Návštěvník YPO Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2009 JO ale mame demokraciu takze si ich kupim právě proto jsem ani v nic jiného nedoufal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2009 Ahoj Pavco. Kdybych si ja vybiral pilotky, tak bych bral budto Stowa Flieger s ohnutym logem nebo Archimede Pilot H. A spis bych bral ty Stowy, protoze na Archimede mi hrozne chybi "protizavazi" na vterinovce (takove to jeji masivnejsi zakonceni, ktere opticky vyrovnava dlouhou vterinovou rucku). Hodinky jsou hodne o detailech a tohle je drobnost, ze ktere bych nerad slevoval. Ale je to jen muj osobni pohled (a ja pilotky nevybiram ). V obou pripadech bych radsi slevil z manualniho natahu a preferoval bych centralni vterinovku a to jsem velky fanda ranniho ritualu natahovani hodinek. Oba modely jsou mezi pilotkami spis mensi, ale ja mam zapesti 17,5 cm a zrovna Precisty Italky jsou pro me osobne maximum, do vetsich hodinek bych nesel. Ale poradim Ti, nech to trochu ulezet, pristi tyden by se mi meli ozvat od Langeho a dcer a pak bychom meli doladit termin druhe navstevy Glashuette. Predpokladam, ze pokud budes moct, pojedes zase s nama. A Prochy se zenou vezmou treba svoje 3 ruzne rodinne pilotky a ty si je budes moct nazivo vyzkouset . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2009 Ahoj Pavco. Kdybych si ja vybiral pilotky, tak bych bral budto Stowa Flieger s ohnutym logem nebo Archimede Pilot H. A spis bych bral ty Stowy, protoze na Archimede mi hrozne chybi "protizavazi" na vterinovce (takove to jeji masivnejsi zakonceni, ktere opticky vyrovnava dlouhou vterinovou rucku). Hodinky jsou hodne o detailech a tohle je drobnost, ze ktere bych nerad slevoval. Ale je to jen muj osobni pohled (a ja pilotky nevybiram ). V obou pripadech bych radsi slevil z manualniho natahu a preferoval bych centralni vterinovku a to jsem velky fanda ranniho ritualu natahovani hodinek. Oba modely jsou mezi pilotkami spis mensi, ale ja mam zapesti 17,5 cm a zrovna Precisty Italky jsou pro me osobne maximum, do vetsich hodinek bych nesel. Ale poradim Ti, nech to trochu ulezet, pristi tyden by se mi meli ozvat od Langeho a dcer a pak bychom meli doladit termin druhe navstevy Glashuette. Predpokladam, ze pokud budes moct, pojedes zase s nama. A Prochy se zenou vezmou treba svoje 3 ruzne rodinne pilotky a ty si je budes moct nazivo vyzkouset . Ahoj, díky za názor a zprávu, já ani tak moc nespěchám, takže počkám, vždyť nakonec tato fáze vybírání a váhání a čekání má své kouzlo. Pokud to vyjde termínově, tak se mnou do Glashutte počítej, velmi rád pojedu. Díky a ahoj, pavča. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2009 Pokud by se vám do glashütte uvolnilo místo (nebo bylo možné přídat se s vlastní dopravou), tak bych se moc rád přidal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farářskej Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2009 to je krásná vize - představ si Frantu Womáčku z Dolní Lhoty (fpravo od rybníka) který nakoupí kdesi pouzdra a strojky - doma to za svitu svíčky smontuje a celý východní blok je z toho v hajzlu - tedy sry, Franta se dokáže propasírovat i do west zákazníků pod jménem debafúré - pro mne je Franta o několik tříd níže než archimede, ale to je jenom asi můj pocit = pro mne je to shitka a zaregistroval jsem, že i pro jiné x prostě Franta momentálně montuje to po čem je poptávka bez dalšího významu Ať jsou všechny tvý pocity tak jednoznačný, bratře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2009 Ať jsou všechny tvý pocity tak jednoznačný, bratře máš pravdu bratře - není všechno černé nebo bílé a vím, že franta není žádný hodinář, ale vizionář kterému jeho vize patlají v grovaně jako spousty dalších privátních značek = vyhnáno do absurdna je grovana schopná vyrobit cokoli s nápisem třeba prdel pokud za to někdo zaplatí, trošku mi to přijde jako výroba reklamních hodinek, ale to je zase můj jednoznačný pocit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farářskej Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2009 máš pravdu bratře - není všechno černé nebo bílé a vím, že franta není žádný hodinář, ale vizionář kterému jeho vize patlají v grovaně jako spousty dalších privátních značek = vyhnáno do absurdna je grovana schopná vyrobit cokoli s nápisem třeba prdel pokud za to někdo zaplatí, trošku mi to přijde jako výroba reklamních hodinek, ale to je zase můj jednoznačný pocit Hele, člověče, překvapuje mě, že to prožíváš zrovna ty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2009 Hele, člověče, překvapuje mě, že to prožíváš zrovna ty ale mě to je přeci ouplně jedno (to jenom aby řeč nestála) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2009 Ještě malý postřeh, když jsme byli na výletě v Glashutte, tak manželka ppprochyho23, který nás vezl, měla na ruce pilotky, předpokládám, že průměr 44, a vypadalo to na ženské ručce naprosto fantasticky. off-topic: souhlasim, viz zde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2009 off-topic: souhlasim, viz zde No jo pěkné, hodinky taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2009 (upraveno) ale mě to je přeci ouplně jedno (to jenom aby řeč nestála) Měl jsi s tím Frantou na mysli Steinharty, nebo jsem to nepochopil, nebo co vlastně? Upraveno 22. července 2009 uživatelem Apep Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 24. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2009 (upraveno) "Měl" je na mysli, "neměl" je na mysli, je to v podstatě jedno, já jsem se svými Pinkgoldy spokojený, byly samozřejmě desetkrát levnější než TG Monaca na mém virtuálním "wishlistu", ale takový je už život, to teď momentálně neřeším a všechny, včetně YPA , tímto srdečně zdravím, P. Upraveno 24. července 2009 uživatelem Apep Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 24. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2009 Dnes jsem strávil velmi příjemnou část dopoledne s Apepem a mohl jsem si prohlédnout jeho proslulé a světem zcestovalé pinkgoldy. Za tuto možnost a velmi příjemné povídání ještě jednou Apepovi děkuji. Co k tomuto prohlížení a vyzkoušení hodinek říci. Z hodinek takovéto velikosti jsem měl trochu strach, neboť se zde ozývají i názory, líčící jejich až obludnou velikost, čekal jsem něco jako menší budík na řemínku, ale skutečnost mě mile překvapila. Ano jsou to hodinky opravdu velké, ale na ruce (té mé, s obvodem zápěstí těsně pod 19 cm) sedí velice příjemně a po chvilce už se zdají, že ta velikost zase tak nic moc. Aby bylo jasno, ta značná velikost není exhibicionismus, ta prostě, podle mě, k tomuto typu hodinek bytostně patří. Samozřejmě značná velikost je myšlena oproti jiným druhům hodinek, ale s přihlédnutím k velikosti ruky nositele, zde asi každý cítí, jak je to myšleno. Z tohoto hlediska bych tedy z velikosti 47mm neměl strach, kompromisně bych šel do velikosti tak 44mm, ale méně (např. 40 mm u STOWA) už by mě mrzelo. Prostě u pilotek očekávám, že hodinky budou tak trochu "pořádný macek". Shrnuto, co bych za sebe u pilotek preferoval: značnou velikost (44 až 47 mm), manuální nátah, pokud možno centrální sekundovou ručku, strohé provedení (bez datumu a popisů). Výběr při nasazení těchto požadavků není snadný a to navíc při udržení se v "rozumném" cenovém pásmu. Nejbližším kompromisem se mi po prohlédnutí dostupného jeví STEINHART. STEINHART 47mm to tak nějak, až na centrální sekundovou ručku, vcelku splňují. To, že hodinky STEINHART nemají historickou tradici - to je pravda, výrobce se chytil požadavku a dal na trh repliku něčeho, co se kdysi účelově vyrábělo, ale to se týká i jiných výrobců, kteří hodinky za války vyráběli, také dnes dávají na trh repliky toho minulého. Už to dělají jiní lidé na jiných výrobních strojích a dle jiného, modernějšího návrhu. Takže tady bych rozdíl cítil z mého hlediska podobný jako u Precist PRS-20, které také, pokud se nepletu, nevyrábí původní výrobce hodinek italských potápěčů, ale u Precist je to jaksi jedno a toleruje se to. Tak uvidíme, jdu pátrat dále a za věcné oponentní názory předem velice děkuji. Ahoj, pavča. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 24. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2009 Já chci taky B-uhr které prakticky neexistují: Průměr 47-50, bez popisu(max značka), centrální vteřinovka, černé nebo modřené ručky, oboustraný AR, pouzdro kombinace leštění a kartáč, diamant korunka, řemen 24, nulování vteřinovky a aby byly plošší než Steinhart 47mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 24. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2009 (upraveno) Já chci taky B-uhr které prakticky neexistují: Průměr 47-50, bez popisu(max značka), centrální vteřinovka, černé nebo modřené ručky, oboustraný AR, pouzdro kombinace leštění a kartáč, diamant korunka, řemen 24, nulování vteřinovky a aby byly plošší než Steinhart 47mm. No tak to máš také velmi komplikovaná kritéria, obávám se, že s tím bude malý problém. Mě trochu přivádí k šílenství, že jakmile je někde centrální vteřinovka, tak se tam nacpe ETA 2824-2 a je vymalováno. Už mi to připadá trapné, tedy abych to upřesnil, ještě bych to chápal u tuctových hodinek, ale u speciálů, jako jsou například právě pilotky, mi to připadá minimálně nepříhodné. To, že je tím hodinkám do vínku dán automatický nátah, u těchto hodinek dle mě naprosto nepříhodný, je tak nějak jedno. Upraveno 24. července 2009 uživatelem pavča Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 24. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2009 "Měl" je na mysli, "neměl" je na mysli, je to v podstatě jedno, já jsem se svými Pinkgoldy spokojený, byly samozřejmě desetkrát levnější než TG Monaca na mém virtuálním "wishlistu", ale takový je už život, to teď momentálně neřeším a všechny, včetně YPA , tímto srdečně zdravím, P. koukám, že tě to nějak bere - mých blábolů si nevšímej to jsou jenom výpotky mé fantazie Už mi to připadá trapné, tedy abych to upřesnil, ještě bych to chápal u tuctových hodinek, ale u speciálů, jako jsou například právě pilotky, mi to připadá minimálně nepříhodné. napadá mě několik otázek: 1. čím jsou "pilotní" hodinky speciální ? 2. co jsou to pravé pilotní hodinky ? 3. kdo zaplatí lepší kalibr (řekněme 30t až 50t) za tuctové hodinky,tuctový vzhled jenom kvůli kalibru ? (za ty peníze se už dají pořídit při troše štěstí autentické hodinky se šrapnelem místo setrvačky) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 24. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2009 (upraveno) napadá mě několik otázek: 1. čím jsou "pilotní" hodinky speciální ? 2. co jsou to pravé pilotní hodinky ? 3. kdo zaplatí lepší kalibr (řekněme 30t až 50t) za tuctové hodinky,tuctový vzhled jenom kvůli kalibru ? (za ty peníze se už dají pořídit při troše štěstí autentické hodinky se šrapnelem místo setrvačky) No já bych to viděl tak, že: ad 1. "pilotní" hodinky jsou speciální svým jednoznačným pracovním určením, pro které byly vyráběny a tedy potažmo z toho vyplývajícím provedením, to je, že: - jde o hodinky robustní, velké a jednoduché bez sarapatiček (dalších ukazatelů) a to proto, aby byly odolné a přehledné, bez nutnosti přemýšlet nad tím, co že to který ciferníček ukazuje, hodinky s centrální sekundovou ručkou, zastavitelnou na pozici 12, zřejmě pro možnost od této polohy odměřovat čas a hodinky synchronizovat, hodinky s relativně velikou korunkou pro možnost natahování v rukavicích, - hodinky manuálně natahované a to proto, aby měl uživatel, na nich často životně závislý, jistotu, že jsou naplno natažené a že je může průběžně dotahovat mu a že mu tedy v polovině bojové akce nezůstanou stát, jak by se u nekontrolovatelně natažených automatů mohlo stát (pokud by se v té době takové automaty dělaly, přiznám se že nevím, zda se dělaly), - hodinky jen se základní orientační značkou na pozici 12 tedy bez popisů, nápisů a ozdobiček (opět kvůli přehlednosti), ad 2. no to budou asi jen pravé pilotní hodinky z doby války, dnes jsou to vlastně všechno jen různě povedené a různě drahé repliky, vycházející z kompromisu mezi původními hodinkami a požadavky dnešních zákazníků, oni by asi dnešní zákazníci ani hodinky vyrobené technicky naprosto věrně moc nechtěli a nenosili, protože to byly hodinky řeklo by se trochu provedením "nehezké", byly to válečné pracovní nástroje, ne módní doplňky, ad3. tak to je opravdu problém a je jasné, že tím je použití "tuctového" kalibru ETA dáno a ospravedlněno, a když mi to vadí je můj problém, já jsem v některých věcech trochu úzkoprsý, to je asi také věkem. Upraveno 24. července 2009 uživatelem pavča Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 24. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2009 první co mne napadlo po přečtení tvého příspěvku bylo glashutte --- svým způsobem nic neříkající hodinky se skvělým, vlastním kalibrem a funkcemi, které by každý letec ocenil, bratru lehce přes 100t korun ... ruku na srdce kdo si tohle za cca 120t koupí ? x někdo komu to je jedno,protože to je čtvrtina jeho mzdy a nebo někdo posedlý b uhren ... jen pro zajímavost , má je tu někdo ??? - v téhle kategorii je to prostě ode zdi ke zdi - buď za to zaplatíš a nebo si musíš koupit co ti kapsa dovolí a předstírat, že to "stačí" - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 24. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2009 Tyhle kukacky s resetem miluju Me se B-uhren libi moc temer vsechny , ale taky si myslim, ze krome produkce puvodni petky by me asi jine nenaplnili tim spravnym pocitem. Nebo mozna naplnili, alene na dlouho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New X-Bob Odesláno 25. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2009 che che, cody, nech si někdy nějaké pilotky (tedy z dnešní produkce) 5 min na ruce. Je to návykové. Pacienti často podlehnou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se