Přejít na obsah

G-Shock Historie

Gilius

Doporučené příspěvky

Ale jo,já to chápu....někdo prostě potřebuje hodinky jen přeletěte očima a hned vědět,kolik je hodin. To je v pořádku. Však je to prostě o vkusu každého z nás,ne? :)

Zjistil jsem,že jedny (jedny jediné) z řady 5600 se mi přecejen líbí........inverzní Pythony !!!

KLIK

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Gill: ty by si to mohl vědět, jako parchant jsem u svého strýce viděl hodinky v tak trochu Gčkovém designu ale byly dost velké, resp. mi přišly větší než Gčka, ale hlavně číslice na jejich displeji byly gigantické!!!! Nebylo tam nic jiného zobrazeno jenom obrovský čas... Přehledností se dali skoro přirovnat k B-Uhr :D :D Nevíš co to mohlo být?

Odkaz ke komentáři

Vůbec nevím o čem mluvíš teď, natož někdy v roce 1986 :)

:D

Tady mas priklad techto dvou digitalnich zobrazovacich technologii na jednech hodinkach - Longines z roku 1970 :

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Upraveno uživatelem Dantechno
Odkaz ke komentáři

• Po roku...
Návštěvník Chilliluk

Nenašel jsem pro tohle lepší vlákno, tak to píšu sem. Co se týče toho plastu/kovu, tak já myslím, že důvod používání plastu nemusí být jen cena. Vždyť skoro všechny hodinky z řady Edifice jsou kovový a myslím, že pro casio by nebyl problém vyrábět daleko víc kovových Géček, proč by to nedělali, když lidi by si je koupili. Já ale myslím, že plast může být u Géček lepší - např. kvůli pružnosti. Dokážu si představit, že to může být výhoda třeba při nárazu, kdy plast zapruží a sklíčko nepraskne, naopak u kovových dostane náraz natvrdo a rupne. Nebo třeba ty ochranný plastový díly kolem pouzdra - můžete je vyměnit za nový a hodinky jsou zase jako nový. Určitě se najde spousta lidí, co mě za tohle budou chtít ukamenovat, ale snažím se logicky uvažovat nad tím, jestli je ten kov opravdu o tolik lepší. Nevěřím totiž tomu, že by Casio zrovna u Géček používalo plast kvůli tomu, že je levnější, když používá ocel u hodinek z řady Edifice, které jsou kolikrát daleko levnější než plastový Géčka. Samozřejmě mám pár kovových hodinek a po pár letech používání jsou omlácený a opotřebení je na nich vidět víc, než na plastových Géčkách po tý samý době. Co se týče vzhledu, tak myslím, že kov vypadá samozřejmě daleko líp, ale o tom asi Géčka nejsou.

Odkaz ke komentáři

Dantechno, podle mě u kovového pouzdra se nerozlišuje jestli je vyrobeno aby bylo odolné. Kov je kov, ten je zkrátka odolnější než plast.

Ohledně odolnosti sklíčka se domnívám, že sice možný náraz plast lépe odstíní,ale má podstatně větší prúhyb,což je to, co může sklíčko prasknout. Ať tak či jinak, sklíčko je na lepidle a to je pružné(v příměru ke kovu).

Jak jsem už mnohokrát psal, Casio hřeší. Kovové pouzdro jde udělat za pár šupů(viz Seiko) a Casio má obrat, takže o malém množství nejde mluvit. Zkrátka plast je lacinější, tak ho používají. Ale to co si řeknou za kovové géčka je lichva.

Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Tak to mě teda Casio zklamalo, doufal jsem, že použití plastu má i jiný důvody. Taky jsem četl kdesi o vodotěsnosti, že je lepší plast..no nic. Přece když chtějí vyrábět odolný hodinky, neměli by se šetřit na materiálu, když si to podle mě navíc nechají dobře zaplatit. Já pořád doufám, že ten plast má i jinej důvod, jinak by to vlastně bylo směšný (nebo spíš smutný) jako na tomhle videu:

http://youtu.be/n6xCpdpBU7M

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři

Chilliluk: video je naprostý nesmysl, hodinky nejsou Risemany jak uvádí a už tím jakékoliv přemýšlení u mě nad tímto videem končí..navíc ranu kladivem přežily a až tu druhou ne. A navíc když si zjistíš něco o tom, co to ve skutečnosti je shock resistance je, tak tam o ráně kladivem nic není. Buďme realisti, tohle nemůže nic přežít. Na co taky. Vživotě hodinky na ruce tohle nezažijou. Dyť ani Mudmany připevněné na basebalové pálce nevydrží ránu do betonu(jedno video na youtube).

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Jasně, to video s basebalovou pálkou jsem taky viděl...je pravda, že zničit se dá všechno, když se chce...a G-shocky by především měly vydržet víc, než ruka jejich majitele, jak tu někde někdo kdysi psal:-) ..Když už jsme u toho, mám ještě jedno působivý video, ale nejsou to g-shocky ani digitálky, tak to sem nepatří..kdyžtak to někdo smázněte, kdyby to bylo moc off-topic:

Odkaz ke komentáři

Tak to je drsnej test hodinek. Uvnitř asi nějaká čína ne? ale pochvalu si to zaslouží.

A co se Casia týče tak já bych to viděl na dvě příčiny doby plastové. Za prvé cena ať již materiálu nebo práce. A za druhé, což je ještě horší : filozofie že si máš po čase koupit nové, takže není žádoucí aby přežily svého majitele. Je to vidět na nedostupnosti bezelů v orig servise. :axehead:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...