Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, chtěl bych vás poprosit o tipy, kde kupujete své hodinky. V ČR nebo nekde v zahraničí (Německo nebo Švýcarsko)? Dají se u nějakého AD v ČR získat levněji než uvádí? Moc díky za reakce!

• Po letech...
Odesláno (upraveno)

Přidal bych se k původnímu dotazu: Kde byste doporučili koupit nové hodinky Omega (moony), kde určitě ne? Máte zkušenost s nějakým prodejcem v Česku nebo i v sousedních zemích (Německo, Rakousko, Maďarsko, Polsko, Slovensko)? Odpověď výše je už přecejen 3 roky stará. Děkuju za jakýkoli názor.

Upraveno uživatelem TuhaCzech
Odesláno

Pokud to mají být vysněné hodinky a chceš si užít vše okolo nákupu, tak bych doporučoval koupit nové u AD. Přeci jenom je to trochu jiný pocit, než kupovat na dobírku, nebo někde v kavárně v nákupáku. Očíhneš si i ostatní modely, vyzkoušíš si co se ti bude líbit, pokecáš, dostaneš k tomu nějaké občerstvení, dostaneš dárek a slevu asi dostaneš také. Celé to bude takové oficiálnější a slavnostnější. A pokud to mají být jenom další hodinky do škatule, které třeba výhledově zase půjdou o dům dál, tak se ti určitě vyplatí nějaké levnější, zachovalé, mírně jeté, tady v inzerci se vyskytují a na chrono24 jsou jich mraky .. Co se AD týká, tak je asi jedno, podle toho odkud jsi a kam jak to máš daleko: Dušák, Bechyně, Hanák, Provazník ... Moony asi budou mít všude. Já osobně jsem spokojený s Dušákem na Příkopech. Se zahraničím zkušenosti nemám. 

• Dát hlas 1
Odesláno

Děkuju za Vaše názory. Hodinky chci nové a určitě ne na dobirku, nebo narychlo předávané někde v kavárně. Jsem z Loun (severozápad Čech), ale dojet mohu do pár hodin cesty kamkoliv. 

A proč nové?

Jsou to moje vysněné hodinky, poprvé jsem je jako mladík zahléd někdy kolem roku 1994 v hodinářství Na Přikopech vedle sovětského "macdonaldu" značky Arbat. Láska na první pohled, chodil jsem kolem nich při studiích v Praze skoro každý den. Dlouhá léta jsem vůbec netušil, že mají něco společného s misí na měsíc. Tehdejší cena něco přes 40 tisíc byla pro mne naprosto astronomická. Mimochodem dnešní cena cca 200.000 Kč je vzhledem k průměrným platům tehdy a dnes vlastně ještě levnější, průměrný čech na ty hodinky vydělá v současnosti o pár měsíců dříve než tehdy 🙂 
Teď je mi přes padesát, před dvěma měsíci jsem "přežil" multiorgánovou transplantaci a tak jsem si řekl, že není čas čekat, nevím, jak dlouho si vysněné hodinky ještě užiju. Navíc mám tři syny puberťáky, kteří už taky klasickým hodinkám přišli na chuť a určitě ani po mém skonu nepůjdou z domu 🙂 Řídím se heslem "Hodinky patří na ruku", budou moje daily watch a nehodlám je nijak šetřit.
A v neposlední řadě s ohledem na můj zdravotní stav nejsem schopen třeba i vícekrát jezdit na schůzky s inzerátovými prodejci obhlížet skutečný stav použitých hodinek, ani nejsem dost fundovaný na to, abych poznal, že v nich není nějaký zakopaný pes. Proto radši připlatím i za tu 3 letou záruku u nových.

• Like 2
  • Dát hlas 3
Odesláno

Jestli je problém nějaké cestování, tak Provazník je má skladem: https://www.klenotyprovaznik.cz/cs/speedmaster-moonwatch-chronograph/

A z mé osobní zkušenosti je schopen dodat požadované hodinky na prodejnu v Žatci, to je z Loun dvacet minut, prodejnu má na náměstí Svobody. Jsem také z Loun a kupoval jsem takhle Breitlingy. ... Ale zase kdybys je koupil přímo Na Příkopech u Dušáka, tak by se ten "kruh" pěkně uzavřel. :) Jinak přeji pevné zdraví a ať Moony dělají radost. 👍 

Odesláno

Jestli to mají být první vysněné hodinky, také bych doporučil koupit nové u AD. Dobré zkušenosti mám s Provazníkem, Dušákem i s hodinářství Bechyně. 

Aktuálně nosím taky Moony (White) kupované u Bechyněho. Byl jsem si pro ně osobně v Ostravě 🙂  

Odesláno

Dovolim si mat uplne opacny nazor.
Na tom, ze si vyzdvihnem tasticku s krabicou s hodinkami u AD a dam si tam espresso, nevidim nic specialne. Nema to pre mna ziadnu pridanu hodnotu. 
Na navstevu nejakeho obchodu si o rok-dva ani nespomeniem. Ale kazdy to mame inak.

Ja beriem spolahliveho a x-krat overeneho predajcu. Hodinky na ruke do niekolkych dni. Vyraznu usporu. Vsetky platne zaruky. 

• Like 2
Odesláno

Prave, kazdy to ma uplne jinak a je to tak v poradku... pokud si nekdo kupuje jedine, definitivni, uplne to chapu.... to je jak s babama... :) Nekdo rad pannu s obradem na celej zivot, nekdo to holt sbira jak ponozky :)) At delaji radost, mas ale 3 syny, tak premyslej, co zanechas na ruku jim :)

Odesláno (upraveno)

Pokud mohu - je to taky precejen i o cene, a dovolim si zaspekulovat (i ze sve zkusenosti): Cenikova cena hesalitovych moonu je 193k u prodejcu, na chronu je clovek schopen najit je nove z roku 2025 u jisteho prodejce (kazdy si sam najde, tu zkusenost mam osobne, takze mohu osobne referovat) za cca. 136. A ted je otazka, jestli to za to, s tim, ze to prijde origo zabalene domu a je to overene pres chrono a nebo si to clovek uzije u prodejce za plnou cenu. Neexistuje tady spatna odpoved, protoze kazdy ma svou logiku a pristup a kazdy to musi respektovat, jen jsem to chtel takhle hodit do placu. A rovnou rikam, ze rad vyuzivam obou moznosti, ale taky rad premyslim ekonomicky :)  A btw. mela by tam byt 5ti leta mezinarodni, ale mohu se mylit.

Upraveno uživatelem PavelH
Odesláno

pokud to vezmes treba na chrono24 i s od ofiko AD orazenyma kartama , tak zaruka je prenosna a normalne ti bezi a uplatnis u kterehokoliv AD u nas....

Odesláno

Díky za Vaše názory.
Přebral jsem si to tak, že když se rozhodnu pro AD, tak zkusím nejprve Provazníka, pak Bechyněho, Dušáka. Na Provazníkovi se mi zamlouvá, že drží své pobočky i na malých městech, kde už ostatní hodináři museli dávno zavřít krám. A také má vesměs pozitivní recenze na netu.

K AD se nekloním kvůli nějakému očekávaní luxusu ani vyjímečnému zážitku, stačí mi, když se prodejce bude chovat mile a korektně. Kafe si můžu uvařit doma a okázalá hra na nějaké hogofogo je mi spíš protivná. Klonil jsem se k AD spíš z důvodu pocitu bezpečnosti nákupu, aby mě někdo při nákupu přes net nepodělal. Nemám moc sil, abych se pak s někým handrkoval. A o "motivační" slevu bych u AD usiloval někde k té výši 8 až 10 %.

O nákupu přes Chrono24 jsem moc nepřemýšlel, protože jako neznalec toho jak to tam chodí, jsem chrono považoval za příliš rizikové. Ale teď, když jsem to na popud Vás zde na fóru začal blíže zkoumat, budu i o tomto způsobu nákupu uvažovat. Inu, invalidní důchodci mají hlouběji do kapsy.

Ještě jednou díky za Vaše rady.

Odesláno

Většinu hodinek jsem kupoval na CH24 a zbytek zde na foru od místních vážených členů. CH24 bez problémů od ověřených prodejců, zde taky vše ok. Šel bych po ceně.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 8 hodinami, TuhaCzech napsal:

Klonil jsem se k AD spíš z důvodu pocitu bezpečnosti nákupu, aby mě někdo při nákupu přes net nepodělal. Nemám moc sil, abych se pak s někým handrkoval. A o "motivační" slevu bych u AD usiloval někde k té výši 8 až 10 %.

Přesně kvůli tomu jsem kupoval u AD i já. Nevím, jak to má Provazník teď, ale před pár lety mi nabídnul SMP za docela zajímavou cenu. Napsal jsem jen dotaz na cenu přes eshop a během dne mi zavolal s nabídkou 🙂 

Odesláno

Chrono je opravdu safe space, ti prodejci si to tam imho nedovoli a opravdu se tam prodaji hodinky za hrisne penize. A pokud rikas, ze bys sel i po cene, klidne poreferuju, protoze si porad myslim, ze rozdil 193 a 136 cca je veliky a oci budou zarit uplne stejne pri otvirani krabice :) 

Odesláno

@TuhaCzech
Drzim palce, hodinky si si vybral nadherne. 
Plati, ze hodinky su vecou nie nutne potrebnou k zivotu. Ale su niecim, co ho urobi krajsim. Takze sa zariad podla seba, aby si ty mal dobry pocit.
Ak ti ponukne AD zaujimavu zlavu a nechces mat "neistotu a obavy", ozelel by som nejaky rozumny financny rozdiel v svoj neprospech.

Odesláno

I to vybalování si z CH24 užiješ ;)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno
V 5. 1. 2026 v 10:44, PavelH napsal:

Chrono je opravdu safe space, ti prodejci si to tam imho nedovoli...

Zrovna nove moony asi ok. Ale treba starsi R, to je ucinene peklo.. :)

Odesláno

Jasne, uznavam, ze jsem mel zminit, ze mluvim o novych kusech, pak uz je to asi vic hazard uz je z principu, ze je to pouzita vec.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...