Gilius Odesláno 6. října 2008 Nahlásit Odesláno 6. října 2008 (upraveno) I když vím,že se zde na Chronomagu pohybují hlavně milovníci mechanických hodinek,nedá mi to a zkusím se podělit o pár dojmů z hodinek,které momentálně nosím každý den na ruce. Už jako prcek jsem pokukoval po zápěstích spolužáků,kteří tenkráte(v 80-tých letech) nosili digitální hodinky s LCD ručičkama. To byl velký hit. Nikdy jsem se k nim nedostal a i proto jsem nezaváhal,když jsem tyto hodinky zahlédl na ebayi....prodejce inzeroval,že jsou NOS(nekecal ),nestály moc a Afrikab se nabídnul(díky moc),že mi je koupí.....nebylo tedy co řešit. Hodinky došly zabalené v papírové krabičce,žádné dárkové balení....ale zase k nim prodejce přibalil náhradní baterii a další gumový řemen(s kompasem). Nebyl k nim žádný návod,ale ovládání je velmi intuitivní a nastavit přesný čas a datum bylo otázkou chvilinky. "Ručičky" i digitální čas se nastavuje souběžně...pro duální je potřeba přepnout hodinky do dalšího módu. Dále hodinky umí stopky,budík(ten mne ale nevzbudí) a timer(ten je jen 60-ti minutový)-ale je velmi pěkně graficky znázorněn.....blíže ke středu hodinek jsou minuty a zvenku vteřiny. Hodinky jsou lehounké,mají nositelnou velikost(37x43 mm) a pásek je velmi příjemný. Tady mi ovšem chybí srovnání s výrobky věhlasnějších firem.Inzerovaná vodotěsnost je na 150 stop,nezkoušel jsem to.....ale koupání a sprchování hodinky přežily bez úhony a bez zarošení sklíčka. Jediné,co mi na hodinkách vadí,je to,že při vytočení ruky si občas zmáčknu tlačítko "mode" a přepnu hodinky do jiného času(což jsem si osobně vyřešil tak,že mám i tam nastavený "náš" čas). A potom světýlko,které takřka nesvítí....... Pocitově jsem si tyto hodinky hodně zamiloval,jsou to takové "pracanty",které se mnou tráví celý den i noční služby,všelijaké rasoviny,střelba a podobně a zatím si nemohu stěžovat. PS-omlouvám se za fotky,neumím fotit a ještě je to focené mobilem(kromě první fotky,tu jsem si půjčil z netu od prodejce). Upraveno 6. října 2008 uživatelem Gilius
Gorg Odesláno 6. října 2008 Nahlásit Odesláno 6. října 2008 Díky za retro vzpomínku. V 80-tých letech jsem takové podobné vlastnil. Nosil jsem je pár let a k plné spokojenosti. Byly kovové na kovovém tahu. Přišel jsem k nim zajímavou cestou. Na přehradě "Pastviny" jsem byl s rodiči na dovolené a seděli jsme v bufetu "Na panelu". Sešli se tam celkem máničky a jeden z nich něměl na útratu, tak začal nabízet tyhle hodinky vedle u stolu. když došel k nám, všimnul jsem si, že jsou velmi zánovní a jelikož jsem byl v té době bez hodinek, požádal jsem otce, jestli by je nevzal. Usmlouvaná cena byla 250,- Kčs. Mno, nebudu prudit s nostalgií...díky za příspěvek.
cody Odesláno 6. října 2008 Nahlásit Odesláno 6. října 2008 Diky Giliusi za recenzi, prijemna zmena. Take jsem ana-rucky na displeji nemel, take jsem je stastlivcum zavidel
Gilius Odesláno 6. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2008 Téda...jsem rád,že se to alespoň někomu líbí(?)-to asi ale není to správné slovo..... Po pravdě....trochu jsem měl obavy sem tu "recenzi" dát.....lidi tu mají rádi hlavně mechanické hodinky a atmosféra je teď na Chronomagu také napjatá......spíše jsem čekal menší "vylágoš".
Onisan Odesláno 12. října 2008 Nahlásit Odesláno 12. října 2008 to Gill: ale no tak, chlape... jakej vyĺágoš? Kdo by si to troufnul proti nějakému tomu tvému rapírku... místo štulce levoručka
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se