B.F.G. Odesláno 17. března 2009 Nahlásit Odesláno 17. března 2009 Kejkliku, trochu jsem po naší včerejší debatě, už v klidu , koumal nad jiným způsobem zvýšení svítivosti H3 trubic. Vzhledem k tomu, že jejich pokles svítivosti koreluje s poločasem rozpadu tritia, mám za to, že intenzita vydávaného světla závisí primárně na koncentraci H3 a až sekundárně na citlivosti vnitřní vrstvy lumi. Trubice se stejnými vnitřními rozměry a stejnou lumi by tedy docela dobře mohly svítit víc, pokud by se podařilo do nich vpravit víc tritia - tedy pod tlakem, ideálně kapalného. Kapalné tritium vyrobitelné je, zelenomozci už je i používali při nějakých těch jejich pokusech o vyhubení lidstva. Jaký je tlak kapalného H3 za pokojové teploty se mi dohledat nepodařilo, nemusel by se diametrálně lišit od tlaku běžného vodíku, 11 MPa. Při tomto tlaku jsem předběžně spočet nutnou tloušťku skla pro trubici s vnitřním průměrem 1 mm na pouhých 0,7 mm (výpočet přikládám) !!! Máš dostatečné znalosti fyziky a technologie výroby H3 trubek, aby ses mohl vyjádřit ke správnosti konceptu a/nebo proveditelnosti výroby ? Nebo někdo z doufám přítomných technologů, materiálových inženýrů a jaderných fyziků ? Neměl bys to počítat podle integrálu? takhle si to zjednodušovat...
kejklik Odesláno 17. března 2009 Nahlásit Odesláno 17. března 2009 Zajímavý článek proč a jak co svítí: http://www.kronometric.org/article/lume/
chose Odesláno 17. března 2009 Nahlásit Odesláno 17. března 2009 Neměl bys to počítat podle integrálu? takhle si to zjednodušovat... Nejedná se o zjednodušení, integrály konstantní funkce (tlak) na uzavřeném intervalu (povrch, potažmo obvod) dávám z hlavy
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se