Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, potřeboval bych od Vás znalých poradit, či doporučit zlatnictví (nejlépe Praha), kde by si poradili s tímto přetrženým řetízkem - 21kt zlato

(v tom je právě "kámen úrazu", protože co jsem se ptal, tak mi vždy řekli, že dělají s max. 18kt, ale tohle nee :( )

Předem díky za každý dobrý tip. :helpsmilie:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
Ahoj, potřeboval bych od Vás znalých poradit, či doporučit zlatnictví (nejlépe Praha), kde by si poradili s tímto přetrženým řetízkem - 21kt zlato

(v tom je právě "kámen úrazu", protože co jsem se ptal, tak mi vždy řekli, že dělají s max. 18kt, ale tohle nee :( )

Předem díky za každý dobrý tip. :helpsmilie:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Kámen úrazu bude spíš v tom, že je to dutý, ne ? Musíš vědět, že tolik dutejch trubiček naráz sletovat, by byla docela ekvilibristika. Pravděpodobně budeš muset jít do nějakého kompromisu.

Odesláno
Kámen úrazu bude spíš v tom, že je to dutý, ne ? Musíš vědět, že tolik dutejch trubiček naráz sletovat, by byla docela ekvilibristika. Pravděpodobně budeš muset jít do nějakého kompromisu.
Tak jsem si došel pro větší lupu a ono to opravdu bude asi dutý ( a není to žádný kotevní řetěz, má to průměr necelé 2mm).

Nějak mi sice uniká proč to teda neřekli rovnou, ale to je vedlejší.

Kompromisům se nebráním protože v tomto stavu je tento řetízek naprosto k ničemu... :crying_anim:

Odesláno

Tak to je špatný-minule jsem řešil podobný problém,známý klenotník řekl ne,neumím,neznám kdo,pak brácha v Bratislavě,byť se tím zabývá,mi ho po měsíci přivezl neopravený.Nechal jsem z toho udělat prsten.

Odesláno

Duté věci jsou obecně problém, že je to 21 by tolik nevadilo, nejhorší je, že ty kroužky jsou většinou dělány z velmi tenkých plíšků, takže při pájení může lehce dojít k natavení dalších částí a pak se to sype jak domino.

Neelegantní varianta by byla do přetržené části vložit normální kroužek přiměřené velikosti z plného 14 ti karátového zlata a ten samostatně svařit, aniž by se zahřály poškozené konce. Řetízek by byl funkční, ale oprava by byla poznat.

Vtip je vtom, že do dutých věcí se nikomu moc dobrovolně nechce. :worried_anim:

Odesláno

Oprava je reálná pouze za předpokladu,že se smíříš s tím,že prasklé očko a a jeho uchcycení okolo nebude pohyblivé..... Pak v tom není problém.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...