Jump to content

redd

Member_50
  • Content Count

    1,426
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About redd

  • Rank
    automatic

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Recent Profile Visitors

10,140 profile views
  1. Koupím stojánek na kapesní hodinky. Něco jednoduchého, ne moc drahého, ideálně kov, stříbrná barva. Nic s historickou hodnotou nepotřebuju Ale zkuste nabídnout cokoli použitelného. Díky za nabídky.
  2. Já tedy po přechodu na precizní misky musel zjemnit mletí a výsledek byl určitě lepší. Každopádně, pokud se espressem chce někdo zabývat trošku víc, je přechod na precizní misky nutnost (imho). VST nebo IMS je debata obdobná jako jestli Nikon nebo Canon ve foťácích. Je to víceméně jedno. Vyzkoušel jsem pár druhů IMS a skončil u IMS E&B LAB B702TFH26 (18/20g). V kombinaci se sprchou ze stejné řady jsem s výsledky opravdu spokojen. IMS má fakt velký výběr, včetně doporučené gramáže http://www.imsfiltri.com/wp-content/uploads/2019/02/IMS-Competition-Catalogue.pdf Některé věci ale nejsou v ČR sehnatelné, musel jsem objednávat z Německa.
  3. Věř mi, že docení. Jen to nějaký čas trvá, co si zvykne pít kvalitní kávu. Pak jí kup zpět supermarket a uvidíš, že se jí to líbit nebude.
  4. Presne. Pouzit vodu nebo mleko a pripadne nedopit (tezke).
  5. To tvrdi i Scott Rao. Ja si to jen overil v praxi.
  6. Chut. Ale je vicemene dany, za espresso muze mit dva peaky v obsahu latek. Ale to ted neni dulezity. Prvotni rekace byla opravdu k tomu appartamentu a technice s nim. Ted mam aktualni zkusenost se Salvadorem od naughty dog a etiopii z doubleshotu. Kupte, zkuste a dejte vedet, at to porovname. Oboje tyto kavy jsou za me hodne chutove nadprumerne.
  7. Ja jsem reagoval primarne na hx s e61 a vibracnim cerpadlem, s kterym mam zkusenost.
  8. E61 s vibracnim cerpadlem, pak je tam prirozena preinfuze. S rotacnim nemam praktickou zkusenost
  9. Jinak si myslim, ze pod 10s na e61 bude podextrahovany. Chut muze byt ok, ale to bude dano tmavym prazenim. Pokud byste to premerili, obsah latek v kafi nebude vysoky (imho).
  10. Teorii jak merit cas je hodne, nekdo bez preinfuze, nekdo s, nekdo deli cas preinfuze dvema atd.
  11. 25-30 celkovy cas? To ale jedete ty smesi s robustou? Ja jedu 8,5 bar je stredne prazeny arabiky. Vystup cas od casu premeren digi refraktometrem. Ale kazdemu podle jeho chuti.
  12. 25 s od zapnuti cerpdla na e61 s vibracnim cerpadlem bude totalne podextrahovany. Na nahy pace mi podle kavy 10-13s trva, nez spadne prvni kapka do hrnku (s dvouvypusti to bude jeste dele). Pak podle kavy na 40g napoje vetsinou prave tech 25-30s
  13. Pokud mas mix s robustou, bude to chutove dost Italie, tam bys mohl drzet i jiny pomery. Ja bych sel do oblibeny kavarny, abys mel referencni chut, koupil si jejich kafe a pak se zkousel dostat na tu chut Urcite pomuze promichat namletou kavu v pace, protoze tak na 99 % predejdes kanalkovani.
  14. Nemer od spusteni extrakce, ale od chvile, kdy zacne tect kava. Protoze mas HX stroj, je celkem zasadni dobre ho nahrat (me to trva cca 40 min). A pak zapracovat na cooling flush technice. Po dlouhem nahrati je potreba delsi, nez kdyz delas druhy kafe. Aby ses s tim naucil, muzes si poridit teplomer pro hlavu E 61.
  15. https://hoasavn.com/product/watch-stand/ Myslím, že by místní borci, kteří tu pracují s kůží, mohli něco vyrobit
×
×
  • Create New...