karlos00 Odesláno 25. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2022 Kolegové sběratelé, Před par měsíci se mi dostaly do rukou první hodiny Cristal od Elektročasu a dnes jsem na aukru zakoupil další. Vzhledem k tomu, že o nich moc nevím a ani článek na Antiku Hovorka není tak obsáhlý, chtěl bych udělat průzkum. Podle mě si to tento technický unikát zaslouží více pozornosti Kolik z vás zde má ty toto hodiny a v jakých variantách je máte? Podle toho, co jsem se dočetl a zjistil by mělo byt několik variant. Pokud jde o ciselniky, viděl jsem dva typy - šedý a bílý/perleťový. Dále indexy mají někdy okruží a jindy zase ne (viz foto) Pouzdro jsem viděl ve dvou variantách - bronzové/měděné a pak mosazné stejně jako stojánek. Všechny hodiny se také nedotahují stejně, některé jednou za 2 minuty, některé jednou za 10. Ale to asi bude jen pérem. A naposledy, má někdo nástěnnou verzi těchto hodin která by měla existovat? Pochlubte se prosím svými poznatky a fotkami 1A22E49A-5CF9-415E-99C7-414B0B3C5A37.webp Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 25. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2022 Nástěnné měla moje babička. Každou chvíli v nich cosi hrklo a jiná šly v pohodě. To hrknutí jsem časem diagnostikoval na natáhnoutí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos00 Odesláno 25. listopadu 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2022 Ano, funguji na plochou baterii a to cvaknuti bylo dotáhnutí za pomoci elektromagnetu Dotahuji se cca každé 3-10 minut v závislosti na peru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vomi Odesláno 25. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2022 Mám tyhle, jsou funkční. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vomi Odesláno 25. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2022 Tyhle byly tento rok na aukru. Bohužel jsem aukci propasl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vomi Odesláno 25. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2022 Jedna reklama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos00 Odesláno 25. listopadu 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2022 před 36 minutami, Vomi napsal: Mám tyhle, jsou funkční. Jak často se vám natahuji? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vomi Odesláno 25. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2022 Dost rychle, nyní mám baterii vytazenou, ale ty 2 minuty maximálně, možná méně. Vím, že jsem to měřil, ale už si to přesně nepamatuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se