Návštěvník Ondra Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 (upraveno) Mimochodom, co sa tyka tych Eco-Drive - nie je az tak celkom pravda, ze nepotrebuju vymenu baterie. Na promocie (12 rokov spat) som dostal Citizen Eco Drive, co vtedy bola absolutna novinka. Po siestich rokoch zacali strajkovat, tak sli do servisu. Pricinou bola nutna vymena baterie, a kedze sa jedna o titan-lithium-ion, tak stala 10x viac, ako normalna varta... Verim, ze odvtedy sa zivotnost, vydrz atd. zlepsili, co vsak nic nemeni na fakte, ze hodinky, kde su vysokokapacitne nedobijatelne baterky budu sluzit rovnako dlho, ako citizeny ... edit: dodavam, ze v servise dovozcu mi potvrdili, ze vymena baterie u E-D je bezna a skor ci neskor to caka kazdeho. Oficiální distributor Citizen píše "už nikdy nemusíte vyměňovat baterie" - viz link níže. Tak kde je tedy pravda? http://www.citizen.cz/frame.pp?show=citizen Upraveno 11. září 2008 uživatelem Ondra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 Žádnej ecodrive(to bych si nekoupil,to si,dle mého,jen na něco hraje),žádné radiocontrol.... Myslím,že každý z nás si vybírá hodinky HLAVNĚ dle toho,jestli se mu nějakým způsobem líbí.....Osobně považuji odsouzení hodinek,které se člověku líbí,ale nekoupí je,protože je to "na baterku",za poněkud podivné...... Prvni vete nerozumim, na co si hraji? Na hodinky? To prece jsou. Vybiram si hodinky ktere se mi libi, ale jen vzhled nestaci, musi se mi libit firma, material, kalibr... Hodinky odsoudit jen proto ze maji baterku - s tim take nesouhlasim. Coz neznamena ze si je koupim. Jinak je dobre ze jsi "jiny". Alespon tu je clovek ktery se v quartzkach orientuje a ma prehled. Hlavne ty vintage. Ja osobne ti fandim a je mi lito ze vas neni vic, takhle vlakna o digi zivis prakticky sam. Diky za to. Protoze to ze si neco nekoupim a nenosim neznamena ze se na to rad nepodivam a neco zajimaveho si neprectu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 TADY je čtrnáct stránek na stejné téma - respektive tohle vlákno se tím směrem už ubírá - klidně vám ho odemknu a můžete tlachat dál Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 Oficiální distributor Citizen píše "už nikdy nemusíte vyměňovat baterie" - viz link níže. Tak kde je tedy pravda? http://www.citizen.cz/frame.pp?show=citizen Mozno je pravda v semantike Citizen v prospektoch a reklamach pri popise fungovania ED systemu ulozisko energie nazyva "capacitor" (v linku, co si postol je to akumulator), nikdy nie "battery". A kde niet baterie, netreba ju menit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 Mozno je pravda v semantike Citizen v prospektoch a reklamach pri popise fungovania ED systemu ulozisko energie nazyva "capacitor" (v linku, co si postol je to akumulator), nikdy nie "battery". A kde niet baterie, netreba ju menit To je fikaný... jednou za pár let si místo baterie vyměníte akumulátor... tomu říkám pokrok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David_B Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 Mno...ale ani quartzky nemusí být nutně jen "spotřební zboží" na těžší práci.....koukněte třeba na Hujerky Manhattan( ),nebo do tohoto vlákna( http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=13832 ).......tohle je vyloženě pocitovka a hodinky k pochlubení se. Nebo Seika G757......a to je jen pár ze spousty a spousty hodinek. Žádnej ecodrive(to bych si nekoupil,to si,dle mého,jen na něco hraje),žádné radiocontrol.......jasně,jsou to vintážní kousky....ale naprosto skvělé. Myslím,že každý z nás si vybírá hodinky HLAVNĚ dle toho,jestli se mu nějakým způsobem líbí.....to je,podle mne,to nejhlavnější kritérium výběru hodinek.Osobně považuji odsouzení hodinek,které se člověku líbí,ale nekoupí je,protože je to "na baterku",za poněkud podivné......ale beru,že naopak já připadám spoustě lidem podivný,protože sbírám a kupuju to,co jiní ne..... PS-docela by mne zajímalo,co to,že sbírám(a nosím) ANA/DIGI hodinky,o mně vypovídá?????.......s ohledem k diskuzím a vyjádřením několika lidí tady,kteří se živí třeba náborem lidí a posuzují i dle hodinek. Toto nemyslím nijak ironicky a pichlavě,jen se ptám...... Z mého pohledu to o tobě vypovídá pouze to, že máš svůj vkus a nosíš to, co se ti líbí. Já se zrovna náborem lidí živím a řeknu ti, že se lidem na hodinky koukám, ale to jen z čisté osobní zvědavosti. Nevyvozuji z toho žádné velké závěry. Ono taky záleží o jakou pozici se jedná. Je jasné, že obchodníka, který přijde s plastovýma digitálkama, tohle trochu degraduje v očích případných klientů, ale je to velice diskutabilní. Rozhodně na mne nikdo neudělá dojem tím, že má hodinky xy. Pracuji v bance a jen dvakrát jsem zde viděl Breitling a jednou Patek Phillipe (obojí u jednoho člověka ). Zbytek je mix všeho možného zejména quartzového. Můj šéf třeba hodinky nenosí vůbec Preferuji mechaniky, ale quartzu se násilně nebráním, ale odmítám za quartz dávat více než 5.000,- protože to potom pro mne ztrácí smysl. Asi bych to řekl tak, že mechaniky rád předám svým potomkům s nějakým příběhem (tak jsem jsem je dostal od svých dědů a otce), kdežto quartz je opravdu tak trochu spotřební záležitost. No a pak je zde G-Shock, které mám osobně velice rád a sem tam si s nimi zahřeším i v práci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 QUOTE(David_B @ 11.9.2008 - 16:47) 191791[/snapback]Můj šéf třeba hodinky nenosí vůbec ... a dělá dobře, má to bez problémů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 Prvni vete nerozumim, na co si hraji? Na hodinky? To prece jsou. Jinak je dobre ze jsi "jiny". Alespon tu je clovek ktery se v quartzkach orientuje a ma prehled. Hlavne ty vintage. Ja osobne ti fandim a je mi lito ze vas neni vic, takhle vlakna o digi zivis prakticky sam. Diky za to. Protoze to ze si neco nekoupim a nenosim neznamena ze se na to rad nepodivam a neco zajimaveho si neprectu. ....nejsou to ani mechaniky,ani quartzky.....asi to neumím vysvětlit..... Až tolik se neorientuju,pilně studuju na jiných,cizích fórech a potom budu chytřejší a budu psát víc.To slibuju..... A sám nejsem,teď se tu znovu objevil Casiotron,který to živil předloni,ten je na tom znalostně určitě líp....snad bude přispívat víc.Tedy,pevně v to doufám..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 Tuhle otázku,si myslím, nerozštípneme.......všechny nás spojuje jeden zájem...a to jsou hodinky.....a je šumák,jestli mechaniky,quarzky,digi.....všechno jsou to hodinky a mezi všemi najdeš nádherné kousky,šperky-jak se tu o nich vyjadřujeme,jen v očích každého z nás je tím šperkem něco jiného.Třeba pro YPA je to OP,pro mne je svatým grálem Hujer Manhattan......pro dalšího B-Uhren........ Stejně je to krásnej koníček....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Senseeei Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 Jasne preto ludia kupuju mechanicke hodinky - pre nic ine Pre fascinaciu nad niecim co nema ziadny pohon ale dokaze to pracovat, vsetky tie ozubene kolieska v sebe. Je to nieco ako zdovodnenie Perpetum-mobile. Quartz ma praktickejsie vyuzitie to je fakt, ale mechanika to je zivotny styl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 ... ale mechanika to je zivotny styl Ale to jsou hodinky,které sbírám,pro mne taky.... Proto píšu,že je to jen a pouze o pocitu jednoho,každého z nás. A nechci nikomu sahat do svědomí a ani nikoho osočovat,ale občas mám pocit,že někteří tady jdou do mechanik jen proto,že jim to někdo řekl a že se bojí nějakého posměchu......nebo vyvržení...nevím,jak to popsat,omlouvám se,nějak mi to dnes nemyslí. "Staří pardálové" tady napíší,že více jak 5000kč za quartz je nesmysl.......ale potom se rozplývají nad Bretlingem B1,který za 5000kč rozhodně nepořídíte(nebrat osobně,použil jsem pouze pro přirovnání-neosočuji).A přitom je B-jednička jeden z nejžádanějších Breitlingů.Nebo... Nemám rád Seiko....mechanické...spousta lidí tady je má,vychvaluje je do nebes,ale mně Samuraje,Suma,Pětky a další nic neříkají.Tuctový hodinky.Ale kouknu na Bondovky,Alieny,Arnoldky a ........bomba. Takže...jak jsem psal vejš....já bych to až nedělil.......pochválím krásné mechanické hodinky stejně,jako pochválím krásné hodinky na baterku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
only Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 Zdarec, já sám za sebe musím říct, že k mechanickým hodinkám, resp. automatům jsem přišel tak jako slepý k houslím. Jel jsem na delší dobu pryč z ČR a těsně před odjezdem mi chcípla baterka v, té době, mých jediných hodinkách. Byl jsem vzteky bez sebe. Už tenkrát jsem měl ale averzi ke všemu elektrickému, myšleno na baterky. Nesnáším digi foťáky, kamery, holící strojky ... vždycky mi to všechno selže kvůli bateriím, když ty instrumenty nejvíc potřebuji... Hned jak mi zdechly ty hodinky, tak jsem proklel všechno na baterky a zavzpomínal, jak když jsem byl malej prcek, tak mi táta ukazoval jeho hodinky, který se natahujou tím, že chodí, nosí je na ruce ... tenkrát jsem si to vůbec nedokázal představit, pochopit ... myslel jsem pořád, že tam musí být nějaké provázky od hodinek k nohám a jak se jde tak se to celé nějak hýbe, vůbec jsem to nemohl pobrat ... Druhý den jsem odjel, samozřejmě bez hodinek na ruce a po příjezdu do Jordánska (to je ta země) jsem šel do obchodu s hodinkama a hloupě se zeptal prodavače, jestli se ještě vyrábí jiné než bateriové hodinky a jestli náhodou nezná ty, jak se natahují pohybem. Koukal na mě jako bych žil doposud na jiné planetě a ukázal mi, že v podstatě celý jeho obchod je nacpaný hlavně mechanikama a automatama. Do té doby jsem se totiž o hodinky nijak zvlášť nezajímal. Líbily se mi vždycky, to jo, ale jenom design, nikdy jsem nešel hlouběji a bral jsem jako samozřejmé, že jsou prostě na baterku, protože jsou moderní. Nikdo v mém současném okolí neměl v té době mechaniky/automaty. No a najednou v tom obchodě jsem si začal ty hodinky prohlížet z blízka a vyděl jsem průhledem do strojku a málem jsem upadl na zadek. Jsem staromil a mechanikomil a vidět tolik mechanických hodinek bylo pro mě jako objevení Atlantýdy. No a pak jsem hned v zápětí narazil na Chronomag a bylo povšem... Takže za mě jednoznačně mechanika, pro tu krásu strojku (a to i když není vidět), pro tu titěrnost, kolečka, pružinky, hejblátka a různá udělátka, pro tu poctivost kovu, který když nerozbiju hrubiánstvím, tak bude navždy. Izolace na drátech zpuchří, integrované obvody vyschnou, baterka vyteče ... A to že nejdou tak obrovsky přesně? To je právě to, že se jim můžu věnovat a opečovávat je, seřizovat je ... těžko to všechno popíšu slovy, ale je to pro mě čistě emotivní záležitost. A fakt se přiznávám, že pro mě hraje zásadní roli pohon hodinek. Bateriové na ruku už dobrovolně nevezmu, je to můj životní přístup, rebelie vůči moderně ... jsem blázen, vím to! Je to jako s autem, pro mě existuje jenom benzín, diesel, jakkoliv dokonalé dneska jsou, je prostě jenom diesel. Takže i auta si kromě jiných atributů vybírám hlavně podle pohonu. Ale to už je jiná kapitola. Jediné bateriové výjimky jsou pro mě mobil a počítač, potažmo internet, ty zatím v mechanické verzi nikdo nevymyslel. A nebo se pletu? Only. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 pěknej příspěvek.....a které sis v tom Jordánsku tedy zakoupil????Které byly ty první??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 Začíná se to hezky filozoficky rozjíždět. U mě je dneska Quartz opravdu považovaný za méněcenný. Nicméně ještě před cca 3-mi lety jsem jiné hodinky neměl. A považoval bych za nesmysl kupovat hodinky za vyšší peníze a přitom méně přesné a s nutností je natahovat, nebo v případě automatů neodkládat na víkend aby zůstaly v chodu. K mechanikám mě přivedla náhoda, ale pak jsem tomu propadnul ? fascinuje mě, že strojky třeba po sto letech stále fungují, že něco tak jednoduchého řízeného mechanickým oscilátorem může být tak přesné... Prostě jsem získal úctu k hodinkám jako k technickému ?zázraku? jednoduchosti a přitom precizní funkčnosti. Takové kouzlo quartz pro mě bohužel nemá. Ale tohle staromilství je prostě forma posedlosti. Stejně tak jako mi parkuje v garáži Fiat 500 který obdivuju protože má najeto 150 tis. a čtyři křížky na krku a šlape jako hodinky... A protože každý máme nějakou úchylku tak stejně tak jsou obdivovatelé quartzu a to respektuju. Každopádně u mě je to už za hranicí logiky. Pokud by mi někdo nabídnul co bych nosil raději ? např. B1 quartz a Seiko 5 tak bych zvolil Seiko. Kdyby mi někdo obojí dával zadarmo vezmu B1, ale obratem je prodám protože bych je nenosil. No jo smysl to asi nedává... Nezapomenu na to jak jsem byli s GŘ na služebce ? má quartz Tissoty ? 1. den mu přestaly jít ( baterka ) a byl z toho úplně vedle. Já měl s sebou troje hodinky a tak jsem mu půjčil wintážní Omegy. Ty nezklamaly a navíc zaujaly protějšek na jednom z jednání :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beladona Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 Jasně..... Mám to podobně jako Only (až na ten Diesel) Už jako dítěti se mi líbil Batman pro ty svoje mechanický udělátka na který se mohl vždycky spolehnout...... Je to o pocitu. Vemte si, jak jsme zoufale závislý veškerým fungováním na elektrice, baterkách, které musíme dobíjet a všem co s tím souvisí.... A stačí lusknutí prsty a všechno může být jinak. Chci mít u sebe něco (pro pocit), co zosobňuje fungování bez závislosti na vnější dodávce, doplnění apod. Takže přes všechny quartzové Fashion modely co odpočívají v klidu a pokoji ve skříni zcela jasně také díky chronomagu mechanika! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 Kdyz uz to nabralo ten filosoficky smer jak rekl Koblih, pridam jeste jeden svuj pocit. Libi se mi ze ikdyz clenove vyznavaji vlaste konkurenty (quartz X mechanika) chovame se k sobe slusne a s respektem (az na obcasne vyjimky potvrzujici toto pravidlo) a dokazeme si navzajem pochvalit to co sami nemusime. To na netu ktery je anonymni neni bezne, zatim na vsech forech u nas kam jsem se podival vidim urazky, napadani, blaboly lidi co problematice nerozumi apod. I proto sem rad chodim, nejen kvuli hodinkam. Nekdo hodi dotaz na barvu na drevo a ten co o tom neco vi poradi. A ti co nevi se radi nechaji poucit. Porad mam ten pocit, ze az na obcasne vyjimky jsem mezi gentelmany kteri radi pomuzou a casto i zadarmo. Ted jsem to spocital a zjistil ze za tu chvilku mezi vami jsem udelal 12 obchodu, vzdy bez problemu a vzdy postou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beladona Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 Akorát nevím jestli to koblih s tím pocitem jistoty a posedlostí nepřehání, když si bere na služebku troje hodinky..... Sicher ist sicher :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
babaq Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 - Netikaji, skace vterinovka po sekundach (vetsinou) Netušíte někdo, jestli jsou k sehnání nějaké hezké quartz hodinky, kde sekundovka neskáče po sekundách, ale má plynulý (plynulejší) pohyb? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
babaq Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 Jediné bateriové výjimky jsou pro mě mobil a počítač, potažmo internet, ty zatím v mechanické verzi nikdo nevymyslel. A nebo se pletu? Tak s tím internetem se aspoň částečně pleteš: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 Akorát nevím jestli to koblih s tím pocitem jistoty a posedlostí nepřehání, když si bere na služebku troje hodinky..... Sicher ist sicher :-)) jak nepřehání ... sem jel na 4 dny a měl jsem jenom troje hodinky a to jsem jedny půjčil !!! V neděli vyrážím na 6 dnů a výběr nebude jednoduchý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se