Přejít na obsah

problemy so Spring Drive


Polo21

Doporučené příspěvky

Dovolil som si zalozit novu temu kedze som tu nic podobne nenasiel. Ide o to ze zaciatkom tyzdna som sa na fore chvalil novym prirastkom v mojej hodinkovej zbierke modelom SNR029 so Spring Drive kalibrom 5R65. Moje vytesovanie vsak vystriedalo sklamanie ked na druhy den som spozoroval meskanie cca 3minut. Pripisoval som to tomu, ze som pri tej euforii z novych hodiniek asi zle nastavil cas. Hodinky som teda riadne natiahol a znova nastavil cas na sekundu presne a pravidelne ho kontroloval v aplikacii WatchCheck. Po par hodinach sa problem zopakoval, vid screen s WCh. Tak som zacal patrat po internete a medzi tym som kontaktoval svojho predajcu ktory ma odkazal na autorizovany servis (Koscom), s ktorym som sa dohodol ze hodinky poslem na zarucnu opravu.

Screenshot_20230210_142457_WatchCheck.jpg.08ba8d4ae4b2f1ac3a9ae4bda4c7ff3d.jpg

Co som ale vlastne zistil je ze hodinky pravdepodobne niekde dlhu dobu lezali (rozumej mesiace a mozno roky) a tak v nich zatuhlo mazivo. Problem je zobrazeny a vysvetleny napr. v dvoch doleuvedenyhc videach. Akurat ze mne to robia hodinky aj pri plnom natahu.

video 1

video 2

Pisem to sem hlavne kvoli tom, ze ak by mal niekto podobny problem, aby vedel pricinu a co s tym. Pripadne sem dajte aj Vase skusenosti resp. nestandardne spravanie so Spring Drive kalibrom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Polo21: Nevěš hlavu. I když chápu, že to hodně naštve. Já koupil SBGE009 s dlouhou historií majitelů, kde jsem věděl, že servis bude nutný. Ukázalo se, že servis bude nutný trošku dříve, tak jsem ho nechal přes Koscom udělat pořádně a teď se od nich nedokážu odlepit. Chvilku jsem uvažoval o prodeji, ale prostě SD je moc fajn. 

U mě se to projevovalo +- 2 vteřiny za den a pak skok třeba o 20 vteřin. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pisem o tom v povodnom prispevku. Napisal ze ho to mrzi a ze najjednoduchsie bude ked skontaktujem najblizsi autorizovany servis co som aj urobil. Pan v Koscome odo mna vypytal zarucnu karticku ktoru som mu nafotenu poslal a obratom do par minut mi odpisal nech im hodinky poslem, ze to poslu do nemecka na servis (odtial to pojde asi do JPN). Nejaku kompenzaciu pravdepodobne budem pozadovat ked to vyriesim a budem mat aj nejake vyjadrenie zo servisu.

Upraveno uživatelem Polo21
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Po takmer dvoch mesiacoch pridavam report o reklamacii. 14.2. odoslane do Koscomu, odtial putovali do autorizovaneho servisu v nemecku. Od 24.3. su hodinky doma a ako popis prac je uvedene len servis strojceka. Papier je v kombinacii nemcina/anglictina, takze z toho usudzujem ze hodinky neopustili EU. Po necelych dvoch tyzdnoch idu s presnostou +0,1s/d

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...