RomanP Odesláno 23. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2008 Včera jsem završil asi dvoutýdenní dilema, co pořídit. Zvažoval jsem Steinharty, Stowu i Meister Singer. Vše zmíněné se mi moc líbilo, ale nechtěl jsem zvolit něco jen na občasné nošení. Nakonec jsem se trochu začal bát velikosti pilotek, extravagantnosti jednoručky a usedlost Stowek. Rozhodnutím jsem získal dvojí safír, nahoře oboustranný antireflex, WR 20 ATM a na útlou pracku každodenně nositelnou velikost. Určitě jsem šmahem ztratil pohled na Unitas, což je zvlášť v případě Stowa Marine sakra pěkný pohled, možnost se malinko odlišit a protože je to třetí automat, budu muset pořídit asi další watchwinder. Dojmy z prvního dne : Výborné zpracování, zatraceně tuhý řemen a asi 12s+ při poloze přes noc na zádech, přes den při nošení asi 4s+, zítra zkusím nocovat na korunce a celkově budu vyčkávat na zaběhnutí kalibru. Na mojí ruku limitní velikost, příjemná jednoduchost, přesto šmrnc. Navíc jsem je před necelými třemi lety při vstupu do tohohle spolku magorů :-) chtěl, tak je mám. Povedlo se mi to včetně klasického řemenu. Ten nový, co je až k pouzdru, se mi nelíbí. Víc o nich zatím nevím, tak klidně napište svoje zkušenosti...
RomanP Odesláno 23. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 23. prosince 2008 Nemas zac, rado se stalo. Proc v tom litat sam, ze?
spiderer Odesláno 23. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2008 Pekny darek pod stromecek, uzij si je!
RomanP Odesláno 24. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 24. prosince 2008 Jinak jsem ještě včera koukal na překlopení data a byl jsem docela překvapenej. Přesně 15 sekund před půlnocí to rázem cvaklo jak hodiny v nádražní hale (ne tak nahlas, spíš rychle) a byl tam štědrý den. Nevšiml jsem si nikdy jak se datum překlápí u ety v Seamasterech, ale myslím, že pomaleji. Pro Seiko 7S26 je to zábava na několik hodin. Zajímavý.
Omo Odesláno 1. února 2009 Nahlásit Odesláno 1. února 2009 RomanP napsal: Jinak jsem ještě včera koukal na překlopení data a byl jsem docela překvapenej. Přesně 15 sekund před půlnocí to rázem cvaklo jak hodiny v nádražní hale (ne tak nahlas, spíš rychle) a byl tam štědrý den. Nevšiml jsem si nikdy jak se datum překlápí u ety v Seamasterech, ale myslím, že pomaleji. Pro Seiko 7S26 je to zábava na několik hodin. Zajímavý. Je to celkem frmol. Tady je to zpomalené: http://cz.youtube.com/watch?v=XWHuVYXgez0
RomanP Odesláno 14. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2009 Omo napsal: Je to celkem frmol. Tady je to zpomalené: http://cz.youtube.com/watch?v=XWHuVYXgez0 Tohle video je pekny, hezky ukazuje jaky je to fofr. Napoprve jsem to propasl. Zvlastni je, ze se stejnej strojek preklapi 5 minut pred pulnoci a ten muj jen 15 sekund. No ale k certu s presnosti, nejsou to digitalky :-)
chose Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 RomanP napsal: Zvlastni je, ze se stejnej strojek preklapi 5 minut pred pulnoci a ten muj jen 15 sekund. Jde o to, jak na to kdo nasadil ručky
RomanP Odesláno 15. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. února 2009 chose napsal: Jde o to, jak na to kdo nasadil ručky Diky. To jsem si neuvedomil a je to tak jasny, az se za to stydim. :-)
martini Odesláno 17. února 2009 Nahlásit Odesláno 17. února 2009 RomanP napsal: Diky. To jsem si neuvedomil a je to tak jasny, az se za to stydim. :-) To jsem měl štěstí na montéra, že moje B-42 Marinemastery překlápí datum +/- 1s kolem půlnoci. S předbíháním bych si nedelal starosti a nechal strojek usadit. Jak jsem psal jinde, mne se nejdriv predbihaly o 11s/den a po nekolika mesicich se ustalily na 4-5s/den - ve dne na ruce, v noci na korunce. Preji pekne uzivani pilotek a pozor pri rizeni.
martini Odesláno 17. února 2009 Nahlásit Odesláno 17. února 2009 Ad tuhost remene ... mam stejny, taky me to prekvapilo, ale za par dni se natvaruje ... zase je s mirnou peci hodne odolny a dlouho vydrzi. Doporucuju nenosit v horkych letnich dnech, bile prosivani vede pot jako knot (pak je potreba zvysena udrzba). Jinak Hirsch vyrabi identicky remen, takze se da lehce obnovit za trochu mene penez nez original a vzhled se nezmeni.
RomanP Odesláno 20. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2009 Tak jsem po necelých dvou měsících nošení koženého řemene neodolal a nechal jeden ušít. Do současnosti u mě na hodinkách masivně převládal ocelový tah. I to bylo jedním z důvodů, proč jsem tyhle hodinky na kůžu již koupil. Dal jsem na doporučení a reference místních členů (zejména jednoho z Vás, díky Honzo) a využil příjemného přístupu k věci, ochoty poradit, šikovných rukou a rozumných cen, které nabízí zdejší člen - simon (šíma). K simonovi se dá opravdu přijít i bez zcela konkrétního nápadu a za krátkou dobu je dílo dohodnuto. S kvalitou jsem já i kolega z práce, který se ke mě přidal spokojen a jistě to není ani můj, ani kolegův poslední řemen. Řemen je na rozdíl od původního "fortisáckýho", který nechci nijak zatracovat, podajný hned od začátku, kůže je jemnější, řádově měkčí a určitě se příjemněji nosí. Můžu jedině doporučit. Jak jsem již psal ve vlákně, které se tomu věnuje, povolení šroubů na hodinkách se obešlo bez jejich ukroucení a ani k povolení nebylo třeba zvláštní snahy. Alespoň na mých hodinkách to myslím nebylo zakápnuto lepidlem a taky to tak zůstalo. Ve snaze to nepodělat, jsem to asi malinko méně utáhl. Hlodá mě pochybnost, ale myslím, že to je právě ten moment, za který nepůjdu, protože to nemůže zkončit zdravím šroubem :-)
lib Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Odesláno 20. února 2009 Ten řemen tedy MUSÍM POCHVÁLIT. Pěkná práce! Proč sis nepřehodil sponu? Je ten nový řemen 20/20 namísto původního 20/18 ?
RomanP Odesláno 20. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. února 2009 Diky, tedy pochvala patri spis autorovi. Ano, chtel jsem remen trochu opticky rozsirit. Proto 20/20, ne prilis vysoky material a nevyrazne prositi co nejvic ke kraji.
spiderer Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Odesláno 20. února 2009 Gratulace Romane, remen vypada dobre, k hodinkam se hodi a o jeho kvalite nepochybuji ani v nejmensim Touhu udelat ho 20/20 chapu a pokud si budu (spatne receno, pokud mi hodinky chvilku vydrzi tak "az si budu") nechavat delat remen pro sebe a sve B42 tak bude taky 20/20 A propo mate nekdo predstavu jestli ten zpropadenej Fortis dela origo 20mm trnovy spony? Bylo by to celkem prima, protoze pokud bych se pro 20mm remen u spony rozhodnul, radsi bych tam placnul sponu s logem nez OEM.
lib Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Odesláno 20. února 2009 spiderer napsal: ..... A propo mate nekdo predstavu jestli ten zpropadenej Fortis dela origo 20mm trnovy spony? Bylo by to celkem prima, .............. Jsem přesvědčen, že nedělá.
spiderer Odesláno 20. února 2009 Nahlásit Odesláno 20. února 2009 lib napsal: Jsem přesvědčen, že nedělá. To je celkem skoda
THX1138 Odesláno 21. února 2009 Nahlásit Odesláno 21. února 2009 No jo, sou parádní. Ale ten safír nahoře je taky rovnej, ne? A příští řemen si nech ušít 20/22.
RomanP Odesláno 21. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 21. února 2009 spiderer : dik, no OEM spony se skoda, ale orig 20mm Fortis nedela. Koukl jsem jen tak povrchne, ale nasvedcuje tomu i fakt, ze jine remeny, nez 20/18 nema. THX1138 : safir je rovny. Na techto fotkach je v horsim svetle, ale tady slo spis chytit texturu toho remene. 20/22 uz by myslim nic neprineslo. 20/20 je proporcionalne k mohutnejsimu pouzdru ok.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se