only Odesláno 19. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2008 Já proti ETA strojkům nic nemám v běžných masově vyráběných hodinkách, byť i o něco dražších. K malosériové výrobě a soliterům mi zase tak moc nesedí. Tam nasazení tuctové ETY trochu narušuje tu zvláštnost a exklusivitu, zatímco in-house kalibr ji pěkně podtrhne. Uznávám ale, že je to výrazně pocitová záležitost a naprosto nezpochybňuju to, že ETA odvede práci, která se od ní čeká. Z ETY v drahých kusových či maloseriových hodinkách mám prostě podobný pocit, jako když vlezu do Jaguaru XJ a ony se tam na mne šklebí páčky a vypínače z Mondea... Jo, naprosto souhlasim, nechtel jsem se jenom poustet do prilis velke slohove prace, ale prirovnani s auty me take napadlo a pouze jsem chtel jako priklad uvest strategii koncernu VW, kde sdileni jednotlivych dilu je ohromne a asi by me jako majitele draheho Audi nakrklo, ze majitel Seata ma napr. shodne ovladaci packy u volantu, podvozkovou platformu, nerku-li motor. Takze naprosto souhlasim, ze v hodinkach, ktere maji byt povazovane za neco naprosto extra a unikatniho, by melo byt vse od A do Z naprosto extra a unikatni. Only. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frista Odesláno 19. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2008 Jo, naprosto souhlasim, nechtel jsem se jenom poustet do prilis velke slohove prace, ale prirovnani s auty me take napadlo a pouze jsem chtel jako priklad uvest strategii koncernu VW, kde sdileni jednotlivych dilu je ohromne a asi by me jako majitele draheho Audi nakrklo, ze majitel Seata ma napr. shodne ovladaci packy u volantu, podvozkovou platformu, nerku-li motor. Takze naprosto souhlasim, ze v hodinkach, ktere maji byt povazovane za neco naprosto extra a unikatniho, by melo byt vse od A do Z naprosto extra a unikatni. Only. Nemam VW rad, ale rekni mi prosim, v cem je Audi originalnejsi (snobstejsi) od soucasne "bezne" produkce SEATu ??? BTW: SEAT ted v ramci firemnich strategii plni funkci "sportovnich" masin a nektera jejich auticka jsou v posledni dobe hodne naslapana. ALe je to jenom AUDI a SEAT :-( Radsi SEIKA s vlastnim kalibrem, nez VW Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 19. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2008 Nemam VW rad, ale rekni mi prosim, v cem je Audi originalnejsi (snobstejsi) od soucasne "bezne" produkce SEATu ??? BTW: SEAT ted v ramci firemnich strategii plni funkci "sportovnich" masin a nektera jejich auticka jsou v posledni dobe hodne naslapana. ALe je to jenom AUDI a SEAT :-( Radsi SEIKA s vlastnim kalibrem, nez VW Že by kvalita použitých materiálů, design, vrcholové vozy typu S8 nebo RS4 či 6? Nebo je to image značky? Možnost totální indiviualizace? Je to podobné jako u hodinek nebo u čehokoliv jiného,je to jako ptát se v čem je o tolik lepší kabelka Luis Vuitton než slušně ušitá kabelka z kůže původem z Turecka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 20. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2008 Honba za inhouse kalibrem se imho zvrhla v křížovou výpravu ku svaté krávě. V dnešní době není snadné produkovat vlastní kalibry, snaha o nákup minimálně ebauche polotovarů v lepším případě a kompletních kalibrů v tom "horším" (opravdu?) je prostě ekonomickou nutností. Co mě štve je, že řada výrobců (TH, Omega, Breitling, Prim - toliko z těch známějších) vydává více-či-méně poštelovanou etu za vlastní superstroj. Je to tak akorát lákačka na hejly. PS: tak mě napadlo, jestli ten příští in-house kalibr Primu (co se teď rozprodává jako zajíc v pytli) nebude místo Ety ... Sellita...? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
only Odesláno 21. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2008 Nemam VW rad, ale rekni mi prosim, v cem je Audi originalnejsi (snobstejsi) od soucasne "bezne" produkce SEATu ??? BTW: SEAT ted v ramci firemnich strategii plni funkci "sportovnich" masin a nektera jejich auticka jsou v posledni dobe hodne naslapana. ALe je to jenom AUDI a SEAT :-( Radsi SEIKA s vlastnim kalibrem, nez VW Presne to co rekl Midloch, v tom je ten rozdil. Only. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 23. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2008 ...Je to jenom o pocitu, nebo o necem jinem - konkretnim?.. ...Jak byste se postavili k moznosti, ze by ETA zalozila znacku hodinek do ktere by davala svoje kalibry?... ...Seiko a ja nevim co jeste pro me neni o nic lepsi nez ETA ve stejne tride... No, konkretne je to o tom pocitu asi nejvic Kdyby ETA dala zitra nejaky svuj novy (alespon desingove) kalibr do SVYCH hodinek, klidne o nich uvazuju Ve stejne tride souhlasim, krome toho pocitu markantni rozdily nevidim ...Honba za inhouse kalibrem se imho zvrhla v křížovou výpravu ku svaté krávě... ...vydává více-či-méně poštelovanou etu za vlastní superstroj. Je to tak akorát lákačka na hejly... Rozhodne u me ne, nevnimam tak to tak emotivne jako jine temata, stejne vim ze ten svaty gral nenajdu Souhlasim, ale hodne lidi (i vetsina tohoto fora) do do jde s tim vedomim, takze hejlove to urcite nejsou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 23. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2008 Co mě štve je, že řada výrobců (TH, Omega, Breitling, Prim - toliko z těch známějších) vydává více-či-méně poštelovanou etu za vlastní superstroj. Je to tak akorát lákačka na hejly.V tom s tebou nemůžu souhlasit ... Když ti tu ETU poštelujou a hlavně vymění celou řadu důležitejch součástek za vlastní (viz. kalibry IWC) tak, že by tomu skoro slušel certifikát, podle mě na tom neni nic špatnýho ten kalibr označit svým označením, naopak kvalita je zřejmá ... Pochopitelně jsou i případy, kdy nedojde k žádnýmu velkýmu poštelování a záměně součástek a stejně si kalibr označí ze svůj ... To už je ale věci jiná ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atim Odesláno 23. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2008 K tomu vw, spolužák dělá u Bosche a ty varábějí komponenty skoro pro všechny evropské značky co znám. Jestli máte fiat a nebo bmw, tak můžete v klidu zapomenout na nějakou individualizaci a originalitu. Je to složené z komponentů jednoho výrobce. Fakt jsem to viděl na vlastní oči. Ve fabrice bmw se to akorát kompletuje. Myslím že mi také nevadí pěkně poštelovaná eta, jako inhouse kalibr ale mělo by to mít nějaké mantinely. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se