krabicce, ale v nejake plastove helme od jezdcu z formule 1, buhvi kde je ji konec :( A v opravne asi byly, ale jen u nejakeho necertifikovaneho opravare, uz se ale nevi co jim bylo. Ze by hodinar vymenil puvodni lunetu za jinou, taky z Autavii ale jineho modelu ? Tomu moc neverim, ze by mel necertifikovany hodinar pristup k nahradnim dilum. Uvidime, treba se ozve nekdo kdo bude vedet presne co je to zac. Jinak o vikendu jedu domu, tak asi tatkovi seberu hodinky a zkusim najit seriove a modelove cislo..

Sklíčko je za hubičku, luneta stojí tuším 100 CHF (což je s ohledem na ceny maníku na netu slušný). Ovšem seřízení strojku te bude stát docela ranec. U TH tomu říkaj Complete Overhaul a znamená to detailní rozebrání, výměna nejvíce opotřebených dílů, výměna těsnění, čištění, logicky smontování :), promazání (údajně třemi druhy olejů s různou viskozitou), seřízení a kontrola všech funkcí. Cena bratru 540 CHF. Pak na to dávají roční záruku včetně vodotěsnosti.

Jinak luneta je téměř jistě nepůvodní. Autávie jsou vůbec legendární tím, že při jejich pozdějších opravách hodináři často využívali součástkovou kompatibilitu jednotlivých modelů napříč časem a byli poměrně dost kreativní. :) A právě to, že hodinář třeba zrovna neměl přístup k náhradním dílům relevantního modelu způsobovalo, že některé Autávie jsou tak trošku dílo profesora Frankensteina. :) Ale hodinkám to obvykle nic moc neubírá a většinou si sebou nesou jinou, citovou, hodnotu. Samozřejmě mít originální Autávie v původním stavu je velká paráda...

Odkaz ke komentáři

Sklíčko je za hubičku, luneta stojí tuším 100 CHF (což je s ohledem na ceny maníku na netu slušný). Ovšem seřízení strojku te bude stát docela ranec. U TH tomu říkaj Complete Overhaul a znamená to detailní rozebrání, výměna nejvíce opotřebených dílů, výměna těsnění, čištění, logicky smontování :), promazání (údajně třemi druhy olejů s různou viskozitou), seřízení a kontrola všech funkcí. Cena bratru 540 CHF. Pak na to dávají roční záruku včetně vodotěsnosti.

Jinak luneta je téměř jistě nepůvodní. Autávie jsou vůbec legendární tím, že při jejich pozdějších opravách hodináři často využívali součástkovou kompatibilitu jednotlivých modelů napříč časem a byli poměrně dost kreativní. :) A právě to, že hodinář třeba zrovna neměl přístup k náhradním dílům relevantního modelu způsobovalo, že některé Autávie jsou tak trošku dílo profesora Frankensteina. :) Ale hodinkám to obvykle nic moc neubírá a většinou si sebou nesou jinou, citovou, hodnotu. Samozřejmě mít originální Autávie v původním stavu je velká paráda...

Jak uz jsem psal uzivateli s nickem Stepino, tyto Heuery bylu koupeny v CSSR v roce 1970 (max. 1971) a nebyly v klasicke krabicce ale v cervene plastove helme jakou maji jezdci F1. Deda ji pak dal tatkovi a ten ji dal zase nekomu jinemu, do dneska si za to nadava :-) Podle Stepina to na 100% neni model Viceroy, ja to taky jen odhadnul z netu. Pry by pak vse odpovidalo, jak luneta tak sklicko a tvar pouzdra. Ale rad bych nekde nasel odkaz na info jestli to tak je, nebo jestli byl opravdu nejaky hodinar kreativni :-) I kdyz nevim proc by ji menil, leda by se mu ta puvodni hodila k jinemu modelu :-)

30 mailu ? Uff, to ja si to predstavoval asi jako Hurvinek valku :-) Poslu mejl s zadosti, prijde mi neco , ja tam poslu hodinky a oni mi je poslou zpatky opravene ... No uvidime..

P.S. Kdyby se nekomu podarilo najit na netu fotku te helmy byl bych mu moc vdecen, kdyby ji tady pripichnul, rad bych ji alespon videl ...

Upraveno uživatelem Ondřej Slanina
Odkaz ke komentáři

No ja som jedny nasiel tuna

http://www.heuerboy.com/viceroy.htm

A ten chlapik ma celkom dobre renome tak asi to nebude skladacke v popise sa pise

Ref 1163V,Vintage 72. Automatic caliber 12 movement.Original lume Mint condition

Cize ta lunet aby mohla vyzerat takto. Ale ruku do ohna za to nedam. Tiez zvazujem kupu tychto nadhernych hodiniek.

Odkaz ke komentáři

No ja som jedny nasiel tuna

http://www.heuerboy.com/viceroy.htm

A ten chlapik ma celkom dobre renome tak asi to nebude skladacke v popise sa pise

Ref 1163V,Vintage 72. Automatic caliber 12 movement.Original lume Mint condition

Cize ta lunet aby mohla vyzerat takto. Ale ruku do ohna za to nedam. Tiez zvazujem kupu tychto nadhernych hodiniek.

Fotky jsou to pekne, ale jak psal Stepino v prvem prispevku k tem hodinkam tak tam nesedi ten luminiscencni bod na lunete. A pry to na 100% neni Viceroy verze...

Ten luminiscencni bod je jako na lunete tady: http://www.heuerboy.com/aut.htm ale jinak je ta luneta zase uplne jina :-)

Upraveno uživatelem Ondřej Slanina
Odkaz ke komentáři

Fotky jsou to pekne, ale jak psal Stepino v prvem prispevku k tem hodinkam tak tam nesedi ten luminiscencni bod na lunete. A pry to na 100% neni Viceroy verze...

Ten luminiscencni bod je jako na lunete tady: http://www.heuerboy.com/aut.htm ale jinak je ta luneta zase uplne jina :-)

Srovnání "Viceroy" Autavií - Reference 1163V a Reference 11630

http://www.onthedash.com/docs/CompareViceroys.shtml

Kromě jiného je velký rozdíl v tom, jak je pouzdro vykrojeno pro tlačítka chronografu.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

panove fakt nevim jestli se blbe vyjadruju nebo blbe ctete.

Nejsem sice odbornik , ale porovnanvanim ruznych modelu Autavii jsem stravil opravdu hodne casu.

Psal jsem ze kombinace pouzdro/luneta/sklicko/cifernik/rucicky byva unikatni pro vetsinu modelu.

To co ma Ondra je model 1163 MH neni to verze Viceroy.

kdyz si vezmete ze v roce 1969 se zacaly Autavie vyrabet s cal 11 pak s cal 12 tak by me zajimalo ktery hodinar v CSSR by mel nahradni lunetu.

zkuste zajit k Hanakovi - autorizovanemu servisu a zeptejte se na jakykoliv dil na Autavie - posle vas do CH.

Clanek ani reportaz jsem nepsal, protoze znacka Heuer je tu na foru brana s rezervou, to spis frci poradne kvalitni Primky a napodobeniny OP.

Kvalitni Rolex tu zustava bez povsimnuti.

Do servisnich prispevku temer nikdo nepise, jen se rozebira politika, urazi se, a tak krome par lidi / prispevku me to tu zacina stvat a mrzet.

Vsichni by jen informace sbiraly, ale nikdo nic neposkytne, manualy na kalibr 12 jsem nemel zadarmo, ale na foru jsem je dal kazdemu kdo si rekl, informace jak poslat hodinky do svycarska a cemu se vyhnout jsem sdeloval uz tolika lidem a jediny kdo to zatim vyuzil je az ted Kalifx, vzlastni je ze se vsichni upinaji k tomu co Kalifx poskytne za informace, kdyz uz jsem je nekolikrat posytnul - co ocekavate jineho? kromw kontaktni osoby ktera se za vice nez 2 roky zmenila neni nic noveho.

30 emailu neni nic extra - ujasnit co vsechno chci za servis - dodatky a detaily jsem resil i na vic.

no nejak jsem se rozepsal a asi to vubec neptari do tohodle tematu :-(

Stepino

Edit:

mimochodem existuji i jine stranky nez onthedash

treba : http://www.heuerautavia.com/00000099190794...b00c/index.html

Upraveno uživatelem Stepino
Odkaz ke komentáři

panove fakt nevim jestli se blbe vyjadruju nebo blbe ctete.

Nejsem sice odbornik , ale porovnanvanim ruznych modelu Autavii jsem stravil opravdu hodne casu.

Psal jsem ze kombinace pouzdro/luneta/sklicko/cifernik/rucicky byva unikatni pro vetsinu modelu.

To co ma Ondra je model 1163 MH neni to verze Viceroy.

kdyz si vezmete ze v roce 1969 se zacaly Autavie vyrabet s cal 11 pak s cal 12 tak by me zajimalo ktery hodinar v CSSR by mel nahradni lunetu.

zkuste zajit k Hanakovi - autorizovanemu servisu a zeptejte se na jakykoliv dil na Autavie - posle vas do CH.

Clanek ani reportaz jsem nepsal, protoze znacka Heuer je tu na foru brana s rezervou, to spis frci poradne kvalitni Primky a napodobeniny OP.

Kvalitni Rolex tu zustava bez povsimnuti.

Do servisnich prispevku temer nikdo nepise, jen se rozebira politika, urazi se, a tak krome par lidi / prispevku me to tu zacina stvat a mrzet.

Vsichni by jen informace sbiraly, ale nikdo nic neposkytne, manualy na kalibr 12 jsem nemel zadarmo, ale na foru jsem je dal kazdemu kdo si rekl, informace jak poslat hodinky do svycarska a cemu se vyhnout jsem sdeloval uz tolika lidem a jediny kdo to zatim vyuzil je az ted Kalifx, vzlastni je ze se vsichni upinaji k tomu co Kalifx poskytne za informace, kdyz uz jsem je nekolikrat posytnul - co ocekavate jineho? kromw kontaktni osoby ktera se za vice nez 2 roky zmenila neni nic noveho.

30 emailu neni nic extra - ujasnit co vsechno chci za servis - dodatky a detaily jsem resil i na vic.

no nejak jsem se rozepsal a asi to vubec neptari do tohodle tematu :-(

Stepino

Edit:

mimochodem existuji i jine stranky nez onthedash

treba : http://www.heuerautavia.com/00000099190794...b00c/index.html

Ja myslim, ze to je nesvar skoro vsech for, cim dele existuji tim se stavaji neprehlednejsimi a nebyt toho ze jsi mi napsal, ze info ohledne servisu v CH je od Tebe, taky bych se zbozne upinal k Kalifx. Ja osobne jsem se o znacku Heuer zacal zajimat pomerne nedavno (a to proto, ze k ni diky dedovym heuerum mam citovy vztah) a i kdyz je vsude psano, ze si mam prohlidnout forum aby se otazky a popr. odpovedi nedublovaly a ja se to snazil dodrzet tak jsem to nedal. Ony se casto temata krizi, z jednoho se odkazuje jinam a za chvili je z toho zmatek. Co se tyce tech mych hodinek, poprosim je v CH at mi reknou co je nebo neni na nich originalniho a uvidime. A az se vrati taky sem hodim info :)

Odkaz ke komentáři

Helma pro Ondřeje Slaninu.

Tak to je nadhera !!! Diky moc !!! Moc velka skoda, ze se nam nedochovala :crybaby:

P.S. To je foto z netu nebo je tvoje vlastni ? Pokud vlastni, tak doufam, ze to nejsi ty, kteremu tu helmu dal muj tatik :D kdyz jsi z Ostravy ...

Odkaz ke komentáři

Ja myslim, ze to je nesvar skoro vsech for, cim dele existuji tim se stavaji neprehlednejsimi a nebyt toho ze jsi mi napsal, ze info ohledne servisu v CH je od Tebe, taky bych se zbozne upinal k Kalifx. Ja osobne jsem se o znacku Heuer zacal zajimat pomerne nedavno (a to proto, ze k ni diky dedovym heuerum mam citovy vztah) a i kdyz je vsude psano, ze si mam prohlidnout forum aby se otazky a popr. odpovedi nedublovaly a ja se to snazil dodrzet tak jsem to nedal. Ony se casto temata krizi, z jednoho se odkazuje jinam a za chvili je z toho zmatek. Co se tyce tech mych hodinek, poprosim je v CH at mi reknou co je nebo neni na nich originalniho a uvidime. A az se vrati taky sem hodim info :)

Hele Stepinovi nikdo jeho zásluhy neupírá - viz můj příspěvek výše v této záložce - stačí jen číst. Nemusíš se k nikomu zbožně upínat. :) Prostě jsem ti jen napsal svoje aktuální informace. Toť vše. A gratuluju ke skvělejm hodinkám. Jen tý ztracený přílby je škoda.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Zdravim

Dostaly se mi do rukou Autavie meho otce. Jejich historii neznam, ale vim, ze je muj deda prodal memu otci nekdy v rozmezi roku 1985-87 kvuli nejakym financnim potizim. Co si matne vzpominam, tak zadarmo to nebylo a byl z toho u nas doma docela poprask. Nastesti vse utichlo a oba byli radi, ze zustali v rodine. Jelikoz je muj otec ted dost pracovne vytizeny, nemuzu ziskat podrobnejsi informace. Doufam, ze se brzo sejdem u slivovice a proberem to ;-). Potom bych mohl vse upresnit.

Hodinky maji oznaceni 1163V. Byl bych rad, kdyby byl nekdo tak laskavy a pomohl mi s upresneni modelu.

Ted resim dilema jak je dat do provozuschopneho stavu. Muj otec mi je pred nedavnem dal, at je nekde necham opravit, pretesnit a vycistit. Myslim si, ze to tak uplne jednoduche nebude ;-).

front.jpg

bok.jpg

back.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravim

Dostaly se mi do rukou Autavie meho otce. Jejich historii neznam, ale vim, ze je muj deda prodal memu otci nekdy v rozmezi roku 1985-87 kvuli nejakym financnim potizim. Co si matne vzpominam, tak zadarmo to nebylo a byl z toho u nas doma docela poprask. Nastesti vse utichlo a oba byli radi, ze zustali v rodine. Jelikoz je muj otec ted dost pracovne vytizeny, nemuzu ziskat podrobnejsi informace. Doufam, ze se brzo sejdem u slivovice a proberem to ;-). Potom bych mohl vse upresnit.

Hodinky maji oznaceni 1163V. Byl bych rad, kdyby byl nekdo tak laskavy a pomohl mi s upresneni modelu.

Ted resim dilema jak je dat do provozuschopneho stavu. Muj otec mi je pred nedavnem dal, at je nekde necham opravit, pretesnit a vycistit. Myslim si, ze to tak uplne jednoduche nebude ;-).

Model už jsi napsal sám (1163V - Viceroy) a buď se koukni do recenzí a nebo jak psal Baker - Stepino, bude-li mít chvilku času, vše potřebné poradí :)

Odkaz ke komentáři

vse potrebne bylo popsano.

pouzdro 1163 verze Viceroy = pochazi z reklamni akce na cigarety, puvodni cena 88$.

plastove sklicko, calibr 12. Oproti "plne" verzi trochu jiny cifernik a jine rucicky(lestene versus brousene)

levna verze: prelestit sklicko, udelat novou luminiscenci, servis u Mechana(cisteni mazani)

stredne draha verze: poslat do CH pro nove sklicko, tlacitka, korunku, rucicky, servis u Mechana

draha verze: poslat na kompletni servis do CH.

cena od cca 4000,- do cca 20.000,- podle toho co zvolis.

Timto prispevkem nechci diskrimonovat jine schopne hodinare na tomto foru, ale do dnesni doby s kym jsem se sesel osobne tak nikdo nechtel s timto srtrojem mit nic spolecneho, coz nechapu proc. No odpovim si sam, kdo mel odvahu a nedelal top tak to nenastavil tak jak to patri, propadne poskrabal mustky, ozvejkal srouby atp... bohuzel to ale nema skoro zadnou spojitost s timto kalibrem. Spojitost je v nedbalosti/ lenosti.

Edit:

vzhledem k luminiscencnimu bodu v lunete se jedna na 99% o model

1163 VNT

economy model dial; continuation of the Viceroy Special

Upraveno uživatelem Stepino
Odkaz ke komentáři

Zdravim

Ahoj, koukam, ze jsou jeste v horsim stavu nez ty z nasi rodiny :-) I kdyz ne o moc ... Pokud by jsi mel zajem a preferoval opravu v CH, tak by jsme se mohli domluvit, taky planuju jejich opravu (viz. par prispevku zpet) Na zaklade rad od Stepina, jsem ve fazi zjistovani jak to poslat a vychazi mi, ze je tam mozna nakonec povezu osobne. Posilat to pres nejakou firmu je neskutecne drahe a jelikoz CH neni v EU tak pry muzou nastat problemy se clem. A vubec, pokud nekdo mate zajem o opravu Heuer hodinek v CH, asi by bylo nejlepsi, kdyby jsme se domluvili, sepsali pozadavky a ja bych to tam osobne zavezl a asi i vyzvednul. Me osobne se ty hodinky nechteji posilat pres firmu, protoze i kdyz bych je pojistil na mega a ono se s nimi pri preprave neco stalo, tak co z toho, kdyz je mame po dedeckovi, ze ? Tak kdyz tak napiste SZ at zbytecne nespamujeme forum.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Chcel by som sa tiez zaradit do skupiny stastnych majitelou tychto uzasnych hodiniek a tak kazdy vecer hladam co je kde na predaj. Narazil som na Autavie za dobru cenu ale s kalibrom 11. Tak by som sa chel informovat aky je vlasten rozdiel medzi kalibrom 11 a 12. Nasiel som tento obrazok a na prvy pohlad mi to pride uplne rovnake.

http://homepage.mac.com/dfalstott/.Pictures/A to E/Cal confusion.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...