Jump to content

redd

Member_50
  • Posts

    1,702
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Recent Profile Visitors

11,797 profile views

redd's Achievements

Megazávislák

Megazávislák (7/8)

  1. Neresit prachy a mit pro to vyuziti, hodne se mi libi Ineos Grenadier
  2. K tématu: pokud se bavíme o první vrstvě, tak čím intenzivnější aktivita, tím spíše umělé vlákno. Jde o běh, běžky, kolo apod. Oblečení se používá jen v rámci aktivity, předpokládá se, že pak propocený sundáš. Pokud nemakáš a triko je už mokrý, je to dost o hovně. Výrobců je mraky a řady mají podle okolní teploty, ve které se aktivita provozuje. Já osobně (poměr výkon/cena) mám rád Craft, Löffler. Nevýhoda umělého vláka je to, že se opravdu musí po každém tréninku prát, protože prostě smrdí. Někteří výrobci (umělé vlákna) budou tvrdit, že nesmrdí (přidání stříbrných vláken, bla bla), ale to funguje většinou jen pár vyprání. Obecně umělé vlákno často pereš. Pokud jdu do přírody (málo intenzivní aktivity), mám rád merino… Triko vydrží i vícedenní trek bez toho, aby smrdělo. Dlouhodobě používám icebreaker, ještě od dob, kdy vlastně nic moc jiného nebylo. Dnes už je výrobců taky mraky. Merino hůř schne a pokud se nehýbu, mít na sobě morký triko není nic příjemnýho. Takže i na horách se převlékám po skončení denní etapy do suchého.
  3. Po prvnim vyprani jde par procent dolu a bambus tam sam vyroste.
  4. Nejlepsi je kupovat syr v bloku a krajet si to sam nebo nechat nakrajet v obchode. Stejne tak sunka. Uz baleny platky nejsou nic moc.
  5. Pokud je to klasickej single boiler, tak po tom co uděláš kafe, kávovar musí stejnou vodu nahřát na páru, což může chvíli trvat. Pokud bys chtěl šlehat dřív, než je opravdu nahřáto na páru, tak může tý vody v trysce být víc než je obvyklé… Obecně platí, čím více nápojů s mlékem děláš, tím je single boiler méně vhodný. Největší problém je situace, kdy po tom, co máš nahřáto na páru, chceš zase dělat kafe… to je voser. Ke konvičce na mléko, výrobců je mraky - já doporučuju s relativně ostrym / úzkým zobákem, super se pak dávkuje našlehané mléko do hrnku. Správná mikropěna znamená, že mléko našlehám jen o cca půl objemu nahoru. Rozhnodně ne full, neměly by být velké bubliny, víceméně by neměly být žádné bubliny… Po došlehání klepnout s konvičkou o desku a chvilku točit dokud se mléko neleskne… pak začít s latte art Mléko se při šlehání nesmí přepálit. Obecná rada je, že když už bys měl problém konvičku udržet v ruce, tak zastavit páru.
  6. @midloch Mléko našleháš v čemkoli. Konvička je zásadní (hlavně tvar zobáčku) jen pokud chceš něco z našlehaného mléka v hrnku vytvořit. BTW. Ten stroj to je single boiler nebo heat exchanger nebo co to je?
  7. @hopa26 veslování je super na celé tělo, ale z čistě běžeckého pohledu je to málo, hlavně kvůli nohám. Je dobré zařadit různé verze dřepů, výpadů, poskoků apod. Dále různé balanční cviky na celé tělo a cviky na posílení středu těla (vč. cvičení dýchání do břicha). Veslování je také možné zařadit v rámci warm upu před samotným tréninkem nebo posilováním, např. 5-10 min s lehou zátěží. Po běhu už bych silové věci nezařazoval, spíše statický strečink.
  8. Já bych byl radši, kdyby dětské komiksy byly bez politiky. Děti si mají užívat bezstarostné dětství...
  9. Uff, kde začít? Níže napíšu pár komentářů (možná nesouvisejících a nenavazujících): U vytrvalostních sportů je důležitá konzistence, tzn. hlavně pravidelný a vlastně častý pohyb nebo trénink. Kvalitní strava a odpočinek. Fyzičku je nutné budovat i mimo samotný trénink. Chci běhat dlouho, ale nemám ještě na to? Tak proč nezvít bágl a jít na x hodin do přírody svižnou chůzí. Na získání obecné vytrvalosti je to super, stejně jako cyklistika (delší štreky na pohodu). Na cyklistiku bacha, pokud by někdo chtěl být primárně profi běžec V zimě jsou super běžky, ale opět platí aerobně Což zvlášť u skate málo kdo umí... Důležitá je i běžecké posilování. 4x týdně běhat není nutné, stačí 2-3x týdně. Např. liché týdny 3x, sudé 2x, zvlášť když člověk ještě plave nebo jezdí nakole + bych právě zařadil běžecké posilování. Pokud člověka podrží nohy a svaly obecně... Nemusim hned chodit do posilovny, ale základní cvičení s vlastní váhou na celkové posílení, střed těla, dechové cvičení, lze praktikovat doma (kdykoli je chvilka času). Jen musí být správně nastavena hlava a zvednout zadek od kompu/tv/knihy. Super je také v rámci běžeckých tréninku zařadit abecedu, různé cvičení atd. Struktura tréninku se také mění podle sezóny. V mrazu asi nebudu běhat intervaly, s blížícím se závodem na 10 km asi nebudu běhat dvouhodinový aerobní trénink. Bohužel platí, že drtivá většina hobíků trénuje špatně a pokud už trénuje strukturovaně a relativně OK, tak nemají čas na odpovídající regeneraci (kvůli práci, rodině atd.). Krátkodobě to tělo vydrží a nějaký výkon předvede, ale pak to jde většinou do sraček. Takže na začátku je dobré zhodnotit svůj zdravotní stav, sportovní ambice, časové možnosti a co tomu chci všechno obětovat. Pokud chci slušný výsledky (na hobíka), 2x týdně na tři pifka s kámošema asi nebudu moct... Plavat 100 minut v bazénu je celkem řacha (i při pruměrných tepech 130). Já bych to zkrátil tak na hodinu čistýho času. Nějaký bazén klidně ještě kratší jako regeneraci po těžkým běhu, kole atd. Plavat na velkou pohodu, zaměřit se na nohy a dostat z nich únavu. Pokud je čas a finance, silně doporučuju zařadit saunu, fyzioterapii, masáže... taková aktivní regenerace. Pokud o těla něco chci, musím mu také něco dát. A nejdůležitější je spánek, takže spát
  10. Před samotným šleháním mléka odpustit trochu páry + zkondenzovaný vody. Ke šlehání mléka - plnotučné a studené. Objem mléko zvýši vlastně jen ze začátku šlehání, když je ještě relativně studené, pak už jen ohříváš. Začátek je teda hodně důležitý. Ze začátku nesmíš trysku moc ponořit, šlehá se jen těsně pod hladinou a snaha vytvořit vír. Jakmile máš objem, trysku ponoříš o trochu víc a už jen dohřeješ na požadovanou teplotu. Chce to cvik, já chvíli laboroval i s koncovkou trysky (počet a velikost děr). Jak zaznělo výše, trénink dělá mistry (s vodou a jarem apod.). Hlavně vydržet a trpělivost
  11. Na cesty vozím dehydratovanou “expediční” stravu. Dražší než čínská polévka, ale chuťově a výživově úplně jinde. Poslední objev jsou polští https://lyofood.com
  12. na ose x je čas tréninku, na ose y tempo.... ty sprinty jsou na tom grafu ty tenký čárky warm up, rozběhání, pak 3 sprinty v tempu 3:00/km po dobu 15s, mezitim je hodně volný běh/chůze, pak mezi běh, pak zas 3 sprinty a pak běh...
×
×
  • Create New...