Ford Odesláno 28. září 2022 Nahlásit Odesláno 28. září 2022 Vím, že to asi bude ono pověstné nošení dříví do lesa, nicméně chvály není nikdy dost a navíc v tomto případě je zcela zasloužená. Podařilo se mi vlastní blbostí "rozbít" moje vintage & heritage Sandozy. Jde o to, že u tohoto kalibru je první vytažení korunky nastavení času a druhé vytažení slouží k nastavení data. Ve spěchu jsem si to neuvědomil a korunku jsem vytáhl do druhé polohy a chtěl jsem nastavit čas. Otočil jsem špatným směrem a hodinky se zastavily. Po otevření mi vypadl malý pastorek, který přes korunku točí datovým věncem. Překlápění data o půlnoci zůstalo funkční. Byl jsem na sebe naštvaný, ale co už. Minuly týden jsme měl cestu přes Jihlavu a tak sem to zkusil V Onyxu mi zavolali hodináře, bohužel neznám jméno, ale vypadal jako Rob Stewart z Vražedného pobřeží , sympaticky týpek. Pokecali jsme, já jsem mu popsal co mě trápí on odnesl hodinky dozadu a za chvilku je přinesl zpátky s tím, že je hotovo a opraveno A to nejlepší nakonec - když jsem se zeptal, co jsem dlužen, nehnul ani brvou a opáčil "...nic, to byla maličkost". No tak to teda klobouček ! Co klobouček, klobouk ! Ještě jsme si chvíli popovídali, nahodil jsem téma případného servisu mých vintage Omeg (i s kolemjdoucím kolegou) a pak jsem s díky pokračoval v další cestě. Pánové a dámy z Onyxu, ještě jednou veliké děkuji a pochvala největší !!!!!!! P.S. Zkoušel jsem opatrně i kozu, ale nic Ford
Snekofon Odesláno 9. února Nahlásit Odesláno 9. února (upraveno) ONYX je v komunitě velmi dobře zapsaná značka, ale byla by chyba se byť s odstupem času nepodělit o zkušenost, která se vymyká z běžného zákaznického přístupu. V krátkosti, v roce 2022 jsem u Bechyněho koupil Rado Cook. Protože jsem měl pocit, že hodinky nejsou schopné samonátahem dosáhnout deklarovanou rezervu 80h (ručním nátahem ano) a běžně i přes intenzivní aktivity po odložení vydržely jen zhruba polovinu, hodinky jsem reklamoval. Po měsíci mně byly hodinky navráceny z autorizovaného servisu kam byly odeslány s hodnocením, že po zkoušení na "vrtiči" se zkrácená rezerva nepotvrdila. Stav se nezlepšil, hodinky i po cíleně intenzivním, dlouhodobém pohybu stále nedotahovaly na 80h, takže se reklamace opakovala s vyslovenou žádostí o zvýšenou pozornost na chování nátahu. Bohužel opět měsíc bez hodinek a výsledek shodný. Když jsem zde svůj příběh zveřejnil, oslovil mě přímo Ruda z Onyxu s nabídkou, že se na věc podívají a pomohou - neřešil jsem že jsou hodinky v záruce a byl připravený zdárný servis plně uhradit. Hodinky jsem odeslal do Jihlavy, Ruda mě obratem telefonicky kontaktoval s tím, že hodinky podrobili testování, rozebrali je, zaměřili se na odlučovač nátahu (doufám že se nepletu ), který preventivně vyměnili a hodinky zaslali zpět. To celé se událo do týdne a bezplatně! Ještě jsem dostal doporučení sledovat chování hodinek, pokud by se subjektivně situace nezlepšila, že je mohu zaslat zpět, s tím že by provedli "srovnávací" měření efektivit samonátahu proti jiným hodinkám se stejným strojkem. Stav se subjektivně zlepšil, takže beru zásah jako úspěšný. Velký klobouk dolů před takovým chování, stavovskou ctí a ochotou! Jsem spokojeným zákazníkem, v Onyx jsem měl už několikery hodinky ať už vintage na servis strojků, nebo novodobé jen na výměnu skla a vždy je výsledek i přístup 110%. Mohu jen doporučit a až se do Jihlavy vypravím jednou i osobně, tak se sedmičkou vína jako pozdrav z Moravy. Upraveno 9. února uživatelem Snekofon 2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se