Saddam Odesláno 2. října 2008 Nahlásit Odesláno 2. října 2008 Tak jsem po dlouhé době zase navštívil stránky fóra, potěšil oko pohledem na vaše kousky a rozhodl se přispět i se svou trochou do mlýna a představit vám své krásky. Všechny jsou dědictvím po mých předcích. Bohužel žádný z nich nebyl továrníkem ani starostou, takže to nejsou žádné vzácné kusy, ale já bych je pochopitelně nedal ani za nic... Hodinky jsem získal v rozmezí několika let a bez výjimky byly rozbité. Klasika. Teď však již všechny tikají (za cenu značného shánění, prošení a nemalých finančních nákladů) a já si užívám. Bohužel nemám žádné fotografie před opravou, ale byly všechny dost zničené... 1. Omega, výr. č. pouzdra 4237228 (tedy dle některých tabulek rok výroby cca 1908). Prasklá hřídel setrvačky. Renovovány na jaře 2000 jistým hodinářem, který mne tehdy velmi potěšil a později velmi zklamal, takže už jsem tam nešel. 2. Moeris, výr. č. 959232, v současné době se v Tissotu zjišťují bližší informace. Zakoupeny z druhé ruky prababičkou jako dárek pradědečkovi ve Vídni cca v r. 1914. Odštípnutý číselník, prasklá hřídel setrvačky (jak jinak) a ložisko. Renovovány letos u jiného hodináře a naprostá spokojenost. 3. Doxa, výr. č. 1240049, bližší informace zatím nemám. Strojek zanesen prachem a doslova zalepen, popraskané celuloidové sklíčko, chybějící vteřinka, silně zoxidované ručky. Renovace dokončena před týdnem. Ty ručky nevypadají moc dobře (původně byly asi černé), ale mám v úmyslu se k nim ještě vrátit. Ideální by bylo je vyměnit. Nedávno jsem viděl kapesní Eposy a měly podobné, třeba by to šlo. Kdybyste měl někdo nějaký nápad... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
afrikab Odesláno 2. října 2008 Nahlásit Odesláno 2. října 2008 Taky jsem si udelal radost jednema kapesnima....DAMAS G.S/T.P Za druhe svetove je fasovali dustojnici britske armady. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
plinha Odesláno 2. října 2008 Nahlásit Odesláno 2. října 2008 Tak jsem po dlouhé době zase navštívil stránky fóra, potěšil oko pohledem na vaše kousky a rozhodl se přispět i se svou trochou do mlýna a představit vám své krásky. Všechny jsou dědictvím po mých předcích. Bohužel žádný z nich nebyl továrníkem ani starostou, takže to nejsou žádné vzácné kusy, ale já bych je pochopitelně nedal ani za nic... Hodinky jsem získal v rozmezí několika let a bez výjimky byly rozbité. Klasika. Teď však již všechny tikají (za cenu značného shánění, prošení a nemalých finančních nákladů) a já si užívám. Bohužel nemám žádné fotografie před opravou, ale byly všechny dost zničené... 1. Omega, výr. č. pouzdra 4237228 (tedy dle některých tabulek rok výroby cca 1908). Prasklá hřídel setrvačky. Renovovány na jaře 2000 jistým hodinářem, který mne tehdy velmi potěšil a později velmi zklamal, takže už jsem tam nešel. 2. Moeris, výr. č. 959232, v současné době se v Tissotu zjišťují bližší informace. Zakoupeny z druhé ruky prababičkou jako dárek pradědečkovi ve Vídni cca v r. 1914. Odštípnutý číselník, prasklá hřídel setrvačky (jak jinak) a ložisko. Renovovány letos u jiného hodináře a naprostá spokojenost. 3. Doxa, výr. č. 1240049, bližší informace zatím nemám. Strojek zanesen prachem a doslova zalepen, popraskané celuloidové sklíčko, chybějící vteřinka, silně zoxidované ručky. Renovace dokončena před týdnem. Ty ručky nevypadají moc dobře (původně byly asi černé), ale mám v úmyslu se k nim ještě vrátit. Ideální by bylo je vyměnit. Nedávno jsem viděl kapesní Eposy a měly podobné, třeba by to šlo. Kdybyste měl někdo nějaký nápad... Zdravím, když tak koukám na ty Omegy, vypadají velmi podobně mým. Pokud chceš zjistit přesný rok a měsíc výroby napiš na: John R. Diethelm OMEGA MUSEUM - Vintage Information OMEGA SA RUE STAMPFLI 96 2500 BIENNE 4 SWITZERLAND T. +41 (0)32 343 97 04 F. +41 (0)32 343 98 70 johnrdiethelm@omega.ch Odpověděli mi do týdne a i s měsícem výroby. Měj se.
Saddam Odesláno 3. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 3. října 2008 Děkuju za informaci, měl jsem v úmyslu zjišťovat podrobnější údaje, tak to zkusím...
Vit Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 ......... johnrdiethelm@omega.ch Odpověděli mi do týdne a i s měsícem výroby. Měj se. Tento email nefunguje, js správný?
Saddam Odesláno 3. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 3. října 2008 Tento email nefunguje, js správný? Taky jsem si všiml. Ale vrátil se mi s tím, že mám zamítnutý přístup. Nemohlo by to být tím, že se nejdřív musí vyplnit ten dotazník na jejich stránkách? Oni když pak odpoví, dá se tam už psát, ale přímo to nejde. U Tissotu to bylo podobně...
Vit Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 Taky jsem si všiml. Ale vrátil se mi s tím, že mám zamítnutý přístup. Nemohlo by to být tím, že se nejdřív musí vyplnit ten dotazník na jejich stránkách? Oni když pak odpoví, dá se tam už psát, ale přímo to nejde. U Tissotu to bylo podobně... Nemám na to teď čas, pokud něco zjistíš, dej vědět. Dík.
SAS Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 Zkus tenhle email: JohnR.Diethelm@omega.ch - je tam navíc tečka, posílal mi z něj odpověď minulý týden.
plinha Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 Tento email nefunguje, js správný? Omlouvám se, skutečně email je správně takto: JohnR.Diethelm@omega.ch
XXXfazerXXX Odesláno 6. října 2008 Nahlásit Odesláno 6. října 2008 diky za foto, krasne pokoukani- dan
Saddam Odesláno 7. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 7. října 2008 Dneska jsem dostal z Tissotu informace o těch Moeriskách. Kalibr 18''', rok výroby cca 1911. Na to, že Moeris už 30 let neexistuje, je to slušný výkon. Prý nemají z jejich archivu skoro nic, tak to nějak určili odhadem. Dokonce mi poslali kopii reklamního inzerátu z dobových novin - jsou to ty vpravo... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Vit Odesláno 7. října 2008 Nahlásit Odesláno 7. října 2008 Dneska jsem dostal z Tissotu informace o těch Moeriskách. Kalibr 18''', rok výroby cca 1911. Na to, že Moeris už 30 let neexistuje, je to slušný výkon. Prý nemají z jejich archivu skoro nic, tak to nějak určili odhadem. Dokonce mi poslali kopii reklamního inzerátu z dobových novin - jsou to ty vpravo... Hezký přístup firmy. Gratuluju.
Vit Odesláno 17. října 2008 Nahlásit Odesláno 17. října 2008 Omlouvám se, skutečně email je správně takto: JohnR.Diethelm@omega.ch Ano tento email funguje a pan Diethelm mi už poslal zajímavé informace o mé trojici hodinek Omega. děkuju za tuto informaci
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se