jjj Odesláno 1. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2009 (upraveno) Chystám se na koupi nových hodinek. Rád bych si pořídil jednoduché automaty řekněme střední třídy. Nakonec jsem svůj výběr zúžil na jedny hodinky Raymond Weil a jedny hodinky Ebel. Co to je konkrétně za modely teď není důležité. Oboje jsou to automaty s datumovkou. Ty od Ebela jsou o trochu dražší. Zajímá mne Váš názor na tyto dva výrobce - jejich reputaci, prestiž a kvalitu. Oboje hodinky by mi naprosto vyhovovaly. Oboje se mi líbí. Malý cenový rozdíl nehraje roli. Takže teď jde jen o porovnání reputace a kvality jejich výrobců. Díky předem za odpovědi. Upraveno 1. ledna 2009 uživatelem jjj
safi Odesláno 1. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2009 Osobně vnímám tyto značky na stejné úrovni jako Longines...Omegu vnímám o kousíček výše.
Ghill Odesláno 1. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2009 (upraveno) EDIT: trosku som sa zamyslel co som napisal a zmazal som to. Upraveno 1. ledna 2009 uživatelem Ghill
lib Odesláno 1. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2009 Nemám pro to naprosto žádné opodstatnění, ale osobně vnímám EBEL o dost lépe něž RW. Snad jen to, že mi RW připadají/znějí tak nějak "navoněný", ale to je určitě jen subjektivní pocit, který neumí o nic konkrétního opřít.
Kalifx Odesláno 2. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2009 Mně je zase mnohem sympatičtější RW. Třeba tenhle model je opravdu dobrej. A navíc je starej pán docela sympaťák.
Návštěvník Snow Odesláno 2. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2009 Na ruku bych si bez zaváhání připnul Ebel, žadu 1911 Tekton považuji za více než zdařilou.
jjj Odesláno 2. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. ledna 2009 Mně je zase mnohem sympatičtější RW. Třeba tenhle model je opravdu dobrej. A navíc je starej pán docela sympaťák. Tak to je opravdu výborný rozhovor! Díky! Je dobré, když má firma nějaký ksicht.
jjj Odesláno 2. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. ledna 2009 (upraveno) Tak jen abych byl úplně konkrétní, viz níže ty dvoje hodinky, mezi kterými se rozhoduju. Nepodivujte se nad tím, že hodinky mají odlišnou barvu a design (i když jejich styl je v zásadě podobný - konzervativní a jednoduchý). Budou to moje první pořádné hodinky, takže je mi šumák, jestli budou hnědé, nebo černé. Původní cena těch od Ebela je mnohem vyšší, než původní cena RW. Jenže nevím, jestli to v případě těchto dvou značek reflektuje realitu (tedy nějaký kvalitativní rozdíl mezi nimi) a jestli uvádění údajné původní ceny není stejně jen nějaký bulšit. Musím se přiznat, že ty RW se mi líbí o trochu víc, protože jsou vhodnější k tmavému obleku a protože mají průhled na zadní straně pouzdra, což ty od Ebela (asi) nemají. http://www.thewatchery.com/Ebel-9080241/16...-Watch-7446.htm? http://www.thewatchery.com/Raymond-Weil-28...-Watch-6232.htm? Upraveno 2. ledna 2009 uživatelem jjj
railmaster Odesláno 2. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2009 RW sa mi v tomto prípade páči viac, ale Ebel ponímam o kus vyššie. Kvalita bezproblémová. Rozhodnúť musíš sám.
NIGHTinGALE Odesláno 2. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2009 Bez ohledu na prestiž bych z těchto dvou volil RW. Přijdou mi více elegantní a designově promyšlené. A nemám rád cik-cak dotažené hlavičky šroubků (nejen) u Ebel.
Alessio Odesláno 2. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2009 Za mě taky RW, ty šroubky tam působí uměle - jsou to teda "drsné" hodinky nebo spíš k obleku..? nevím co si o nich mám jako myslet. Naopak RW je čistá klasika, co neomrzí. Asi tak.
spiderer Odesláno 2. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2009 RW, ty Ebel se mi nelibi vubec, maji na muj vkus prekomplikovane i kdyz jednoduche pouzdro, ty srouby tam jsou navic a uz od pohledu maji prisernej remen.. ty RW alespon podle fotky pusobi mnohem ucelenejsim dojmem
jjj Odesláno 2. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. ledna 2009 (upraveno) Za mě taky RW, ty šroubky tam působí uměle - jsou to teda "drsné" hodinky nebo spíš k obleku..? nevím co si o nich mám jako myslet. Naopak RW je čistá klasika, co neomrzí. Asi tak. Ja chci klasicke hodinky k obleku... Takze jsem si asi odpovedel sam :-) Kvalitativne jsou oboje hodinky asi uplne nastejno, jak jsem pochopil. To jsem potreboval vedet. Upraveno 2. ledna 2009 uživatelem jjj
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se