Vit Odesláno 2. června 2024 Nahlásit Odesláno 2. června 2024 V 1. 5. 2024 v 7:40, bohus76 napsal: Pár kousků z Flóry Olomouc, pro ty co nebyli Pěkné Bohušu, to je parada. -------------------------------------- Úprava lesíku.
juk Odesláno 2. června 2024 Nahlásit Odesláno 2. června 2024 před 1 minutou, Vit napsal: Pěkné Bohušu, to je parada. -------------------------------------- Úprava lesíku. To jsou skalníky, Cotoneaster?
Vit Odesláno 2. června 2024 Nahlásit Odesláno 2. června 2024 (upraveno) před 7 minutami, juk napsal: To jsou skalníky, Cotoneaster? Ne, je to - Ulmus parvifolia (Jilm čínský). Pro mě není jednoduché udržet ho v tak plytké misce. Kromě toho nejtlustšího jsou to všechno vlastní výpěstky (zakořeněná větvička po stříhání). Upraveno 2. června 2024 uživatelem Vit
Jone Odesláno 3. června 2024 Nahlásit Odesláno 3. června 2024 ...v misce u jednoho zatím ne příliš zajímavého ficus benjamina se mi podařilo vypěstovat houbu (respektive přesnější je "se mi urodila"); plán byl, že z fíkusu časem udělám bonsai, ale vypadá to spíš na saikei... Pokud seznáte, že je to spíš do "Houby, hřiby, mochomůrky", nebráním se přesunu
Pozorovatel Odesláno 1. února Nahlásit Odesláno 1. února (upraveno) Bonsaje se mi vždycky líbily, ale až teď jsem se rozhodl, že to zkusím. Pořídit si hotovou by mě nebavilo a tak jsem zajel do hobby marketu a koupil pro začátečníka asi ty nejjednodušší stromky (fíkus a jalovec). No a tady vůbec úplně první pokus amatéra. Není to nic moc ale mám z toho radost Upraveno 1. února uživatelem Pozorovatel 3 1
Vit Odesláno 2. února Nahlásit Odesláno 2. února před 19 hodinami, Pozorovatel napsal: Bonsaje se mi vždycky líbily, ale až teď jsem se rozhodl, že to zkusím. Pořídit si hotovou by mě nebavilo a tak jsem zajel do hobby marketu a koupil pro začátečníka asi ty nejjednodušší stromky (fíkus a jalovec). No a tady vůbec úplně první pokus amatéra. Není to nic moc ale mám z toho radost Pěkné stromky, jen mám obavu, jestli ten jalovec bude uvnitř prospívat (viděl bych jej spíš na venkovní stanoviště a pokud chceš aby ti významně zesílil kmen, tak je ideální ho hodit na několik let do volné půdy).
Pozorovatel Odesláno 2. února Nahlásit Odesláno 2. února (upraveno) Vím, že to není ideální a i to drátování je totálně na prasáka (s dalším si už více vyhraju, ať to i vypadá), ale chci to vyzkoušet Pokud bude živořit, vytáhnu ho na nějaký čas ven, ale chtěl bych ho mít převážně doma. Moje představa je, udělat z něj něco jako zakrslou kosodřevinu/kleč, což se mi strašně líbí v Tatrách nebo u nás na nejvyšších vrcholech hor. Naopak ten Fíkus už teď s těmi kořeny vypadá jako Mangovník, takže ten zase půjde tímto směrem. Jsou to takové hokusy pokusy Do teď jsem doma pěstoval od cca svých 14 akorát Ibišek (čínskou růži) Upraveno 2. února uživatelem Pozorovatel
Pozorovatel Odesláno 15. února Nahlásit Odesláno 15. února Tak to vypadá, že se mu u nás bude líbit Těch drátů si nevšímejte, ty se pak předělají.
Jone Odesláno 15. února Nahlásit Odesláno 15. února …nechci Ti kazit radost a tlumit nadšení, ale spíš to vypadá na předčasné probuzení ze zimního spánku. Což není žádná tragédie, ale ani znak ideálního cyklu Minimálně to bude chtít zamyslet se po letošní sezóně nad zimováním. Jak avizoval @Vit, jalovec je spíš venkovní rostlina. Tak mnoho zdaru
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se