Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte,

v pátek vyrážíme na drakiádu. Původně jsem draka dělat nechtěl (ano, chtěl jsem se tam jen ožrat), ale pak se manželka zmínila, že ona ho dělat bude a že ho udělá lépe než já. Což mě trochu nasralo a řekl jsem si, že to teda ne a že ho taky udělám, samozřejmě lepšího. Na webu jsem našel nějaké návody a rady, ale buď je to moc složitý (s čimž se mi nechce se patlat) nebo náročné na materiály (vše musím koupit zítra v Praze, budu na to mít tak hodinu). Takže kdybyste měl někdo radu z čeho udělat draka a kde to koupit byl bych vděčný. Vím, kde se kupuje igelit (nebo rozpářu nějaký velky odpadní pytel) a to je tak zhruba vše.

Nebo bych ho mohl koupit (kde se prodávají draci? Snad v hračkářství, doufám) a udělat "jen" tu výplň nebo jak se tomu říká. Je to sice malý podvod, ale na to se historie ptát nebude. Původně jsem chtěl draka papírového, abych ho mohl udělat jako slávistickou vlajku, ale bojím se, že papír se bude trhat.

Za případné rady díky.

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

Kdybys mohl celého draka koupit, doporučuji obchod www.22.cz. Tam je na výběr spousta kvalitního matroše ;)

Já mám třeba na blbnutí místo klasického draka, malého radsaila.

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno

Filipes: díky ti. Drak tvaru diamant vypadá nenáročně. Sice si ještě jednou budu muset přečíst připevnění silonu k drakovi, to mi napoprvé teda jisté není, ale snad to nebude problém. V hobbymarketu asi pořídím většinu, jen "silonové lanko na speciálním držáku pro pouštění draka" asi ne, ale zkusím najít nějaké hračkářství, stejně tam budu muset pro vodovky, abych ho mohl pomalovat.

Na ten poslední odkaz bych si musel vzít tři dny volna a dva pomocníky! A půjčit dílnu :)

Ondro: dle nevyřčených pravidel ho koupit nemůžu, ale adresu jsem si zapsal :D Díky. Výraz radsail jsem od tebe slyšel poprvé v životě, trochu jsem o tom googloval, je to celkem zajímavé. Ale pro mě absolutně zbytečné.

Milil: asi si nějakého koupím, jako zálohu... Drakiáda se koná na pomezí Jeseníků a Rychlebských hor.

Odesláno

kterýkoliv z těch návodů je nenáročný, teda kromě toho nasa :-) Rozměry jdou skoro libovolně měnit ale řek bych že zbytečná skromnost škodí. Líp lítají velký monstra a taky to je samozřejmě působivější. Optimální velikost vidím tak z těch metr dlouhých latěk běžně dostupných v hobbymarketech. Třeba to psaníčko bude mít velikost akorát na přepravu v autě. I ten šestiúhelník by se ještě vešel. Na potah jde klidně použít pytel na odpadky a lepit to kvalitní izolepou. Pomalovat to jde lihovou fixou, snese to déšť a je to dost pevné aby to sneslo nějaké to "přistání"

Odesláno (upraveno)

Koukni na plaz v Bibione, tam jich poletujou stovky :sleeping_03anim:

Prodavaj to tam velice slusni a sympaticti panove, kteri cele dny brouzdaji piskem a maji plne ruce podobnych veci. Jo a mluvi nejakou zvlastni vizigonstinou :lol2: Stavuju se tam kazdej rok cestou na jeden festak, vzdy ho chci koupit, ale jeste na to nedoslo.

Upraveno uživatelem cody

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...