safi Odesláno 6. října 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2007 Já tušil, že to nebude jen tak nějaká pitominka tím pádem se mi líbí ještě víc Ono nápad to není až tak Orientů ale Seiko. Viz Seiko Presmatic (odtud ten název). Pri zatlaceno korunky z ni vyjede takovy tuflik, kterým se mění den v týdnu. Den v mesíci se mění klasicky korunkou. http://ninanet.net/watches/others14/Mediums/mpresm.html - nedívno se prodaly na Ebay za skoro 400 usd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 29. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. února 2008 Mám někdy od roku 1993 automaty Orient a musím říct, že pokud jde o přesnost, strčí do kapsy hravě Tissot Seastar II. Na druhou stranu je po letech nošení pouzdro odrbané a olezlé a hrany na něm jsou nepříjemně ostré. Dnes, volil-li bych nové hodinky, rozhodně bych se na Orient znovu velmi důkladně podíval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 14. března 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2008 Tak sem opet brouzdal po ebay a nasel jsem hodinky v potapecskem stylu od firmy ORIENT. http://www.bigtimeinc.net/watches_all/cem65002dw.jpg popis hodinek: ORIENT AUTOMATIC FOR MEN, DIVER'S, 21 JEWELS, BRAND NEW, DAY/DATE, SCREW CROWNS, ROTATING BEZEL, 200 METER WATER RESISTANT, HARD GLASS, ALL SOLID STAINLESS STEEL, THREE FOLD CLASP WITH SECURE LOCK AND PUSH BUTTON RELEASE, INCLUDE GENERIC GIFT BOX, MANUAL AND WARRANTY. This watch is 46 mm wide including crown, glass is 30 mm wide. mate s temito hodinkami, pripadne firmou ORIENT zkusenosti? diky za vase nazory!! A sklicko je jake??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matejikad Odesláno 18. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2008 Dobry den, prave som si kupil Orient blue "mako", a mam pocit ze luneta sa trochu hybe, je to zavada? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dogee Odesláno 17. července 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2008 A sklicko je jake??? za ty prachy? safir to neni ale je tlusty jak prst a za ty dva roky co sem je denne nosil ani skrabanec... ...skoda ze mi orientky nekdo ukradl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dogee Odesláno 17. července 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2008 Dobry den, prave som si kupil Orient blue "mako", a mam pocit ze luneta sa trochu hybe, je to zavada? me to delali taky, ale luneta nikdy neupadla ani ten pohyb nebyl nijak zasadni! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
navi Odesláno 17. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2008 Zdravím všechny, proklikal jsem se konečně i na toto fórum a k ORIENTům nemám ani v nejmenším co vytknout. Vlastím automaty 200m diversky v modrém s tlačítkem na ovládání dnů v týdnu a chronografy s budíkem. Automaty chdí super - dokud jsem nekoupil Archimede, tak to byly moje nejpřesnější mechanické hodinky. U chronografů mi vadilo, že se budík musí na každý den nastavovat znovu, i když používáš stejný čas buzení. Ale jinak u automatů zpracováním a užitností nemohu nic vytknout -plavaly se mnou i v několika mořích i oceánech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
autoEKOmotion Odesláno 18. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2008 ORIENTY jsou slušné. Vyrábějí se přímo v Japonsku takže kvalita odpovídající. Poměr cena výkon vynikající . Pokud budeš chtít nějaký kontakt ozvi se autoEKOmotion@seznam.cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anton Odesláno 22. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2008 Přihodilo si mi to již na jaře,protože jsem však byl dlouho mimo(ne vlastní vinou),"chlubím" se až nyní nechtěným testem odolnosti.K mým starým Orientům jsem pořídil nové.WR 100m,ukazatel rezervy chodu.nahoře safír,průhled a co je důležité,na kovovém tahu.Nevarovalo mě,když jednou při oblékání jsem rychlým pohybem zavadil tahem o kapsu saka a hodinky mi ze zápěstí ulétly na podlahu.O několik dní později jsem při spěchu na jízd.kole přejížděl nízký obrubník chodníku,ucítil jsem jak mi hodinky sjely ze zápěstí a nakopl jsem je kolenem.Zahlédl jsem je skoro ve výši ramena a poté dopadly na hrubou kamenou dlažbu.Krom vrypů na levé straně pouzdra a upadlé vteřinovky zůstaly v pořádku.Problém jsem vyřešil stěžejkou s delšími čepy u spony tahu.K mé radosti jdou stále dobře jako před tím-prostě ORIENT. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarcelG Odesláno 29. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2008 Zdravím všechny, prohlížením nejrůznějších témat fóra jsem se proklikal ke tomuhle - Orient, protožr jsem nedávno pořídil manželce na ebay dámské Orient automat,byl to tak trochu dárek a musím říct, že překvapení bylo příjemné a příjemné pokračuje i nadále.Je naprosto spokojená a i okolí to vnímá velmi dobře.Po tomto jsem zkusilOrienty i já akoupil model skeleton-oranžový,také na ebay a když jsem je rozbalil,byl jsem velmi mile překvapen zpracováním a celkovým dojmem.Mám je sice pár dnů,ale zatím jsem nad očekávání spokojen!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New X-Bob Odesláno 30. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2008 co přihodit foto? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarcelG Odesláno 30. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2008 co přihodit foto? Zatím foto jen stáhnuté z webu, ale pokusím se vyfotit je na ruce a hodit sem co nejdřív! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarmi Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2009 oživím staré vlákno, abych nezakládal zbytečně nové. Dnes mi došly objednané Orient CEM65004 - černé na gumě. Měl bych pár dotazů na majitele konkrétně těchto hodinek (popř. jiných barevných variant). Jak jsou na tom vaše se zpracováním? Na mých jsou na okraji černé lunety dva takové nepatrné jakoby výrustky, přirovnal bych to k tomu, jako když slepujete modýlek letadla a odstřihnete nějakou součástku z toho plastového držáku a musíte to místo zabrousit, to mi vůbec nevadí, ale co mi vadí celkem dost, tak je to, že den v týdnu a datum nemám v rovině. Den není rovnoběžně s rámečkem, třetí písmenko se už téměř dotýká spodního okraje rámečku, naopak datum je umístěno spíše nahoře v rámečku, ne uprostřed. Tato kombinace bije do očí a nevypadá to vůbec hezky, evokuje to ve mě nějaké fejky. To asi nepůjde nijak poštelovat, co? Dále bych potřeboval vyměnit pásek, originál guma je na mě moc dlouhá a konec mi trčí od ruky. Koukal jsem po NATO, myslíte, že by hodinkám slušel NATO strap? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2009 oživím staré vlákno, abych nezakládal zbytečně nové. Dnes mi došly objednané Orient CEM65004 - černé na gumě. Měl bych pár dotazů na majitele konkrétně těchto hodinek (popř. jiných barevných variant). Jak jsou na tom vaše se zpracováním? Na mých jsou na okraji černé lunety dva takové nepatrné jakoby výrustky, přirovnal bych to k tomu, jako když slepujete modýlek letadla a odstřihnete nějakou součástku z toho plastového držáku a musíte to místo zabrousit, to mi vůbec nevadí, ale co mi vadí celkem dost, tak je to, že den v týdnu a datum nemám v rovině. Den není rovnoběžně s rámečkem, třetí písmenko se už téměř dotýká spodního okraje rámečku, naopak datum je umístěno spíše nahoře v rámečku, ne uprostřed. Tato kombinace bije do očí a nevypadá to vůbec hezky, evokuje to ve mě nějaké fejky. To asi nepůjde nijak poštelovat, co? Dále bych potřeboval vyměnit pásek, originál guma je na mě moc dlouhá a konec mi trčí od ruky. Koukal jsem po NATO, myslíte, že by hodinkám slušel NATO strap? Hod sem fota, pak se lip radi..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarmi Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2009 vypadá to ošklivě. Dokonce se mi podařilo zachytit i ty výrůstky na lunetě. Jeden je mezi 11 a 12, druhej mezi 1 a 2, ale to na fotce je daleko žretelnější než v reálu, to mi fakt nevadí, ale to datum mě se.., protože to je naopak v reálu daleko zřetelnější Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarmi Odesláno 24. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2009 poradíte někdo pásek na tyto hodinky o příspěvek výše, co by se k nim hodilo? Koukal jsem různě po netu a nevím, jaký materiál vybrat, gumu, nylon? Na kůži a kovu je nechci. Ten originál je k nim skvělej, ale na mě moc dlouhej. Mám malou ruku a zapínám je na poslední dírku a konec pásku trčí od hodinek pryč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HB63 Odesláno 24. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2009 Dobře se hodí karbon.Předpoklad je černý číselník + luneta,a to je asi splněno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miris Odesláno 26. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2009 Obracím se s prosbou zda máte někdo praktické zkušenosti s natahováním diverů (mako) na watchwinderu. Jedná se mi o směr pohybu při vrtění, jestli po, či proti směru hodinových ručiček. Zkoušel jsem to po směru (jako u ety) a hodinky se po hodinovém grilování v pauze zastavily ... ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 26. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2009 Narazil jsem na tyhle zajimavy ORIENTy: ZDROJ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarmi Odesláno 28. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2009 ...den v týdnu a datum nemám v rovině. Den není rovnoběžně s rámečkem, třetí písmenko se už téměř dotýká spodního okraje rámečku, naopak datum je umístěno spíše nahoře v rámečku, ne uprostřed.... nesetkal se s tímto ještě nějaký majitel těchto hodinek? Všiml jsem si, že je to každý den trochu jinak, jakoby dny a data nebyly natištěny rovnoměrně po kotoučcích, takže některé kombinace dne a data vypadají celkem rovně, ale zrovna dnes to je tragedie, den uplně dole a datum uplně nahoře. Zvažuji kvůli tomu vrácení hodinek, protože takhle idiotsky nezobrazují datum snad ani vietnamské hodinky. Tak bych právě chtěl vědět, jestli bych si pořízením jiného kusu pomohl. Díky za reakce majitelů tohoto typu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se