Seamaster Odesláno 18. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2008 Tato recenze navazuje na recenzi Bakerovu a aby to mělo trochu úroveň, použil jsem jeho osnovu, snad to nevadí... Co vlastně od watchwinderu (dále jen natahovače) čekat, jak vybírat ? ? Za prvé a především - natahovač by měl plnit svou základní funkci - udržet automatické hodinky v chodu, nenosíte-li je ? Jeho provoz by mel byt velmi tichý. V případě, ze je natahovač umístěn např. v ložnici, neměl by rušit váš spánek. ? Jeho vzhled měl alespoň trochu zapadat do stylu vašeho nábytku. Mel by mít možnost připojeni sítového adaptéru a také průhled na hodinky (zavřená krabice, ve které se něco děje, není nic moc) Doplnění - ? rozmyslet si, zda má jít o winder cestovní, či statický. ? Adaptérový či bateriový, nebo aku. (třeba pokud někdo umisťuje winder do trezoru) ? Zjitit si, zdal ji je vůbec vhodný pro Vaše hodinky (směr otáčení, počet TPD, velikost hodinek) Jelikož jsem si skoro proti své vůli pořídil dvoje automaty a myslím, že ty mají být nošeny a né zevlovat v šuplíku, byl mi těch co jsem neměl na ruce celkem líto a tak jsem se začal poohlížet po nějakém tom baby-sittingu... užšího výběru se zůčastnily značky Eilux, Underwood, Orbita a Wolf Designs. Roli hrály tyto parametry: 1) moderní hi-tech design - žádné dřevo a samet, průhled sklo, tichý 2) technické provedení - možnosti nastavení 3) cena - psychologický limit 250 USD 4) provedení na velké 1 hodinky, žádný dvoják na jednom bubnu, ne cestovní. Nakonec po zvážení všch aspektů jsem se rozhodl pokusit sehnat Wolf designs module 4.0 za cenu nižší než je retail price (495 USD), což se díky ebayi zdařilo a nový kousek v originálním balení po více než měsíci na cestě dorazil. Zpracovaní a vzhled Natahovač je zpracován na poměry Made In China precizně. Kvalitní černý plast, průhled je ze skla, rámeček není jak je časti uváděno z hliníku, ale z nějaké práškově nalakované slitiny, vypadá to jako komaxit. Prostor na hodinky je dostatečně velký a hluboký i pro XXL modely (Omega PO Xl včetně gumového tahu a spony no problem). Vnitřní část je polepena nejakou imitací kevlaru, buben je plastový s chromovaným orámovámím, držák hodinek (v balení 3 velikosti) je kombinace kůže/látka/semiš, který je velmi bezpečný - nemůže se stát, že by hodinky spadly. Držák je vyplněn nějakým jakoby molitanem, takže jde zmáčknout. Myslím, že do winderu půjdou umístit jakékoliv hodinky. Pokud tedy maji tah :-) Funkce Tento modu 4.0 je nejmodernější z řady winderů WD, narozdíl od předchozích umožňuje základní programování pomoci 4 tlačítek a malého LCD displaye (pasivní)Tlačítka a fce: 1) On/Off, nastavení delaje (zahájení cyklu) v režimech 10 sec, 24 hod, 72 hod. 2) Směr otáčení - CCV, CV a na obě strany 3) TPD - lze vybírat z možností 300/600/900ot za 24 hodin 4) Start/Stop - přerušení cyklu Všechy zvolené hodnoty se zobrazí na diplayi. Hlučnost Nemůžu porovnávat s konkurencí, je to můj první winder, ale není to asi i diky velikost a použitým materiálům němý Bobeš. Při absolutním tichu je slyšet že se vrtí i z 1,5 metru. Takze u hlavy v noci na stolku asi nee, ale mam ho ve stolku pod TV a je to naprosto v pohode. Nijak nevyje, spíš přede jak kotě :-) Napájení a vydrž baterií Tento winder má integrovaný akumulátor, po nabití z adaptéru má vydržet až 4 měsíce, tak uvidíme. Samo je možné ho mít připojený na adaptér pořád. Stav baterie a nabíjení je indikováno na displayi. Závěr Zatím ho mám asi 1 měsíc a nenašel se problém, pracuje v cyklu 24 hod, kdy např. u mnou používaného režimu (600) pracuje zhruba tak, že to dá ve 3 cyklech á 35 min obousměrně, mezitím pauzy do celé hodiny, celkem vrti tedu asi 3 hodiny a pak 21 hod sleep phase. Snad jsem to nepopletl, kdyztak zedituju. Dosavadní postřehy shrnu do +/- vyjádření: - když už má display, mohl by být plně programovatelný, např zvolené delaye. Spíše by se hodilo 6/12/24 hod. Nebo si moci nastavit TPD a cykly nějak dle svého. asi si nějaký inovace schovávají na další model :-) Je nutno dokoupit US/EU adapter na adapter :-) Asi 14.-Kc stojí , nebo koupit jiný adapter. Retail cena je dost vysoká, ale dá se ale sehnat levněji. + malé rozměry, skvělý design, dostatečně vybavený, vyvážený/bezpečný, nehrozí poškrábání, odření tahu. Odkazy Odkaz na výrobce kde jsou další specifikace a modely najdete zde. Databázi s hodnotami TPD a směry natahování jednotlivých hodinek a kalibrů najdete zde. Fotografie: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
ivan_989 Odesláno 15. února 2012 Nahlásit Odesláno 15. února 2012 Nakonec po zvážení všch aspektů jsem se rozhodl pokusit sehnat Wolf designs module 4.0 ako si (alebo bol) spokojny s touto znackou ? Ja prave vyberam nieco z http://www.toptime.s...category_id=173 vaham, lebo predsa len to nie je najlacnejsie....mal si s nim nejake technicke problemy ?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se