Návštěvník Alda Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 Jde to ?, popřípadě co na to vzít ať je výsledek perfektní ? Chtěl bych docílit takovéto úpravy. http://www.ninanet.net/watches/others12/Me...iwcmkxiis01.jpg
CzechJoker Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 Matné nebo kartáčované? Ty IWC na obrázku mají imho kartáčované pouzdro.
Jahn Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 (upraveno) Zdravim kutila. Videl jsem u zlatých hodinek jemne kartacovani na bocich pouzdra a vypadalo to prijemne. Idealne bych si koupil sperkarskou rucni brusku, jemnou kartacovaci hlavu a overil si tloustku materialu abych se neprobrousil k sousedum http://www.lamexsro.cz/rucni-naradi-12v-a-...50-e-sada.htmlo Ovsem neni to zarucene u chromu ; asi to musi byt nekryty material ... ? No bal bych se ... Upraveno 5. října 2008 uživatelem Jahn
skalis Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 O podobne uprave jsem take uvazoval. Dnes jsem neodolal a udelal test na vnitrni strane jedne sve ocelove preklapeci spony. Pouzil jsem smirkove papiry dvou hrubosti. Nejprve jemnejsi 1200, ktery bezne pouzivam na rozlesteni akrylatovych sklicek a pak relativne hruby 120, ktery jsem vystrachal v naradi. Jemnejsi smirek zanechava po chvili snazeni prijemne matnou plochu, na ktere je sice pri podrobnem zkoumani videt smer brusu, ale plocha je vicemene homogenni. U hrubsiho smirku jsem ocekaval vyrazne vrypy, ale vysledek je jen lehce odlisny od jemneho brusu. Vybrousena plocha je porad homogenni, ale smer brusu je vyraznejsi. Vysledek me na pohled potesil, mam rovnez v planu tohle brouseni zkusit v praxi (ne jen test). Brousit slozitejsi plochu (pouzdro) by asi vyzadovalo znacnou peclivost, trpelivost a opatrnnost. O hrany v pripade oceli, myslim, nemusi byt strach. Jeste me napadlo vyzkouset piskovani, delaji to ruzne firmy. Ale to by asi vyzadovalo vetsi pripravu a konzultaci s nekym, kdo s tim ma zkusenosti. Tohle rucni brouseni se da zvladnout na kolene. Omlouvam se za mizernou kvalitu obrazku, lepsi bohuzel nemam, protoze fotoaparat opet stavkuje a zda se, ze je definitivne v riti... Stredova lamela spony je brousena jemnym smirkem, prava hrubym a leva zustala v puvodni lestene podobe. Vrypy na lestene casti jsou dusledkem bezneho pouzivani na remenu:) Skoda jen tech fotek, v realu jsou ty rozdily lepe patrne... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
koblih69 Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 (upraveno) Jde to ?, popřípadě co na to vzít ať je výsledek perfektní ? Chtěl bych docílit takovéto úpravy. http://www.ninanet.net/watches/others12/Me...iwcmkxiis01.jpg Pro matný povrch můžeš udělat asi 2 běžný věci - 1. opískovat, 2. poleptat perfektně vyleštěný povrh Pro "rýhy" jako na fotce můžeš použít buď rotační brusku, ale to chce kvalitní výbavu a zkušenost nebo můžeš vyzkoušet postup, který používám já - povrch vybrousím a vyleštím. Pak vezmu smirkový papír o hrubosti cca 300 pevně přitisknu k povrchu bříškem prstu a táhnu ve směru kterým rýhy mají vést. Sílu přítlaku je třeba vyzkoušet, ale důležitý je hlavně ten tah - běžný smirkování jedním směrem vypadá trochu jinak. Lepší fotku bohužel teď nemám Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 5. října 2008 uživatelem koblih69
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se