911 Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 to je ale zajímavý názor, ale radši jej nebudu dál komentovat ja vim, tenhle nazor moc lidi neuznava. ale kdyz se na to podivam tvoji logikou, dam vsude a vsem leky, tak tu za chvili budou valky. uz ted jsou problemy s imigrantama a konecne se o tom zacina i nahlas mluvit.
VS Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 (upraveno) To jsem z toho jelen 1. jsem pirát - zadám do internetového prohlížeče odkaz na soubor, který obsahuje film. - soubor se přenese z diskového pole internetového serveru přes bezdrátovou síť O2 a uloží na pevný disk v mém počítači. - zaplatím měsíční poplatek O2 za připojení k internetu - zaplatil jsem poplatek OSA v ceně pevného disku - na mém disku mám soubor s filmem a zaplatil jsem někomu, kdo s tím filmem nemá nic společného. 2. nejsem pirát - v EPG si označím film, který chci nahrát. - soubor se přenese z diskového pole serveru TV stanice prostřednictvím bezdrátové sítě DVB-t Českých radiokomunikací a uloží na pevném disku v mém PVR. - zaplatím měsíční poplatek ČT za.... já nevím za co, když film vysílali na jíné stanici - zaplatil jsem poplatek OSA v ceně pevného disku - na mém disku mám soubor s filmem a zaplatil jsem někomu, kdo s tím filmem nemá nic společného. Proč jsem v prvním případě pirát a v druhém ne, když jde technicky o naprosto stejný postup? Jak může někdo vyžadovat autorské poplatky za něco, co uvolnil k veřejnému vysílání a dostal za to od TV stanice zaplaceno? Upraveno 15. února 2009 uživatelem VS
mengelis Odesláno 15. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. února 2009 To jsem z toho jelen 1. jsem pirát - zadám do internetového prohlížeče odkaz na soubor, který obsahuje film. - soubor se přenese z diskového pole internetového serveru přes bezdrátovou síť O2 a uloží na pevný disk v mém počítači. - zaplatím měsíční poplatek O2 za připojení k internetu - na mém disku mám soubor s filmem a zaplatil jsem někomu, kdo s tím filmem nemá nic společného. 2. nejsem pirát - v EPG si označím film, který chci nahrát. - soubor se přenese z diskového pole serveru TV stanice prostřednictvím bezdrátové sítě DVB-t Českých radiokomunikací a uloží na pevném disku v mém PVR. - zaplatím měsíční poplatek ČT za.... já nevím za co, když film vysílali na jíné stanici - na mém disku mám soubor s filmem a zaplatil jsem někomu, kdo s tím filmem nemá nic společného. Proč jsem v prvním případě pirát a v druhém ne, když jde technicky o naprosto stejný postup? Jak může někdo vyžadovat autorské poplatky za něco, co uvolnil k veřejnému vysílání a dostal za to od TV stanice zaplaceno? bod jedna první odrážka je ten rozdíl - v tom internetovém prohlížeči v drtivé většině nenajdeš soubor, ke kterému by ti vlastník práv k filmu uvolnil licenci k užití či shlédnutí
VS Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 (upraveno) bod jedna první odrážka je ten rozdíl - v tom internetovém prohlížeči v drtivé většině nenajdeš soubor, ke kterému by ti vlastník práv k filmu uvolnil licenci k užití či shlédnutí Ale je to pořád ten stejný film. A pokud byl jednou vysílán v televizi, je už to jedno, odkud ho získám. Ani se to nedá zjistit. Upraveno 15. února 2009 uživatelem VS
mengelis Odesláno 15. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. února 2009 Ale je to pořád ten stejný film. A pokud byl jednou vysílán v televizi, je už to jedno, odkud ho získám. Ani se to nedá zjistit. to je jedno, že je to jeden a ten stejný film, k jednomu produktu se může či nemusí vztahovat množství právních institutů, od prodeje k pronájmu, od kompletního přepuštění všech práv až po právo k pouhému jednomu shlédnutí
B.F.G. Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 to je jedno, že je to jeden a ten stejný film, k jednomu produktu se může či nemusí vztahovat množství právních institutů, od prodeje k pronájmu, od kompletního přepuštění všech práv až po právo k pouhému jednomu shlédnutí Poslouchej a ty jsi osobně o tomto přesvědčen? Jak mám vědět, že k tomu danému produktu jsou práva uvolněna? A pokud je ten produkt opravdu free, proč mám teda platit deseti jiným "organizacím" za něco, co mi nedali? Proč mám platit čt, proč mám platit ose, a dalším? Z mého pohledu mě neustále okrádají oni, byť je to osvíceno zákonem, nařízením, či vyhláškou. A proč i po těchto všech poplatcích mám ještě platit případně znovu za produkt? Podle tebe je toto vše opravdu správné? Nechci se tady pouštět do filozofování, ale mě většina z tohoto přijde jako parazitování horší, než samotný můj případný "zločin".
mengelis Odesláno 15. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. února 2009 (upraveno) Poslouchej a ty jsi osobně o tomto přesvědčen? pro mně je úplně jedno, o čem jsem přesvědčen - v podstatě je mou úlohou zabránit situaci, ve které by proti mně/klientovi zasáhl represivní orgán, který by se mohl opřít o zákoné ustanovení, moje přesvědčení nemá žádnou váhu Upraveno 15. února 2009 uživatelem mengelis
Jeremy Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 já teda dávám UNLOCK, protože se neobejvil důvod proč téma hned zase uzavřít a moderátor se neobtěžoval to probrat No ty ses zase neobtěžoval probrat s kýmkoli první znovuotevření. Stejně tak, jako to druhé (rozmezí několika málo hodin od Tvého mailu fakt nestačí, nežiju on-line). Tudíž nic nezamykám, protože bys to zřejmě zase otevřel. Mengelisi, to, že čteš nějakou knížku a to mění Tvé názory, neznamená, že si tu můžeš dělat, co chceš. Snaž se aspoň drobet o objektivitu, slušnost a sledování stylu, který to byl předtím. Ale k vláknu: Jak vidím, potenciálních alibistů hledajících důvody pro svojí zlodějnu, je tu dost a dost. Tak se teda dobře bavte.
babaq Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 Jak vidím, potenciálních alibistů hledajících důvody pro svojí zlodějnu, je tu dost a dost. Tak se teda dobře bavte. Jeremy, taky jsem byl za legálnost - ale teď už si tak jistý nejsem. Za prvé to legální je - podle našeho práva je legální si pro svou osobní potřebu stáhnout (resp. obstarat) písničku i film, není problém. Kvůli tomuto institutu se platí tzv. výpalné OSE, takže je to kryto i finančně. Jak s tím naloží OSA je už její problém, když většinu z toho dostane Kája a Helenka, tak holt dostane. Je to i problém těch jiných umělců - nic jim přece nebrání vytvořit alternativní distribuční kanály, a že už takové existují... OSA to bohužel má ze zákona, bohužel, choleru na ně. Ale je to tak. Za druhé, když si koupím DVD, musím strpět na začátku blbé pindy, že "kdo ten film ukradne, tomu ruka upadne". Většinou se to nedá přeskočit, takže smolík. Plus tunu reklam na filmy, které už třeba dávno vyšly... opět nelze přeskočit. Bomba. Když to stáhnu z netu, nic z toho tam není! Proč mám tedy trpět? Aby mi bylo rozuměno, kupuju si hodně originálních DVD, za pajcku mi to za to stojí. Ale proč si za větší prachy mám nechat líbit větší vopruz??? Proč hudební DVD stojí víc než několik filmů? Je to xakru OK? Není. Aktuální stav autorského práva je hodně mimo mísu... nejlepší by bylo jej změnit, ale to samozřejmě dotčení mediální mamuti nedopustí.
nAscA Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 (upraveno) 2 Jeremy Tak jak ty jsi presvedcen o sve pravde, tak i ti "alibisti" jsou o te sve . Nechal bych to na svedomi kazdeho. Osobne momentalne pouzivam nelegalne jeden system. Ale to jen proto, ze fakt netusim, jak ho vyzkouset legalne, prece si kvuli tomu nekoupim notebook ci PC te spolecnosti, abych za tyden zjistil, ze se mi to nezamlouva. To same s filmy apod. Nekoupim si DVD predtim, nez ten film vidim. A pokud bych ho predem "nelegalne" nestahl, tak bych si ho pozdeji ani nezakoupil. Upraveno 15. února 2009 uživatelem nAscA
Jeremy Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 Samospadem se jeste nikdy nic nevyresilo. Nebyt piratu, tak napr. kapela Wohnout sve dalsi CD urcite nenabidne ke stahnuti za libovolnou castku... No ne že by tahle kapela stála za moc peněz.. Ale proti gustu.. Nicméně tohle "gesto" si můžou dovolit POUZE proto, že mají sponzora. Jinak by vydali CD, které by si někdo z vás koupil a ostatním nakopíroval. No a bylo by zřejmě zároveň poslední a chlapci by se museli rozeběhnout zase do lakýren, autoopraven a kanceláří, odkud začinali.
mengelis Odesláno 15. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. února 2009 No ne že by tahle kapela stála za moc peněz.. Ale proti gustu.. Nicméně tohle "gesto" si můžou dovolit POUZE proto, že mají sponzora. Jinak by vydali CD, které by si někdo z vás koupil a ostatním nakopíroval. No a bylo by zřejmě zároveň poslední a chlapci by se museli rozeběhnout zase do lakýren, autoopraven a kanceláří, odkud začinali. tak v zahraničí je tohle už celkem běžný obchodní model, takže to není až takový risk a revoluce, jakou z toho dělají
nAscA Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 2Jeremy No jestli si myslis, ze hlavni zdroj prijmu ma kapela z prodeje CD... tak to by krome Gotta, Bile apod. asi moc lidi v tom nezustavalo A Wohnout byli priklad... ale porad lepsi nez Kabat apod.
Viktor Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 2Jeremy No jestli si myslis, ze hlavni zdroj prijmu ma kapela z prodeje CD... tak to by krome Gotta, Bile apod. asi moc lidi v tom nezustavalo Nejlíp je na tom Eva a Vašek, jejich posluchači nejsou zdatný s počítačema . Ale vážně, myslím, že současná právní ochrana autorskejch práv v oblasti hudby a filmu je zcela mimo realitu a obchodní model "prodej nahraných CD a DVD" je už (skoro) mrtvej. Těžko jde označit za pirátství něco, co provozuje 90% mladejch lidí po celým světě. Volba mezi kupováním něčeho, co jsem neviděl nebo neslyšel a možností si to prostě někde z pohodlí domova stáhnout a ozkoušet je poměrně jasná. Nutit lidi dělat to jinak je nesmysl. Spíš je třeba hledat jiný prodejní modely a přizpůsobit tomu právní normy. Třeba využívat líp skutečnosti, že se díla velmi rychle dostávají ke spotřebitelům. Upřímně, utrácím dost za kina a knížky, ale když si stáhnu film, kterej tady ještě nedávaj a ve stravitelný kvalitě se na něj podívám na přenosným video přehrávači, tak to jako krádež necítím. Představa, že si to kupuju někde na amazonu (pokud to tam vůbec je) a pak to doma ripuju je pro mě absurdní - zdlouhlavé, otravné, nesmyslné. Kdyby by mi to někdo za rozumnou cenu "dopravil" na hard disk, tak mu za to klidně zaplatím. Můžete opakovat, že "piracy is theft" jen pokud je pirátů míň než platících kořenů, když se to otočí, je potřeba to vzít na vědomí a nějak se tomu přizpůsobit.
Conrad Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 Patentovat se dá kde co firma, Spyderco si u nožů nechala patentovat kulatou díru.
B.F.G. Odesláno 15. února 2009 Nahlásit Odesláno 15. února 2009 Na druhou stranu, víš kolik je ten po... patent na díru v noži ročně stojí? Pravý roblém je v tom, že kdyby na světě neexistovaly tyhle vyžírkovské pricipy, tak by Helenka, Kája, Wohnouti a ostatní prodávali svoje díla za zlomkové ceny, oni totiž nejsou ti, co z celkové částky inkasují nejvíc. A proto mě tenhle systém tolik sere. Jeremy pro info, systém mám legální, filmy prakticky nesleduju, poplatky za televizi platím i za rádio, i když to nesleduju. Hru na počítači hraju jen jednu a tu jsem koupil oroginál. Takže problém s nějakým velkým kradením nemám.
cody Odesláno 16. února 2009 Nahlásit Odesláno 16. února 2009 Nejlíp je na tom Eva a Vašek, jejich posluchači nejsou zdatný s počítačema . Ja driv autorske pravo beze zbytku respektoval. Dnes me ovlivnuji dve veci. 1. Co jsem ja osobne zazil (tri zkusenosti), tak ochrance prava nerespektuje jasna fakta a jen taha penize z kapes tak nestydate, ze uz to sprosteji a arogantneji ani nejde. Na omluvu ci odskodne narok nemam. 2. Dat neco do paragrafoveho zneni neni reseni, pokud neni vymahatelnost.
HonzaX Odesláno 17. února 2009 Nahlásit Odesláno 17. února 2009 Když nás nestydatě okrádají různé ochranné svazy ( poplatek z každého prodaného čistého CD ) tak nechápu lidi co zde brojí proti pálení . To Vám nikomu nevadí , že Vás okrádají a ještě se legální zlodějny zastáváte ?
BUBÁK Odesláno 17. února 2009 Nahlásit Odesláno 17. února 2009 Když nás nestydatě okrádají různé ochranné svazy ( poplatek z každého prodaného čistého CD ) tak nechápu lidi co zde brojí proti pálení . To Vám nikomu nevadí , že Vás okrádají a ještě se legální zlodějny zastáváte ? Tady, by mohla být odpověď: Vedle tezí, podle nichž je nynější finanční krize v USA ve skutečnosti jen dokonale vymyšleným podvodem, který má ze státního rozpočtu do soukromých rukou přečerpat další stovky miliard, se na amerických webech objevil text, který by asi byla chyba opomenout. Děkovný vzkaz od těch bohatých ?Ruku na srdce: v loterii nikdy nevyhrajete. Na druhou stranu ale máte pěkně velkou jistotu, že v nějaké ubohé práci budete otročit po zbytek svého života. A to proto, že jste se podle všeho narodili do špatné sociální třídy. Přiznejme si to ? jste příslušníky kasty pracujících. Je mi líto! A proto nemáte vzdělání, výchovu, konexe, způsoby, vzhled a dobrý vkus, abyste se kdy vůbec mohli stát jedněmi z nás. Na výčet všech nefér výhod, které oproti vám máme, byste ve skutečnosti potřebovali knihu velkou jako Zlaté stránky. Proto se nám pokaždé uleví, když zjistíme, že dál věříte těm hloupým pohádkám o ?spravedlnosti? a ?rovných příležitostech pro všechny?. Jistě, v hierarchickém sociálním systému, jakým je ten náš, tam nahoře nikdy nebylo místo pro mnoho lidí. A kromě toho, všechna ta místa už jsme si rozebrali ? a tam nahoře se nám líbí natolik, že chceme, aby všechno zůstalo tak, jak to je. Štěstí je, že se v té sociální hierarchii vždy najde někdo, kdo je na žebříčku pod vámi, nad nímž můžete cítit převahu a do něhož si můžete čas od času kopnout. I takový zoufalý myč nádobí si může lehce najít nějakého ubohého uslintance, nad nímž se může vytáhnout a odplivnout si. A tak buďte zahraničním dělníkům, prostitutkám a houmlesákům vděční. Mějte neustále na paměti, že kdyby se vy všichni zničehonic dostali do ekonomicky bezpečné situace nás privilegovaných, nezbyl by nikdo, kdo by v naší ekonomice vykonával všechnu tu nudnou, nebezpečnou a málo placenou práci. A nebyl by nikdo, kdo by za nás bojoval ve válkách, nebo kdo by slepě následoval příkazů našich totalitních korporátních institucí. A nebyl by také nikdo, kdo by odcházel pokorně do hrobu, aniž by prožil plný a tvůrčí život. Takže, prosím, makejte dál. Také ale asi nemáte tutéž míru chamtivosti, nezřízené touhy po majetku, moci a prestiži, jakou máme my. Možná, že si upřímně přejete změnit to, jakým způsobem žijete, ale zároveň se té změny bojíte, což vás a vám podobné udržuje v nervózní prázdnotě. Proto mechanicky procházíte životem, hrajete předem danou sociální roli a máte strach, co by si o vás pomysleli ostatní, kdybyste se nedejbože odvážili vystoupit z řady. Přirozeně, kdykoli se to hodí, snažíme se vás postavit jednoho proti druhému: dělníky s vysokými platy proti těm s nízkými, odboráře proti neorganizovaným, černé proti bílým, muže proti ženám, americké dělníky proti japonským, proti mexickým, proti? Neustále vám snižujeme mzdy kvůli ?mezinárodní konkurenceschopnosti?, ?zákonu poptávky a nabídky?, ?národní bezpečnosti? nebo ?nafouklému státnímu deficitu?. Když vystoupíte z řady nebo začnete ohrožovat naše zisky, odhodíme vás na skládku nezaměstnaných. A abyste měli v tom každodenním monotónním ekonomickém vydírání alespoň nějaké povyražení, umožníme vám zúčastnit se zmanipulovaných skořápek, které vy tam dole znáte jako ?volby?. Naštěstí nemáte ani páru o tom, co se ve skutečnosti děje ? místo toho z problémů obviňujete ?nepřátele?, ?ekology objímající stromy?, ?negry?, ?Židy? a bezpočet dalších. Jsme velmi potěšení tím, kolik z vás stále ještě vyznává ?pracovní etiku?, i když většina pracovních míst v naší ekonomice škodí životnímu prostředí, podlamuje vaše fyzické a duševní zdraví, a vysává z vás to jediné životní právo. My toho o práci sice moc nevíme, ale jsme upřímně rádi, že vy ano. Jistě, život může běžet i jinak. Společnost může být organizována inteligentně, aby uspokojovala skutečné potřeby všech obyvatel. Vy a vám podobní můžete začít bojovat za to, abyste se vymanili z dnešní nadvlády. Vy to ale nevíte. Ve skutečnosti si ani neumíte představit, že by nějaký jiný život vůbec mohl existovat. A to je nejspíš ten největší výdobytek našeho systému ? připravili jsme vás o představivost, tvůrčí schopnosti, vaši schopnost samostatně myslet a jednat. Proto bychom vám chtěli z našich bezcitných srdcí co nejsrdečněji poděkovat. Vaše loajální oběť nám umožňuje žít ve zkorumpovaném přepychu; náš systém funguje díky vaší práci. Děkujeme za to, že ?znáte své místo? ? i když o tom ani nevíte!?
Jeremy Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 .. otročit po zbytek svého života... špatné sociální třídy...hierarchickém sociálním systému...míru chamtivosti... touhy po majetku, moci a prestiži..zmanipulovaných skořápek, které vy tam dole znáte jako ?volby?...škodí životnímu prostředí... Společnost může být organizována inteligentně, aby uspokojovala skutečné potřeby všech obyvatel...žít ve zkorumpovaném přepychu...náš systém funguje díky vaší práci.. Skoro bych se rozbrečel, ale je to spíš na mackovskou facku. Proboha Bubáku, co to tady píšeš za zoufalé rudo-zeleno-zednářské bláboly? Chybí mi tam jen odkaz na vyšší rasu a únosy mimozemšťany. A taky mi nějak uniká souvislost s falešnými hodinkami - nosí je dělníci, nebo vykořisťovatelé?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se