Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Na úvod bych si Vám dovolil trochu hodinky představit, byly vyrobené firmou Marathon Watch Company pro Kanadskou pobřežní stráž. Podle informací na internetu jsem se dočetl, že série mých hodinek vyrobených v Září 2005 by měla obnášet 200 vyrobených kusů.

Nyní k technickým údajům:

Stroj: Automatický nátah, ETA 2824, více informací o značce ETA např. zde.

Sklo: safírové, opravdu solidní porce safíru tloušťka 3mm, průměr 30.5mm.

Pouzdro: ocel 316l, šroubovací dýnko, vodotěstnost 300m.

Rozměry: 46mm včetně korunky, 41mm bez korunky, výška pouzdra 13.85mm, rozteč pro tah 20mm.

Korunka: díky vodotěstnosti 300m je korunka šroubovací, výška 6.5mm, délka 5.5mm.

Váha: samotné hodinky 93.5g, hodinky na oceli 175g.

Ciferník: průměr 28mm, stálou svítivost zajišťují tritiové trubice.

Luneta: jednosměrně otočná, index lunety na pozici číslo 12 také svítí.

Osobní dojmy:

Hodinky jsou zabalené v jednoduché lisované, papírové krabičce, vyplněné molitanem, balení neobsahuje žádné obsáhlé brožury, ale pouze krátký navod k samotnému kalibru od ETA. K hodinkám se to opravdu hodí a podtrhuje to jejich vojenský desing, ani nějak nepostrádám obrovské krabice s polstrováním a podobné luxusní vymoženosti :) .

Když si hodinky nasadím na ruku, ani si moc neuvědomuji hmotnost přibližně 180 gramů na ocelovém tahu. Velikost hodinek 46mm s korunkou je velice příjemná, je to nositelná porce oceli, ale přitom mám pocit, že mám na ruce pořádné hodinky. Výška necelých 14mm je relativně znát, jsem si jistý, že oblekovky to nebudou, ale to ani není účel těchto hodinek. Hodinky nosím na pravé ruce, takže poměrně velká korunka mě nijak neomezuje, na levé ruce bych viděl problém v tom, že by korunka mohla pořádně tlačit do ruky.

Zpracování pouzdra mě velice mile překvapilo, všechno je krásně symetrické, ostře desingově navrhnuté, ale přitom velice jemně zpracované. Od samotných hodinek bych přešel k ciferníku, barva ciferníku je černá, indexy jsou bílé, takže tato kombinace sama o sobě zaručuje dobrou čitelnost, to mohu jedině potvrdit. Za velkou specialitu považuji tritiové trubice, jsou to moje první hodinky, které tuto vymoženost mají a musím uznat, že tritium naprosto výborně splňuje svůj účel. Hodinky není potřeba strkat pod lampičku, k oknu a podobně, protože jednodušše svítí pořád, musím přiznat, že aspoň jednou do hodiny se musím dívat, jak pěkně indexy svítí, je to asi návykové.

K přenosti hodinek, možná to bude znít divně, ale já to neměřím. Když se hodinky nepředcházejí nebo nezpoždují o nějaký nesmysl, tak prostě hodinky jednou za 14 dní vezmu, seřídím a spokojeně je nosím dál. Kdyby to někoho zajímalo, mohu přesnost samozřejmě změřit, ale z vlastní vůle se mi do toho nechce :) .

Závěrem bych asi napsal jen jednu krátkou, ale přesto podstatnou větu. Mám z nich radost :thumbsup_anim: .

post-1156-1227950014.jpg

post-1156-1227950142.jpg

post-1156-1227950211.jpg

post-1156-1227950313.jpg

post-1156-1227950375.jpg

post-1156-1227950469.jpg

post-1156-1227950521.jpg

Upraveno uživatelem jacob
  • po měsíci...
Odesláno

Sakra, jak to, že mi tahle recenze unikla? Jsem upřímně rád, že jsi s nimi spokojený.

Jinak odchylka je -30s/24h v jakémkoliv režimu, ale já neměl odvahu je dát někomu seřídit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...