Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tato recenze bude zamerena na hodinky Tissot rady TXL, konkretne model T60.1.513.13

Hodinky byly zakoupeny v roce 2006 o dovolene u autorizovaneho prodejce mimo CR, doporucena cena cca ?400.

Byly to moje prvni automaty a znacku Tissot jsem znal, takze jsem ji dal prednost pred quartzovymi Raymond Weil za podobne penize. Nyni k hodinkam samotnym.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Strucne technicke info:

Pouzdro je z oceli 316L s rozmery 33mm x 34mm (bez korunky) a ma vodotesnot 30m.

Predni safir bez AR je vyrazne klenuty, zadni dynko ma rovny safir rovnez bez AR.

Strojek je klasicka ETA 2824-2 jejiz parametry netreba rozepisovat.

Bily cifernik s plastickymy indexy a rimskymi cislicemi na 12,3,6,9 je bez luminiscencnich materialu. Datumka je na pozici 4:30.

Kozeny remen s klasickou Tissot sponou.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Osobni zkusenost:

Pouzdro

Zajimava kombinace lestenych a kartacovanych ploch z vrchni casti a lestenych boku je pomerne originalni stejne jako celkovy tvar hodinek - zatim jsem nevidel nikde podobny vzhled. Hodinky se prijemne nosi a nijak netrci, horni cast pouzdra je klenuta, vcetne safiru, takze netrpi prilisnym opotrebovanim na rozdil od lestenych boku, ktere jsou zranitelnejsi, nicmene po dvou letech obdenniho noseni stale vykazuji dobry stav. Zpracovani je na velmi slusne urovni v ramci cenove kategorie. Vodotesnost 30m odpovida zamereni spolecenskych hodinek a shledavam ji postacujici.

Cifernik

Prehledny cifernik je 3D, s vyraznym prolisem obdelnikoveho tvaru a plastickymi indexy. Opet se jedna o designove originalni reseni, pouze pohled silnou lupou ukazuje, ze hodinky nejsou "high end" - zejmena nerovnostmi barvy na povrchu indexu. Datumka je velmi citelna a ma prehledny font, pozice na 4:30 odlisuje automaticky model od quartzoveho, ktery ji ma na 6. Cifernik je bez luminiscence, zrejme urcita dan za celkovou "cistotu" komplet cernych rucicek, nicmene citelnost za zhorsenych svetelnych podminek je diky kontrastu obstojna, ve tme samozrejme nulova.

Strojek

Zakladni, klasicka Eta je vyjma zenevskych pruhu na rotoru bez zdobeni a bez specialnich povrchovych uprav, coz je v teto kategorii prirozene. Presnost strojku byla od pocatku prumerna, hodinky se predbihaly o 30 sekund za den, ale po serizeni u Tissotu provedenem pred koncem zaruky vykazuji uspokojivou odchylku -2s za den.

Remen & spona

Remen imitujici razbou strukturu krokodyla, je tuhy a trvalo velmi dlouho nez se prizpusobil tvaru zapesti, coz bylo neprijemne. Atypicky tvar remenu v oblasti nozek vsak cini tento nenahraditelnym neoriginalnim kusem. Typicka Tissot spona trpela prilisnou volnosti a dochazelo k jejimu nechtenemu otevirani jiz po koupi. Provedeni mensi upravy tento problem odstranilo.

Zaverem

Hodinky Tissot TXL jsou elegantni, originalni a jejich specifikace odpovida zamereni casual / spolecenskych hodinek.

V mnoha detailech napr. vyrazne klenuty safir, castecne zdobeni rotoru a kvalita zpracovani pouzdra, vubec nepusobi dojmem, ze by se setrilo na jejich vyrobe, naopak mam i po vice nez dvou letech dojem, ze nabizi hodne muziky za prijatelne penize. Pres uvedene vyhrady je doporucuji.

Klady:

Originalni a elegantni design s kvalitnim zpracovanim

Presny strojek (po serizeni)

Cena

Zapory:

Remen je nahraditelny pouze originalnim a je pomerne tuhy.

Upraveno uživatelem klobadysek
Odesláno

Pěkná recenze, pškné hodinky, pro Tissoty jsem měl slabost. Ale to, že vypustili strojek s +30. to je k nevíře.

S nestandardním řemenem by neměl být problém, pokud se člověk dostane alespoň občas do Švýcarska. Tamní hodináři vyhrabou originální řemen i k hodinkám, které se už 10 let neprodávají, a dovedou si říci i o pěknou cenu :)

Odesláno

Diky. Ta odchylka me take prekvapila. Kdybych nechodil sem na forum, tak bych to asi prijal s tim, ze to k mechanikam patri, ale hodne lidi tady ma stejne strojky vyladene do sekundy, tak mi to nedalo a podle rady jsem je odnesl k AD a ti to za me poslali do CH. Ted je serizuju maximalne kdyz menim datum. ;)

Ten remen me az zase tak moc netrapi, jak by se mohlo z recenze zdat. Je velmi odolny a hlavne je diky spone velmi malo namahany, takze to vidim na mnoho a mnoho let nez ho bude potreba ho menit. Jen tady je takova moda, co mesic, to novy remen.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...