Georgeisin Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 Ahojte, jelikoz jsem nechtel nosit svoje Certiny na hrubsi aktivity, sehnal jsem si jednoduche mechaniky s rucnim natahem, konkretne WENGER Commando 70141, viz. priloha. No a jde mi to, zjistit, co je v nich za ETA kalibr??? Nikde to nemuzu najit a ani zahranicni internetovy prodejce mi nebyl schopen odpovedet. Kazdopadne za prvni dva dny mi udelaly cca +60 sec, coz mi prijde hodne. Snad se to nejak snizi. Kupoval jsem na watchbox.be. Na dynku maji dva celkem velke skrabance, jako by uz je nekdo oteviral, je mi to divny, snad to neni nejaky smejd. Dal sem za ne 207 EURO. http://www.watchbox.be/prod/Wenger-Watches...TCH/item758.htm Diky
Georgeisin Odesláno 15. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince 2008 Opravdu nikdo nevite , co by se do nich mohlo davat za ETU. Nechce se mi je tahat k hodinari, aby do nich koukal. Diky
Patrik Odesláno 15. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2008 Opravdu nikdo nevite , co by se do nich mohlo davat za ETU. Nechce se mi je tahat k hodinari, aby do nich koukal. Diky Zkoušel jsem hledat a taky jsem nic nenašel. Přijde mi to, jako by to byl model neurčený pro "volný trh" - např. si ho objednal nějaký národní dovozce (aerolinky pro prodej na palubě, katalogový obchod,...), model se neprodal a tak ho teď vyprodávají na Internetu. Popis se na německých stránkách (z toho hádám na Quelle, Neckermann možná i Conrad nebo Tchibo) vzácně shoduje "Schweizer Quarzwerk (ETA Handaufzugswerk)" - což je samozřejmě kravina - píšou švýcarský quartzový strojek (ETA s ručným nátahem). To že je to z katalogového prodeje by podporoval i ten škrábanec na víčku - může jít o tzv. "refurbished" zboží - zákazník vrátí zboží v zákonné lhůtě bez udání důvodů (třeba proto, že blbě šly), hodinky byly opraveny (asi ne moc dobře) a prodány dál. Pokud je to opravdu s ručním nátahem, hádal bych spíš nějaký Unitas strojek (dneska je to taky ETA), ale kdo ví co v tom je To je holt nebezpečí při koupi přes Internet.
mars65 Odesláno 15. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2008 Opravdu nikdo nevite , co by se do nich mohlo davat za ETU. Nechce se mi je tahat k hodinari, aby do nich koukal. Diky todle (80%)- ETA 2804/2
Georgeisin Odesláno 15. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince 2008 Diky moc za postrehy. Chtel jsem mechaniky na sport atd., tyhle tomu vyhovuji. Pokud se neupravi presnost, asi je vezmu k hodinari. Provedeni pouzdra je dost lacine, takze je fakt, ze to muze byt zakazka pro nejaky obchodak. Snad tam alepon ta ETA 2804/2 bude. Napsal jsem prodejci (watchbox.be) svoje vytky a pozadal o dodatecnou slevu, tak uvidime jak se vyjadri. Diky
cody Odesláno 15. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2008 Take jsem je zkousel najit, nejsou ani na strankach vyrobce. Ani podle cisla ani podle desingu.
Georgeisin Odesláno 15. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince 2008 No pokud vygooglim Wenger commando 70141 najde mi to spoustu cinskejch stranek. Cinsky znaky nerozeznam ale v tech pipisovejch textech se vyskytuje Cal.7743, co by to mohlo znamenat ? Diky
Georgeisin Odesláno 17. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 Tak vyrobce se mi jeste neozval. Resim, jestli je mam vratit nebo ne. Je fakt, ze sou k dostani prakticky jenom na asijskych, resp. japonskych strankach, asi to budou nejaky repliky...stve me to!
Georgeisin Odesláno 17. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 Tak sem se po delsi dobe dopidil k puvodu hodinek. Opravdu je delal seriove Wenger, a to nekdy v letech 2000 - 2003, presne sem to nezjistil. Hodil sem do prekladace nekolik japonskych stranek a opravdu by tento model mel mit kalibr ETA 2804/2. Je teda jasny, ze minimalne 6 let nekde lezely na krame. Natahovani jde opravdu ztuha, musim je na to sundavat. Tak snad se to upravi az se zabehnou, kdyztak je vezmu nekam promazat. Kazdopadne diky za snahu poradit
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se