Návštěvník Ondra Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Pojďme jednou pro vždy uzavřít otázku QUARTZu... Proč si (ne)koupit hodinky s tímto strojkem? Za sebe: + dlouhodobá přesnost, uživatelská jednoduchost á la "nasadím, nosím a neřeším" - nutnost jednou za čas otevřít hodinky a měnit baterii... vopruz a potenciální problém s vodotěsností V současné době vidím jako přijatelnou variantu Eco-Drive od Citizenu, tj. přesnost quartzu bez nutnosti měnit baterie a otevírat hodinky. A samozřejmě mechanické hodinky... ale to je nošení dříví do lesa :-)
spiderer Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 + Presnost - odpada nutnost cokoliv nastavovat po delsim nenoseni + Nenarocnost na udrzbu + Levna pravidelna prohlidka - napriklad v Hibernii vymena baterky a zkouska vodotesnosti na 100m u Longines Lungomare za 300 CZK + Nizka cena (porovnani stejneho modelu v quartz/automat nebo manualni natah) + Idealni na sport - odolnejsi, mene casti ktere se mohou po.... - Netikaji, skace vterinovka po sekundach (vetsinou) - Chybi jin ta hodinarina, to kouzlo - Horsi prodejnost na chronomagu ------- Pro me ma vice praktickych + quartz nez mechanika, ale mechanika je to co me na hodinkach bavi, i proto dalsi nebudou quartz, ale automaty, jiz pozitri
redd Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Quartz.... spotřební zboží Mechanika.... něco víc, skoro až umění
cody Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 (upraveno) Quartz.... spotřební zboží - ja myslim ze pro skutecne potapece, letce apod. spise nutnost Mechanika.... něco víc, skoro až umění - neda se rict o vsech, cina ktera nevydrzi dovolenou...? Ja to vidim takhle: Quartz - v dobe Eco drive a Radio control idealni pro serizovani mechanickych hodinek, vetsi odolnost pri horsim zachazeni, pro nekoho dulezita porizovaci cena od 100kc, komplikace jako kalendar stopky budik rezerva chodu ktere nekdo potrebuje by v mechanice zaplatil malokdo a kdyby na to mel tak by s tim nesel na K2 nebo do Marianskeho prikopu Mechanika - remeslo, prestiz, investice a samozrejme ten pocit ktery mame temer vsichni ale nikdo ho asi uplne nevyjadri slovem - proste ten pocit Upraveno 11. září 2008 uživatelem cody
redd Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Quartz.... spotřební zboží - ja myslim ze pro skutecne potapece, letce apod. spise nutnost Mechanika.... něco víc, skoro až umění - neda se rict o vsech, cina ktera nevydrzi dovolenou...? To jsou výjimky potvrzující pravidlo
cody Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 (upraveno) To jsou výjimky potvrzující pravidlo Presne tak. Proto si myslim, ze ikdyby se toto vlakno rozjelo na deset stran, stejne se nedozvime co uz nevime a stejne si za mesic tuto otazku mnozi z nas (vcetne me) polozi znova. Pred 14 dny jsem byl rozhodnuty koupit quartzove Citizeny, dneska me to ani nenapadne a zda se mi o mechanice. Za pul roku vim ze zase budu spekulovat jake quartzky koupim do lesa a do hor ci na bika. Vecny boj... I o tom to podle me je. edit: pravopis Upraveno 11. září 2008 uživatelem cody
Návštěvník Ondra Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Pred 14 dny jsem byl rozhodnyty koupit quartzove Citizeny, dneska me to ani nenapadne a zda se mi o mechanice. Za pul roku vim ze zase budu spekulovat jake quartzky koupim do lesa a ho kor ci na bika. Vecny boj... I o tom to podle me je. Proto je asi dobré jedny kvalitní quartzy mít... ikdyž člověk pak stejně uvažuje, jestli si nekoupit ještě "tyhle" hodinky, co se mu líbí, ale mají quartz...
spiderer Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Ono zalezi taky na tom podle jakych kriterii clovek nakupuje Pro me je vetsina vahy na strane designu a celkovho zpracovani + znacce = koupim si hodinky co se mi libi a je mi jedno jestli to je quartz nebo mechanika - podle mych nakupu to tak asi vypada a je to fakt Zase na druhou stranu obcas i me prepadne touha mit dalsi mechanicke hodinky a tak si nejake vyhlidnu Dobou kdy mechanika byla jedine spravne reseni jsem si prosel a jsem rad ze ji mam za sebou a muzu nakupovat to co se mi libi nejvic bez omezeni podle pohonu
Návštěvník Ondra Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Ono zalezi taky na tom podle jakych kriterii clovek nakupuje Pro me je vetsina vahy na strane designu a celkovho zpracovani + znacce = koupim si hodinky co se mi libi a je mi jedno jestli to je quartz nebo mechanika - podle mych nakupu to tak asi vypada a je to fakt Zase na druhou stranu obcas i me prepadne touha mit dalsi mechanicke hodinky a tak si nejake vyhlidnu Dobou kdy mechanika byla jedine spravne reseni jsem si prosel a jsem rad ze ji mam za sebou a muzu nakupovat to co se mi libi nejvic bez omezeni podle pohonu Já proti quartzu taky nic nemám, vadí mi jenom ta nutnost měnit baterie. Protože to znamená hodinky někam poslat (14 dní být bez nich) a spoléhat se, že výměna baterie bude provedena odborně a zůstane zachována vodotěsnost... To mi trochu brání kupovat si quartzové hodinky, a raději sahám po jiné variantě ;-)
cody Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Ono zalezi taky na tom podle jakych kriterii clovek nakupuje To teda jo. Proto u me vyhrali ty Citizeny, pac nakazen chronomanii mi jen tak nejake quartzky nevoneli. Trval jsem na nejake "pridane hodnote" ktera by nakup quartzu podlozila a zduvodnila. Bohuzel desing ktery dokaze imponovat tobe natolik aby jsi je koupil, me nestacil. Samotny fakt ze se mi hodinky libi je pro me malo, jsem bohuzel stoura (nejen v hodinkach) kterej tam musi mit duvodu vic. Kdyz jsem videl Radiocontrol a Ecodrive - to byla pro me pridana hodnota kterou mechaniky nemaji. Proto jsem s nima nemel problem. Nebejt zmeny priorit v hodinkach, sel bych do nich.
spiderer Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Já proti quartzu taky nic nemám, vadí mi jenom ta nutnost měnit baterie. Protože to znamená hodinky někam poslat (14 dní být bez nich) a spoléhat se, že výměna baterie bude provedena odborně a zůstane zachována vodotěsnost... To mi trochu brání kupovat si quartzové hodinky, a raději sahám po jiné variantě ;-) Jak jsem psal nahore, u Longines mi vymenili baterii v Hibernii - bylo to skoro zadarmo, bylo to na pockani - sedel jsem tam a listoval Watch magazinem ktery jsem jiz mel precteny z domova asi 15 minut a sel jsem s funkcnima hodinkama po kontrole vodotesnosti domu Takze to nemusi byt otazka na mnoho dni - myslim, ze u vetsiny znacek to bude velmi podobne
spiderer Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Já proti quartzu taky nic nemám, vadí mi jenom ta nutnost měnit baterie. Protože to znamená hodinky někam poslat (14 dní být bez nich) a spoléhat se, že výměna baterie bude provedena odborně a zůstane zachována vodotěsnost... To mi trochu brání kupovat si quartzové hodinky, a raději sahám po jiné variantě ;-) Jak jsem psal nahore, u Longines mi vymenili baterii v Hibernii - bylo to skoro zadarmo, bylo to na pockani - sedel jsem tam a listoval Watch magazinem ktery jsem jiz mel precteny z domova asi 15 minut a sel jsem s funkcnima hodinkama po kontrole vodotesnosti domu Takze to nemusi byt otazka na mnoho dni - myslim, ze u vetsiny znacek to bude velmi podobne
Návštěvník Ondra Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 (upraveno) Kdyz jsem videl Radiocontrol a Ecodrive - to byla pro me pridana hodnota kterou mechaniky nemaji. Proto jsem s nima nemel problem. Souhlas. Kdyby měly všechny hodinky, které mají dnes jen bateriový quartz, Eco-Drive, tak bych neměl sebemenší důvod si je nekoupit, teda pokud by se mi samozřejmě líbily... Upraveno 11. září 2008 uživatelem Ondra
cody Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Ja si take myslim ze vymena baterky neni dnes problem. Ty delsi lhuty a vysoke ceny se tykaji tipuju spis Omegy apod., proste drazsich stroju. Pokud tohle nekoho trapi, je tu mnou dokola omilany eco drive nebo treba Seiko kinetic, tusim ze i Casio neco bez baterek ma. Zase beru to, ze Made in Japan nemusi vonet kazdemu
Návštěvník Ondra Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 (upraveno) Jak jsem psal nahore, u Longines mi vymenili baterii v Hibernii - bylo to skoro zadarmo, bylo to na pockani - sedel jsem tam a listoval Watch magazinem ktery jsem jiz mel precteny z domova asi 15 minut a sel jsem s funkcnima hodinkama po kontrole vodotesnosti domu Takze to nemusi byt otazka na mnoho dni - myslim, ze u vetsiny znacek to bude velmi podobne V Praze to tak je. Ale u nás v okrese na severu bohužel už hodináři nejsou, jen prodejci hodinek a měniči řemínků a baterií (bez testu vodotěsnosti)... Upraveno 11. září 2008 uživatelem Ondra
Jaem Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Já proti quartzu taky nic nemám, vadí mi jenom ta nutnost měnit baterie. Protože to znamená hodinky někam poslat (14 dní být bez nich) a spoléhat se, že výměna baterie bude provedena odborně a zůstane zachována vodotěsnost... To mi trochu brání kupovat si quartzové hodinky, a raději sahám po jiné variantě ;-) To iste vsak plati aj pre mechaniky - tiez by mali ist raz za 4-5 rokov k hodinarovy na vycistenie, premazanie, nastavenie... a tu je aj vacsia pravdepodobnost, ze hodinar nieco preserie, ako pri vymene baterky. Nehovoriac o tom, ze znackove hodinky by mali ist do autorizovaneho servisu, ktory je vo vacsine pripadov o dost drahsi.
Návštěvník Ondra Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 To iste vsak plati aj pre mechaniky - tiez by mali ist raz za 4-5 rokov k hodinarovy na vycistenie, premazanie, nastavenie... a tu je aj vacsia pravdepodobnost, ze hodinar nieco preserie, ako pri vymene baterky. Nehovoriac o tom, ze znackove hodinky by mali ist do autorizovaneho servisu, ktory je vo vacsine pripadov o dost drahsi. No, u těch mechanik, když se o ně hezky staráš, tak to právě úplně nutnost není (ikdyž většina značek to samozřejmě v návodu píše)...
Jaem Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 (upraveno) Mimochodom, co sa tyka tych Eco-Drive - nie je az tak celkom pravda, ze nepotrebuju vymenu baterie. Na promocie (12 rokov spat) som dostal Citizen Eco Drive, co vtedy bola absolutna novinka. Po siestich rokoch zacali strajkovat, tak sli do servisu. Pricinou bola nutna vymena baterie, a kedze sa jedna o titan-lithium-ion, tak stala 10x viac, ako normalna varta... Verim, ze odvtedy sa zivotnost, vydrz atd. zlepsili, co vsak nic nemeni na fakte, ze hodinky, kde su vysokokapacitne nedobijatelne baterky budu sluzit rovnako dlho, ako citizeny ... edit: dodavam, ze v servise dovozcu mi potvrdili, ze vymena baterie u E-D je bezna a skor ci neskor to caka kazdeho. Upraveno 11. září 2008 uživatelem Jaem
Gilius Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Mno...ale ani quartzky nemusí být nutně jen "spotřební zboží" na těžší práci.....koukněte třeba na Hujerky Manhattan( ),nebo do tohoto vlákna( http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=13832 ).......tohle je vyloženě pocitovka a hodinky k pochlubení se. Nebo Seika G757......a to je jen pár ze spousty a spousty hodinek. Žádnej ecodrive(to bych si nekoupil,to si,dle mého,jen na něco hraje),žádné radiocontrol.......jasně,jsou to vintážní kousky....ale naprosto skvělé. Myslím,že každý z nás si vybírá hodinky HLAVNĚ dle toho,jestli se mu nějakým způsobem líbí.....to je,podle mne,to nejhlavnější kritérium výběru hodinek.Osobně považuji odsouzení hodinek,které se člověku líbí,ale nekoupí je,protože je to "na baterku",za poněkud podivné......ale beru,že naopak já připadám spoustě lidem podivný,protože sbírám a kupuju to,co jiní ne..... PS-docela by mne zajímalo,co to,že sbírám(a nosím) ANA/DIGI hodinky,o mně vypovídá?????.......s ohledem k diskuzím a vyjádřením několika lidí tady,kteří se živí třeba náborem lidí a posuzují i dle hodinek. Toto nemyslím nijak ironicky a pichlavě,jen se ptám......
cody Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Verim, ze odvtedy sa zivotnost, vydrz atd. zlepsili, co vsak nic nemeni na fakte, ze hodinky, kde su vysokokapacitne nedobijatelne baterky budu sluzit rovnako dlho, ako citizeny ... Hodinky jako stroj urcite ano. Dodavam, ze v servise dovozcu mi potvrdili, ze vymena baterie u E-D je bezna a skor ci neskor to caka kazdeho. To jsem nevedel, myslel jsem ze pokud po par letech nedokazi akumulovat energii jde o vyrobni vadu nebo nekvalitni akumulator. To me privadi k zaveru ze quartz ma vyhody viz.muj prvni prispevek ale jako hodinky v mem pripade (jediny muj sperk, kus remesla na ruce, ukazatel casu, predmet vecneho hrani si a sneni) splni me naroky nejaka zatim jen mechanika.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se