kacer001 Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2009 ciferník je to povedený,ale Prim II jsou na dnešní dobu malé hodinky a tento ciferník je opticky ještě výrazně zmenšuje. Podobně jako u Humberta. Naopak třeba grafika Leteckých hodinky zvětšuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 Znáte někdo něco podobného? Nebo to dokonce vlastníte? Podle kalibru 69 byly vyrobeny v pro Elton "divokých" devadesátých letech. Barva číselníku je tyrkysová. Tak už je mám taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 Tak už je mám taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 Co v tom je za kalibr? Miota? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 Co v tom je za kalibr? Miota? Viz název vlákna - 69ka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 Co v tom je za kalibr? Miota? Trochu jsi mi zvyklal, tak jsem je radši otevřel: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 (upraveno) Trochu jsi mi zvyklal, tak jsem je radši otevřel: jojo, ale teď máš jistotu Upraveno 15. dubna 2010 uživatelem t2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Miyota to není už kvůli fontu čísel na datumovém věnci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Odesláno 23. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2010 To jsou normální Prim Sport automatic (dalo by se říct sport 2.4) ne? Řekl bych že takhle nějak si představuju hodinky- jednoduchý, bez zbytečných "blbostí" (s Igenama asi moje nejoblíbenější), škoda že ty nulety nebyly dělané jinak (třeba jako dělá Elton na nynějších Sportech II, nebo nějak podobně). Taky mě trošku mrzí že hodinky nejsou na hodinových číslicích a ručkách opatřeny fosforovou barvou. Ale nevadí to k tomu asi patří. Jsou moc super . Nevíte někdo jaký je rozdíl ve strojcích mezi těmito Sporty a leteckými automaty? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 23. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2010 To jsou normální Prim Sport automatic (dalo by se říct sport 2.4) ne? Řekl bych že takhle nějak si představuju hodinky- jednoduchý, bez zbytečných "blbostí" (s Igenama asi moje nejoblíbenější), škoda že ty nulety nebyly dělané jinak (třeba jako dělá Elton na nynějších Sportech II, nebo nějak podobně). Taky mě trošku mrzí že hodinky nejsou na hodinových číslicích a ručkách opatřeny fosforovou barvou. Ale nevadí to k tomu asi patří. Jsou moc super . Nevíte někdo jaký je rozdíl ve strojcích mezi těmito Sporty a leteckými automaty? Lunety jsou dělané v Eltonu stále stejně. Jinak souhlas, škoda že nejsou třeba kovové. Ale taková byla doba, počítalo se s tím, že se to bude vyrábět stále a lidi si to jednou za čas vymění. A na fosforovou (neradioaktivní) barvu asi tehdá už neměli pomyšlení, opět škoda. Letecké automaty mají kalibr 96 a Sporty Automaty kalibr 69. Pokud vím, 69tka je mírně zjednodušená verze kalibru 96, číselníky pro tyhle kalibry mají také rozdílný rozestup nožiček. Ty Sportové mají jako na klasický kalibr 68. Dovolím si citaci: Je tam rozdíl v konstrukci můstků. Zatímco 96 vycházela z kalibru 68, který má tři dělené můstky, kalibr 69 je konstrukčně upraven tak, aby se počet těchto dílů snížil a zjednodušila se nejen technologie výroby, ale i rychlost montáže. Funkčně mezi oběma kalibry není moc velký rozdíl. Nedá se proto ani říci, který je lepší. Kalibru 96 si cením více snad jen proto, že byl prvním automatem mezi kalibry PRIM. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 23. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna 2010 (upraveno) To jsou normální Prim Sport automatic (dalo by se říct sport 2.4) ne? Řekl bych že takhle nějak si představuju hodinky- jednoduchý, bez zbytečných "blbostí" (s Igenama asi moje nejoblíbenější), škoda že ty nulety nebyly dělané jinak (třeba jako dělá Elton na nynějších Sportech II, nebo nějak podobně). Taky mě trošku mrzí že hodinky nejsou na hodinových číslicích a ručkách opatřeny fosforovou barvou. Ale nevadí to k tomu asi patří. Jsou moc super . Nevíte někdo jaký je rozdíl ve strojcích mezi těmito Sporty a leteckými automaty? Někde to tu je popsané(nebo jsem to četl jinde). Asi největší rozdíl je v posunu datového věnce. Kal.96 jako průkopník automatu to měl komplikovanější - posun data trval okolo dvou hodin, zatímco kal.69 má už základnu komplet z kal.64 a jen automatovou nástavbu - a tím i jednodušší posun datového věnce - cca půl hodiny - stejně jako třeba kal.68. Jinak vím od kolegy, že mu poškozený kal.69 opravila hodinářka s pomocí dodaného kal.96 na díly - prý je to de facto stejné, jen malinko jinak poskládané. Edit: A kal.69 je o 1,2mm vyšší než kal.96. A kal.64, 68 a 69 mají stejnou rozteč nožiček číselníku a kal.96 má jinou - to právě kvůli jinému uspořádání datového posunu. Upraveno 23. dubna 2010 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Odesláno 25. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2010 Díky chlapy za zajímavé informace- ani nevím, kde jinde bych se toto vše dozvěděl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 Díky chlapy za zajímavé informace- ani nevím, kde jinde bych se toto vše dozvěděl A ještě se dozvíš, že slovo chlap se skloňuje podle vzoru pán. Žejo chlapy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 My sme chlapy jako hrady, toljo, nic úzkorozchodnýho !!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 My sme chlapy jako hrady, toljo, nic úzkorozchodnýho !!! No on každý není Einstein. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 My sme chlapy jako hrady, toljo, nic úzkorozchodnýho !!! Jj, ajnštajni a parexo, parexo a ajnštajni. Tenhle plebejský styl není nic pro mne. Připadám si tu jak dinosaurus, ty ne? Mimochodem, stále jsi mi neposlal mail pro přenos dat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 No jo, je to tak - snad už to příště nespletu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 Někteří jedinci tu poučují o správném pravopise, přitom sami píšou negramotně. Zapomínají třeba na čárky před oslovením, na mezery mezi slovy atd. A ještě se dozvíš, že slovo "chlap" se skloňuje podle vzoru "pán". Že jo, chlapy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 Jj, ajnštajni a parexo, parexo a ajnštajni. Tenhle plebejský styl není nic pro mne. Připadám si tu jak dinosaurus, ty ne? Mimochodem, stále jsi mi neposlal mail pro přenos dat. Myslíš, jak bylo za komunistů všude napsáno - dinosaurus vyhynul, protože přerostl své možnosti - ? Tak to ne, protože já vyhynu, protože jsem nedorostl svým možnostem. To byl fór. Asi tě chápu a rozumím a mám to podobně. Maila posílám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 28. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2010 Někteří jedinci tu poučují o správném pravopise, přitom sami píšou negramotně. Zapomínají třeba na čárky před oslovením, na mezery mezi slovy atd. A ještě se dozvíš, že slovo "chlap" se skloňuje podle vzoru "pán". Že jo, chlapy? Pouze veliký blbec nerozezná rozdíl mezi expresivním jazykem a gramatickou chybou, ale u tebe mě to nepřekvapuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se