Přejít na obsah

Odchylka chodu při okládání


Marty89

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám přes dva týdny nové Steiny Ocean One 42mm se Sellitou SW200. Hodinky šlapou skvěle s odchylkou kolem -2s/den. Ale zvláštní je, že ať je v noci položím jak chci, tak je nezrychlím, maximálně nepatrně pokud je položím korunkou dolů, jinak si drží furt ty dvě sekundy bez ohledu na polohu. Jakou máte s tímhle zkušenost u Ocean One vy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obecně se nedá říct, že by hodinky v některé poloze chodily rychleji než v jiné. To v jaké poloze dělají jakou odchylku je potřeba buď vysledovat, nebo si nechat změřit u hodináře. Každopádně nové hodinky nemají ještě zaběhlý strojek. I kdyby Steinhart adjustoval přesnost strojků v různých polohách (o čemž velmi pochybuji), tak teprve po pár měsících tvého nošení si strojek sedne a začne vykazovat pravidelnou odchylku. To jak budou hodinky chodit, záleží i na tvém stylu nošení. Takže zkušenosti ostatních ti v tomto nepomohou. Osobně doporučuji teď přesnost nijak zásadně neřešit (pokud zůstává v toleranci, což bohatě zůstává) a teprve tak po půl roce se s hodinkami buď pohrát, nebo je nechat změřit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nech je dva tři měsíce rozběhat a pak si stáhni nějakou appku a začni sledovat odchylky v různých polohách a v závislosti na teplotě a způsobu nošení 🙂 Je to správná zábava, která k hodinkám patří 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...