Přejít na obsah

Vintage Swiss

kejklik

Doporučené příspěvky

Dovolím si začít něčím, co silně vypadá jako PRIM Sport, ale je to Swiss made: kalibr AS 1950, NOS, koupeno ve Švýcarsku u hodinářů, co se živí prakticky jen NOS-produkty. A že toho je k dispozici, podle toho, co říkali, tak každý druhý hodinář na švýcarské vesnici si pro potěšení dělal svoje hodinky, třeba jen 20 kousků za rok. Kupovali u velkých výrobců různé kalibry, které různě "tunili", pouzdra si dost často dělali sami nebo modifikovali to, co se nechalo nakoupit. Takže prostor pro sběr vintage watch je otevřený.. :thumbsup_anim:

post-3826-1224661883.jpg

post-3826-1224661899.jpgpost-3826-1224661947.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolím si začít něčím, co silně vypadá jako PRIM Sport, ale je to Swiss made: kalibr AS 1950, NOS, koupeno ve Švýcarsku u hodinářů, co se živí prakticky jen NOS-produkty. A že toho je k dispozici, podle toho, co říkali, tak každý druhý hodinář na švýcarské vesnici si pro potěšení dělal svoje hodinky, třeba jen 20 kousků za rok. Kupovali u velkých výrobců různé kalibry, které různě "tunili", pouzdra si dost často dělali sami nebo modifikovali to, co se nechalo nakoupit. Takže prostor pro sběr vintage watch je otevřený.. :thumbsup_anim:

:offtopic:

Promin ze jsem takova LAMA ale neznam vyrazy jako NOS-produkty a ani vintage watch prosim muzete mi je osvetlit

Dik

Odkaz ke komentáři

Další krasavec ze sbírky Swiss Made:

OMEGA Deville cca 1970, NOS, OMEGA 24 kamenů, kalibr Omega 565 automat s mikroregulací. Na dobu vzniku to není žádný trpaslík, průměr 40 mm bez korunky. Přesnost +16 vteřin/týden. Na ruce vypadají parádně, jen mám obavy z atypického originál řemenu Omega.

post-3826-1225622664.jpgpost-3826-1225622568.jpg

post-3826-1225622577.jpgpost-3826-1225622587.jpg

Upraveno uživatelem kejklik
Odkaz ke komentáři

kejklik,

ad omegy. nerad pisu prispevky typu turboclenu, ale jsou opravdu krasne. moc se mi libi. co za obavy z remenem mas? koupil jsi pres ebay nebo nekde ve svycarech?

myslim, ze se to celkem i hodi do totho vlakna, mate nekdo zkusenost se svycasrskymi bazary? jsou tam vubec? daji se tam koupit vintage hodinky?

Odkaz ke komentáři

Ještě jedna lahůdka: kalibr AS 2066, automat, day/date, rozměr 33 x 42 mm bez korunky (šroubovací), zlacené pouzdro a ocelový tah (kombinace pevné části a "milanaise"). Dělají cca + 30 vteřin/týden.

Tvé příspěvky nechápu.

Píšeš je, jako by to byly tvoje hodinky (například zmiňuješ přesnost), ale to jsou přeci aktuální aukce z ebay...

Pokud ti snad křivdím, tak sorry, ale vážně mi uniká smysl toho, co píšeš.

A aukci není o přesnosti ani slovo, takže jak jsi na ni přišel, prosím?

http://cgi.ebay.de/SEHER-SELTENE-SWISS-MAD...%3A1|240%3A1318

Edit: Nisus

http://cgi.ebay.ch/NISUS-1960ies-100M-DEEP...%3A1|240%3A1318

Jsou tvoje alespoň ty Omegy? ;)

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

Jsou tvoje alespoň ty Omegy? ;)

Všechny jsou moje, ty zlaťáky OMAXy jsem koupil na e-bay, ale jinde. Přesnost mám odměřenou podle vlastních strojů, které jsou umístěny ve vrtiči nebo na ruce. A prostě se chlubím. Když projedeš Švýcarskem a občas zastaviš v menších městech a větších vesnicích, nestačíš se divit, co se nechá všechno koupit v malých hodinářstvích.

Odkaz ke komentáři

Všechny jsou moje, ty zlaťáky OMAXy jsem koupil na e-bay, ale jinde. Přesnost mám odměřenou podle vlastních strojů, které jsou umístěny ve vrtiči nebo na ruce. A prostě se chlubím. Když projedeš Švýcarskem a občas zastaviš v menších městech a větších vesnicích, nestačíš se divit, co se nechá všechno koupit v malých hodinářstvích.

Tvoje? Pak ale nerozumím tomu, proč sem postuješ identické fotky, jako ty, které jsou teď aktuálně na ebay.

Nějak jsem si myslel, že když chci ukázat svoje hodinky, nebudu k tomu používat fotky z cizích aukcí.

Ale v pohodě, ať hodinky slouží. Ty Omax jsou vážně hezké.

Odkaz ke komentáři

kejklik,

ad omegy. nerad pisu prispevky typu turboclenu, ale jsou opravdu krasne. moc se mi libi. co za obavy z remenem mas? koupil jsi pres ebay nebo nekde ve svycarech?

myslim, ze se to celkem i hodi do totho vlakna, mate nekdo zkusenost se svycasrskymi bazary? jsou tam vubec? daji se tam koupit vintage hodinky?

Tyhle jsou z nějaké vesnice u Winterthuru, kde na obchůdku Uhrmacherei byla pověšená cedule "Nachlass ausverkauf". Dost hodinářů (ne kamenných značkových obchodů) prodává věci NOS, třeba i řemeny a tahy na starý věci.

U těchto Omeg je řemen atyp a ještě je nějak zadělaný pod zadní víčko - je to trochu vidět na bočním pohledu. Až umře originál s nápisem OMEGA Swiss, navštívím člena fora na jeho pražské adrese a zadám výrobu nového řemenu.

Odkaz ke komentáři

Tvoje? Pak ale nerozumím tomu, proč sem postuješ identické fotky, jako ty, které jsou teď aktuálně na ebay.

Nějak jsem si myslel, že když chci ukázat svoje hodinky, nebudu k tomu používat fotky z cizích aukcí.

Ty Omax jsou vážně hezké.

Použil jsem fotky ze své aukce od švýcarského prodejce (mimochodem cáloval jsem DPH + poplatky FedExu, protože od prodejce šla faktura se všemi náležitosmi včetně čísla celní klasifikace).

Odkaz ke komentáři

U těchto Omeg je řemen atyp a ještě je nějak zadělaný pod zadní víčko - je to trochu vidět na bočním pohledu. Až umře originál s nápisem OMEGA Swiss, navštívím člena fora na jeho pražské adrese a zadám výrobu nového řemenu.

Originál NOS řemínky i se sponou stojí 100 - 200 dolarů.

Pokud se spokojíš s aftermarket řemínkem, tak ti stačí cca. 10 dolarů.

A sponu máš svoji, takže tu kupovat nemusíš.

http://cgi.ebay.com/GENUINE-CALFSKIN-WATCH...id=p3286.c0.m14

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...