Přejít na obsah

Workshop digifoto

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 155
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO
Odesláno
YPO - pekny fotky! Koukam, ze uz se ti s nima povedlo nekam prasknout - na lunete na 2:30 uz je nejakej vryp ;)

to je na všech co jsem koupil - někde něco najdeš - naštěstí to okem není vidět -je to focené z 9mm přes suuuuuper objektiv :)

Odesláno
to je na všech co jsem koupil - někde něco najdeš - naštěstí to okem není vidět -je to focené z 9mm přes suuuuuper objektiv :)

Ta LX3 foti velmi dobre, koukal jsem ze ohnisko zacina na 24mm coz je docela prima zjisteni, asi bych si mel taky koupit nejakej solidni fotak, FZ30 je stara a velka a pak mam nejakej 7MPx kompakt taky od Panasonicu, kterej je sice malej, ale to je tak vsechno.. no a s makrem od 1cm nebo kolikrat mi prijde ze spis od 0,0 cm mam Samsung i50 nebo jak se to jmenuje.. mozna by nebylo na skodu to vsechno vyhodit a koupit tohle - 100000x zoom stejne nepotrebuju a 24mm ohnisko + objektiv od Leicy se mi zamlouva ;)

Návštěvník YPO
Odesláno
Ta LX3 foti velmi dobre, koukal jsem ze ohnisko zacina na 24mm coz je docela prima zjisteni, asi bych si mel taky koupit nejakej solidni fotak, FZ30 je stara a velka a pak mam nejakej 7MPx kompakt taky od Panasonicu, kterej je sice malej, ale to je tak vsechno.. no a s makrem od 1cm nebo kolikrat mi prijde ze spis od 0,0 cm mam Samsung i50 nebo jak se to jmenuje.. mozna by nebylo na skodu to vsechno vyhodit a koupit tohle - 100000x zoom stejne nepotrebuju a 24mm ohnisko + objektiv od Leicy se mi zamlouva ;)

je zajímavé, že když se podíváš na poslední fotku tak ten mini ťukanec už vidět není - okem to není vidět vůbec (pouze když po tom přejedeš nehtem, tak je to cítit) - detail korunky je focen ze vzdálenosti 0,5cm a šlo by to i níž, ale nechtěl jsem "strčit" objektivem do korunky - jsem fakt příjemně překvapený co dobrý objektiv dokáže

tady je i recenze - nevím jak dalece je objektivní, ale celkem jí věřím

http://www.digineff.cz/art/jakejeto/081007pana_lx3.html

Odesláno

diky za tip. potrebuju novy kompakt. mam stary optio 555 a je potreba uz vymenit. jenze ted je obrovks prehrsel kompaktu a prase aby se v tom vyznalo. tenhle fotak vypada i podle recenzi velmi kvalitne. nejde ani tak o cenu, ale rad bych mel kvalitni fotky, verny barvy (hlavne na podzim) a aby si poradil i pri seru, vecer, mistnost. idealne mit i manual nastaveni.

zrcadlovka me taky nemine pristi rok. tam jeste taky nemam vybrano. bud EOS 450 nebo 1000 (ale od te me zrazuji).

Odesláno
Osobo z Marsu : Tohle vlákno není o plácání se po zádech a o ukájení se nad tím, jací jsme tady všichni profíci.

Začínáme, většina z nás totálně, proto vznikl workshop pro nás, totál amatéry, kteří umíme foťák zapnout a víme kde je ten otočnej čudl.

Protože nás to ale nějak oslovuje, chceme se o tom dozvědět víc a to se děje.

Jeden ochotný člověk nám ve svém volném čase, kterého nikdo nemá na zbyt, vysvětlil spoustu zajímavých věcí okolo techniky focení.

Udělal bys pro nás totéž?

Nedhodnotíme invence, které od něj opisujeme.

Bere nás s velkou rezervou, nechválí nás jako sobě rovné. Možná, že kdyby nám hned z počátku řekl, že je to srab, bída, neštovice,

třeba nás to odradí.

Bavilo by vás to stejně, pokud by jste to fotili na "dijáky"?

Odesláno

to mars65

hele prestan placat slamu a dej tip. neco pro novacky. nejaky zaklad se svetlem, na co si dat pozor, jak resit odlesky nebo jine neprijemnosti, zajimave uhly nebo co ja vim co jeste. je mi jasny, ze predevsim se ceni napad a proto bych treba uvital nejakou tvoji galerii.

jestli tu ses ale jen abys prudil jaci jsou tu looseri co se tyka fotograie, tak si najdi jiny forum. kritika nevadi, ale to ty nedelas. tak sup sem s tvejma fotkama

Odesláno (upraveno)

Tak jsem se konečně dostal k tomu, abych také vyzkoušel metodu lightbrush, kterou nám ukázal Cyber. Je to focené dost narychlo, ale zdá se, že kdyby si s tím člověk pohrál, tak výsledky budou fakt skvělé. Takže Cybere, díky. A těším se na další workshop.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Z.
Odesláno

To jako prodávají nové OP s ťuklou lunetou ? Tak to čumím jako blázen, někde jsem na tyhle hodinky dokonce viděl takovej plast. kryt na pouzdro aby se jim v krabici asi něco nestalo a pak tohle to :suicide_anim:

Návštěvník YPO
Odesláno
:rolleyes: ta fotka je veliká jako talíř od polífky - vezmi si hodinářskou lupu a běž se projít po hodinářstvích - to objevíš věci ;)
Odesláno
:rolleyes: ta fotka je veliká jako talíř od polífky - vezmi si hodinářskou lupu a běž se projít po hodinářstvích - to objevíš věci ;)

OK, to beru, ale stejně ně zaráží že prodají hodinky téhle kategorie které evidentně dostaly někde ránu, potom už nevěřím ničemu. :thumbsdown_anim:

Odesláno
OK, to beru, ale stejně ně zaráží že prodají hodinky téhle kategorie které evidentně dostaly někde ránu, potom už nevěřím ničemu. :thumbsdown_anim:

To nebyla rána, ale spíš ťuknutí o jiné hodinky, jak je podavačka třeba strkala do vitríny. Rána na Panerai vypadá fakt jinak. Panerai jsou magnet na škrábance, rýhy, ale to k nim patří. Nejsou to žádné saloní oblekovky 38mm výška 2mm.

Návštěvník YPO
Odesláno

tak jsem Ti to ještě jednou vyblejsknul - když si to zvětšíš tak to vypadá jako kráter na Marsu - prostě velký třesk :D

Odesláno
...detail korunky je focen ze vzdálenosti 0,5cm a šlo by to i níž, ale nechtěl jsem "strčit" objektivem do korunky - jsem fakt příjemně překvapený co dobrý objektiv dokáže...

Fotky to jsou moc hezký. Hlavně ta první - bez odlesků na sklíčku.

A detail korunky se také povedl.

Jinak k tomu makru 0,5cm - to je až neuvěřitelné. Když fotím zrcadlovkou a makroobjektivem, tak si u vzdáleností pod 5cm tak nepěkně stíním, že fotky stojí za prd. Takže se dost divím, jak se ti to krásně podařilo.

Odesláno
rána na panerai vypadá třeba takhle

Brrrr to je hnus ! Na těch tvejch asi záleží na úhlu pohledu, ťukanec to ale je .

To ale neznamená že jim to nějak ubírá na kráse, a je asi pravda že těmhle hodinkám nějakej ten šrám nevadí ba naopak.

Návštěvník YPO
Odesláno
Fotky to jsou moc hezký. Hlavně ta první - bez odlesků na sklíčku.

A detail korunky se také povedl.

Jinak k tomu makru 0,5cm - to je až neuvěřitelné. Když fotím zrcadlovkou a makroobjektivem, tak si u vzdáleností pod 5cm tak nepěkně stíním, že fotky stojí za prd. Takže se dost divím, jak se ti to krásně podařilo.

díky - taky nevím jak jsem to dokázal - je to trošku jóga - kroutím se u toho jako had - už chápu proč je Saudek v 70ti tak ohebný :) ---- výhoda u LX 3 je, že automaticky vyjíždí objektiv, tak to tolik nestíní

Návštěvník YPO
Odesláno
Brrrr to je hnus ! Na těch tvejch asi záleží na úhlu pohledu, ťukanec to ale je .

To ale neznamená že jim to nějak ubírá na kráse, a je asi pravda že těmhle hodinkám nějakej ten šrám nevadí ba naopak.

akorát, že jsi to zvětšil na průměr věžních hodin, to je opravdu umění :) - nebudu Ti vyvracet, že v reálu to není vidět ;)

Odesláno

mars65 : nevim, proc bych se mel zabyvat otazkou jestli by me bavilo foceni na dijak, kdyz na to neman techniku. Fotim s tim co mam k disposici a delam, co me bavi, chapes? Ted je to tohle...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...