Přejít na obsah

King Seiko 2022

Ohm-Aztec

Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, Jiří Sedlák napsal:

Krásné jsou, kde jsi sehnal tak parádní stav?

Jsou z místní inzerce, generální servis v Onyxu stál sice dvojnásobek pořizovací ceny, ale až na drobnou vadu n ciferníku jsou teď opravdu jako nové.

před 2 hodinami, špelda66 napsal:

Pozor, jsou komicky malé 

Naštěstí i moje zápěstí je až komicky útlé a tedy mi sedí pro dané využití akorát 😉

Upraveno uživatelem Waya03
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dneska jsem si je ke košili vzal. Jinak moderní alternativa jsou řada GS SBGW s manuálním kalibrem 9S64 a GS44 pouzdrem. Pouzdro 36.5mm uvádějí někde i jako dámské. Například tyhle nové varianty s odvážným barvičkami na tahu jsou lahůdkové.

IMG_0304.jpeg

IMG_0306.jpeg

IMG_0305.jpeg

Odkaz ke komentáři

před 19 minutami, Waya03 napsal:

Dneska jsem si je ke košili vzal. Jinak moderní alternativa jsou řada GS SBGW s manuálním kalibrem 9S64 a GS44 pouzdrem. Pouzdro 36.5mm uvádějí někde i jako dámské. Například tyhle nové varianty s odvážným barvičkami na tahu jsou lahůdkové.

IMG_0304.jpeg

IMG_0306.jpeg

IMG_0305.jpeg

ta velikost je návyková, sedí ti, sportovně elegantní styl  

Odkaz ke komentáři

To pouzdro vypadá skoro stejně. Ty staré KS jsou taky +-36? Já někde včera při hledání zahlédl fotku se šuplerou a 34,? Jen nevím, jestli to byl konkrétně tenhle model. Protože to už by asi bylo fakt málo. I když děda byl stejně velkej jako já a nosil primky 34 mm, ale na podložce.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Jiří Sedlák napsal:

To pouzdro vypadá skoro stejně. Ty staré KS jsou taky +-36? Já někde včera při hledání zahlédl fotku se šuplerou a 34,? Jen nevím, jestli to byl konkrétně tenhle model. Protože to už by asi bylo fakt málo. I když děda byl stejně velkej jako já a nosil primky 34 mm, ale na podložce.

Pozdro mají 36 mm bez korunky. 

Odkaz ke komentáři

Tohle byl takový projekt, který jeden člen rozjel a já dokončil. Začíná to nákupem hodinek ta příznivou cenu přímo z Asie, přes Ebay nebo třeba přes prostředníka z aukcí pro tamější trh, já osobně několikrát použil službu Buyee. Ty hodinky ale většinou mají nějakou vadu a je třeba servis, tady bylo pouzdro v nádherném stavu, ale s jedním sekancem na hlavě nožky hodinek. No a pak hlavně běžná bolístka těchto strojků a to porouchaný date quickset. Naštěstí v Onyxu už na to znají lék a inkriminovanou poruchovou součástku umí nahradit kovovou, nezničitelnou náhradou. K tomu generálka strojku, přetěsnení, a když už to dělám tak i navaření materiálu na sekanec, leštění skla a lehké preleštění pouzdra. Suma sumárum, hodinky za 5t a servis za 10t. Ty hodinky ale teď vypadají jako kdyby právě vyšly z fabriky, jediná ‘vada’ jsou dvě drobné místa na ciferníku, kde je zřejmá lehká změna odstínu na ciferníku, viditelné jen pod určitým úhlem. Já jsem s výsledkem  spokojený, tyhle hodinky jsem si už dlouho přál. A nosím je do práce ke košili, přesně jak jsem si to plánoval. Akorát co teď zase? Třeba najít si zas něco nového, po čem bych pásl. Tak asi zase nějaké GS, ta řada SBGW mě fakt už dlouho táhne 😉

IMG_0307.jpeg

Odkaz ke komentáři

Jo, máme laser welding. Loni jsem ho dokonce opravoval - kolegovi spadla vložka na kabel od multifunkčního pedálu 😁. Jdou s tím dělat dobrý psí kusy. Koukáš do mikroskopu, rukou si přiložíš drátek a na noze máš míření a střelbu 😁 když to vidíš poprvý vypadá to jako záběry z toho nejpřesnějšího bombardéru na světě.

Teď koukám na ten odkaz, jo, přesně tohle ta mašinka umí. My nejsme slévárna, kluci dělaj formy na plast, výlisky velikosti od centimetru, kolikrát i zrcadlový lesk. Si pouzdro i můžu nechat změřit na 3D od Zeisse, jestli má všechny čtyři nožky stejný.

V minulý práci jsme měli slévárnu na hliník, jo, tam se taky něčím dovařovalo, ale ty body měly tak 3mm.

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
V 13. 11. 2023 v 21:01, Waya03 napsal:

Tohle byl takový projekt, který jeden člen rozjel a já dokončil. Začíná to nákupem hodinek ta příznivou cenu přímo z Asie, přes Ebay nebo třeba přes prostředníka z aukcí pro tamější trh, já osobně několikrát použil službu Buyee. Ty hodinky ale většinou mají nějakou vadu a je třeba servis, tady bylo pouzdro v nádherném stavu, ale s jedním sekancem na hlavě nožky hodinek. No a pak hlavně běžná bolístka těchto strojků a to porouchaný date quickset. Naštěstí v Onyxu už na to znají lék a inkriminovanou poruchovou součástku umí nahradit kovovou, nezničitelnou náhradou. K tomu generálka strojku, přetěsnení, a když už to dělám tak i navaření materiálu na sekanec, leštění skla a lehké preleštění pouzdra. Suma sumárum, hodinky za 5t a servis za 10t. Ty hodinky ale teď vypadají jako kdyby právě vyšly z fabriky, jediná ‘vada’ jsou dvě drobné místa na ciferníku, kde je zřejmá lehká změna odstínu na ciferníku, viditelné jen pod určitým úhlem. Já jsem s výsledkem  spokojený, tyhle hodinky jsem si už dlouho přál. A nosím je do práce ke košili, přesně jak jsem si to plánoval. Akorát co teď zase? Třeba najít si zas něco nového, po čem bych pásl. Tak asi zase nějaké GS, ta řada SBGW mě fakt už dlouho táhne 😉

IMG_0307.jpeg

Ještě přihodím jednu vtipnou příhodu. Asi 5 minut potom co jsem pro Vás vyfotil výše odkazovanou fotku, všimnul jsem si špatně seřízeného data. Tak jsem to seřizoval (podotýkám že opatrně) a najednou v půlce překlopení se to zaseklo. Hodinky putovaly zpět do servisu a dneska jsem dostal zprávu, že vyměněná kovová hvězdice rychloposuvu sice drží jako skála, ale celý se to uvolnilo z můstku (což jsem tak nějak předpokládal). Ale to k těmhle projektům patří, je třeba vychytat mouchy a ne vždy je to napoprvé 🙂

Odkaz ke komentáři

Nevadí, to je jako moje PS2 humberto, 3500 nákup, zjištění že strojek zlobí a prokluzuje třecí spojka, Onyx, 1500 kompletka i s přetěsněním, lepením skla, korunka... za 14 dní s nima chci jít lovit pamětnice do bazénu a při natahování praskne po několika otáčkách péro. Ale vidím, že k tomu máš stejnej postoj jako já. To je dobře.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...