Přejít na obsah

Mondaine


Doporučené příspěvky

Na začátek, jo asi si to musím rozhodnout sám, ale stejně bych rád slyšel názor. Ač mě z počátku vůbec nezajímali hodinky Mondaine, tak se to nějak změnilo. Strašně mě bere 100% čitelnost a přehlednost. Co se řeší:

- klidně minerál

- baterky

- bílí nebo černý cifr s nápisem Mondaine a bez data. No a tady první problém. Bílá je klasika největší, ale když já na tu bílou nejsem, tak je ve hře ta černá a to mě táhne víc.

- pouzdro nerez matné, to je podmínka a musí mít nožičky, bo jsou i verze bez

- řemen, tah mě je jedno, to si stejně udělám podle sebe

- no a velikost to je problém. Bral bych tak 38 jako ideál, ale to nemají. Možnost 36 nebo 40. Spíš se klaním k 36, ale zase mám strach ať mi to není malé. Mám tak 17,5 cm.

 

Mám ruzné hodinky ( z těch větších Tissot PRX 40, Citizen pepsi potápky), ale spíš menší a právě menší jsou mi komfortnější. 36ky mám jen jedny viz foto a nenosí se jako zase tak špatně. Toš co poradíte? Díky.

 

 

IMG_20220702_145716.jpg

Upraveno uživatelem papun
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to až tak dávno, kdy u značky Mondaine byly docela unikátní quartzky s funkcí Stop2Go. Vteřinová ručička klasicky "poskakovala" ale na dvanáctce se na 2 vteřiny zastavila. K tomu se minutová ručička nepohybovala plynule, ale poskakovala po minutách. S tím byl spojený i hacking vteřinovky, která dojížděla sama na 12. Hodinky měly ještě BackLight - ručičky s luminiscencí směrem k ciferníku, takže svítil jejich obrys. Pokud není rozumět mému popisu, je možné to vidět například na videu tady: https://www.youtube.com/watch?v=sM5xqaZpO_s&t=147s

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to prozkoumal. Překvapilo mě, že to jsou baterky. Nicméně už se neprodávají a stejně staly tak 16 tis. Což je pro mě úplně mimo a na Chrono24 jsem je viděl asi za 25 tis.

Ale dělají se jako nástěnné, stojí taky docela randal, ale třeba si někdy udělám radost. Navíc by se i hodili do našeho obýváku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to doma. Bylo to rychlé a hlavně fakt levné a dokonce i od AD s komplet zárukou. Bál jsem se že mi budou malé. Jsou to 36 označené jako dámské. Mám zápěstí 17,5 cm ale sedí perfektně. Mám rád menší hodinky, protože jsou prostě pohodlné. Ty pánské 40 bych nekousnul. I ten tah v reálu působí líp než jsem čekal. Jo a taky mají vrtané nožky což je super na přehazování řemenů. Ono na produktových fotkách ta díra není vidět. Fotky asi nic moc, ale mám radost.

IMG_20221228_201149.jpg

IMG_20221228_201054.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...