Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, co říkáte na tyto chronography Slava? Vzhledově se mi líbí moc, ale s těmito hodinkami nemám zkušenost ( foto v přílohách)

Přikládám popis, koupil jsem je přes net:

pouzdro: ušlechtilá nerez ocel

řemínek: kůže, hnědá

plášt: 43 mm průměr

strojek: 21 kamenů, automat

rezerva chodu 36 hodin

sklíčko: tvrzené odolné proti poškrábání

nárazuvzdorné, vodě odolné

ukazatel datumu, dne, 24 cyklu

Díky za komentáře.

post-1229-1222113496.jpg

post-1229-1222113545.jpg

post-1229-1222113560.jpg

• Odpovědi 78
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Hmm, tak něčeho takového jsem se asi bál. Že jsou napodobeniny breitlingů, na to jsem si už zvykl, ale napodobovat ruské hodinky které snad nestojí zase toik, to nechápu.

Odesláno
No, on to není chronograf, ani to není ruská Slava, je to čínský derivát.

Přesně tak, tady jsou další kousky:

http://www.aukro.cz/item440192979_nove_rus...ava_unikat.html

http://www.aukro.cz/item440208328_masivni_...hronograph.html

http://www.aukro.cz/item444485302_ruske_ho...hronograph.html

http://www.aukro.cz/item441693672_ruske_ho...hronograph.html

Většina od známé "firmy" ... Myslím, že to nestojí za pozornost

Odesláno
Odesláno

sou fejky ruskej hodinek ???? šmarjá gde je ruská mafie by je postřílela ??

se budu bát koupit další poljoty............

Odesláno (upraveno)
sou fejky ruskej hodinek ???? šmarjá gde je ruská mafie by je postřílela ??

se budu bát koupit další poljoty............

Ta historie byla v krátkosti taková, že Slava (originál) chtěla patrně něco ušetřit a střelila licenci do HK za účelem výrobní spolupráce. Jenže Číňani se fofrem osamostatnili a s nějakou licencí si hlavu nelámou :)

Čínský low-end stroj se spolehlivě pozná podle těchto příznaků:

-automat

-21 kamenů

-subciferníky ukazují den, datum a 24 h (případně měsíček a sluníčko)

Naproti tomu čínský chronograf není špatný, zdrojem je fabrika Seagull s licenčním vybavením, ovšem musí to být skutečně chronograf. Většinou má dva subciferníky - sčítač minut a stálou vteřinovku, vteřinovka chronografu je centrální.

Upraveno uživatelem Foundryman
Odesláno

No jo, ten šejdíř tam má i fotky takové, aby z nich nešlo moc poznat :)

Odesláno
Nějak nevím jak to mám poznat. To je fakt v pytli, měl jsem z toho radost. Njn.

No stačí se podívat, když prodejce lže už v pojmenování tak je něco špatně, ne třeba:

* píše, že jsou to chronography a přitom je tam místo "budíčků" chronographu ukazatel data

* prodejce většinou tvrdí, že stály 50 tis. a prodává je jen za 2k

* nepřesnosti, slité indexy, pouťový vzhled....

....

Odesláno
Ahoj, co říkáte na tyto chronography Slava? Vzhledově se mi líbí moc, ale s těmito hodinkami nemám zkušenost ( foto v přílohách)

Přikládám popis, koupil jsem je přes net:

pouzdro: ušlechtilá nerez ocel

řemínek: kůže, hnědá

plášt: 43 mm průměr

strojek: 21 kamenů, automat

rezerva chodu 36 hodin

sklíčko: tvrzené odolné proti poškrábání

nárazuvzdorné, vodě odolné

ukazatel datumu, dne, 24 cyklu

Díky za komentáře.

Je to made in China... . Na Aukru je prodává nějaký Ševčík (nick: FilipSevcik).

Odesláno

ten Ševčík ani nemusí vědět že to není chronograf, vidí hejno budíků a co mají ukazovat........

Odesláno

no prostě se snažím nevidět v každým hned to nejhorší....smích

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Asi jsem nalítnul taky, je něco, čím by mě někdo byl schopný utěšit? Pokud to nebude útěcha typu "chybami se člověk učí", atd. Mám pro značku SLAVA slabost, viz vlákno "Slava - nový tah je omladil", nebo tak nějak se to jmenuje, a vida, ani by mě ve snu nenapadlo, že se toho už zmocnili Číňani. No, pokud tu aukci vyhraju, tak je to poučení pro příště a vyhozených šest stovek, pokud ne, tak už si dám příště pozor. Má někdo s těmito fejky nějaké zkušenosti? Toho prodejce FilipSevcik odstavili, je ale nějaký problém se tam zaregistrovat znovu pod jiným nickem? Asi není. Na fotkách ty hodinky vypadaly pěkně, poměrně. Na Aukru je zatím klid.

post-3657-1242228875.jpg

post-3657-1242228888.jpg

post-3657-1242228903.jpg

Upraveno uživatelem Apep
Odesláno (upraveno)
Asi jsem nalítnul taky, je něco, čím by mě někdo byl schopný utěšit? Pokud to nebude útěcha typu "chybami se člověk učí", atd. Mám pro značku SLAVA slabost, viz vlákno "Slava - nový tah je omladil", nebo tak nějak se to jmenuje, a vida, ani by mě ve snu nenapadlo, že se toho už zmocnili Číňani. No, pokud tu aukci vyhraju, tak je to poučení pro příště a vyhozených šest stovek, pokud ne, tak už si dám příště pozor. Má někdo s těmito fejky nějaké zkušenosti? Toho prodejce FilipSevcik odstavili, je ale nějaký problém se tam zaregistrovat znovu pod jiným nickem? Asi není. Na fotkách ty hodinky vypadaly pěkně, poměrně. Na Aukru je zatím klid.

to je snad blbý vtip ne(myšleno činský kopyright)? :thumbsdown_anim: už jenom čekam kdy začnou činani třeba kopirovat seika nebo i jiné značky ..nakopat do prdele pitomce malé :gun_bandana:

Upraveno uživatelem stana
Odesláno (upraveno)

Apepe, klídek.

Vyhraješ v aukci hodinky, které svědčí o tom, že boje na ussurijské hranici mezi Ruskem a Čínou ustaly. Budeš mít pěkné čínské hodinky s ruským jménem. Na práci ve stodole/dílně a jiné bohulibé aktivity budou fajn. Třeba i tak se ti zalíbí. A třeba budou i dobře fungovat, tak co.

B) Nakonec, 600,- může člověk utratit i v hospodě, tady ti něco zůstane.

Upraveno uživatelem New X-Bob
Odesláno
Apepe, klídek.

Vyhraješ v aukci hodinky, které svědčí o tom, že boje na ussurijské hranici mezi Ruskem a Čínou ustaly. Budeš mít pěkné čínské hodinky s ruským jménem. Na práci ve stodole/dílně a jiné bohulibé aktivity budou fajn. Třeba i tak se ti zalíbí. A třeba budou i dobře fungovat, tak co.

B) Nakonec, 600,- může člověk utratit i v hospodě, tady ti něco zůstane.

FilipSevcik je krivak krivaku futral... uz se o tom na foru psalo... :gun_bandana:

Uz jsem se pro pořádek zeptal na lokalitu výrobce, příhoz jsem zatím zrušil, pravidla ovšem musím respektovat, sám jsem si naběhl, je to holt zkušenost, s tím už nic nenadělám. Díky za projevy účasti s mojí naivitou - to je ten slušnější výraz :)

Odesláno
to je snad blbý vtip ne(myšleno činský kopyright)? :thumbsdown_anim: už jenom čekam kdy začnou činani třeba kopirovat seika nebo i jiné značky ..nakopat do prdele pitomce malé :gun_bandana:

Seika už samozřejmě mastěj taky, v hodinářství v Hakodate mi nabízeli jak originály Seika z Japonska (drahé), tak Seika z Hong Kongu (mnohem levnější).

Odesláno
s F_S by to melo byt bez problemu - ted jsem koukal, uzivatel odstaven...? :)

Upřímně, byl by v takovém případě se tam znovu přihlásit pod jiným nickem? Nebo jich mít pro jistotu otevřeno víc? Spíš se teď začínám pídit po odkazech na současnou produkci závodu Slava v Rusku ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...