Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Chystám se na koupi nových hodinek.

Rád bych si pořídil jednoduché automaty řekněme střední třídy. Nakonec jsem svůj výběr zúžil na jedny hodinky Raymond Weil a jedny hodinky Ebel. Co to je konkrétně za modely teď není důležité. Oboje jsou to automaty s datumovkou. Ty od Ebela jsou o trochu dražší.

Zajímá mne Váš názor na tyto dva výrobce - jejich reputaci, prestiž a kvalitu.

Oboje hodinky by mi naprosto vyhovovaly. Oboje se mi líbí. Malý cenový rozdíl nehraje roli. Takže teď jde jen o porovnání reputace a kvality jejich výrobců.

Díky předem za odpovědi.

Upraveno uživatelem jjj
Odesláno

Nemám pro to naprosto žádné opodstatnění, ale osobně vnímám EBEL o dost lépe něž RW.

Snad jen to, že mi RW připadají/znějí tak nějak "navoněný", ale to je určitě jen subjektivní pocit, který neumí o nic konkrétního opřít.

Odesláno (upraveno)

Tak jen abych byl úplně konkrétní, viz níže ty dvoje hodinky, mezi kterými se rozhoduju.

Nepodivujte se nad tím, že hodinky mají odlišnou barvu a design (i když jejich styl je v zásadě podobný - konzervativní a jednoduchý). Budou to moje první pořádné hodinky, takže je mi šumák, jestli budou hnědé, nebo černé.

Původní cena těch od Ebela je mnohem vyšší, než původní cena RW. Jenže nevím, jestli to v případě těchto dvou značek reflektuje realitu (tedy nějaký kvalitativní rozdíl mezi nimi) a jestli uvádění údajné původní ceny není stejně jen nějaký bulšit.

Musím se přiznat, že ty RW se mi líbí o trochu víc, protože jsou vhodnější k tmavému obleku a protože mají průhled na zadní straně pouzdra, což ty od Ebela (asi) nemají.

http://www.thewatchery.com/Ebel-9080241/16...-Watch-7446.htm?

http://www.thewatchery.com/Raymond-Weil-28...-Watch-6232.htm?

post-5160-1230859038.jpg

post-5160-1230859060.jpg

Upraveno uživatelem jjj
Odesláno

Za mě taky RW, ty šroubky tam působí uměle - jsou to teda "drsné" hodinky nebo spíš k obleku..? nevím co si o nich mám jako myslet. Naopak RW je čistá klasika, co neomrzí. Asi tak.

Odesláno

RW, ty Ebel se mi nelibi vubec, maji na muj vkus prekomplikovane i kdyz jednoduche pouzdro, ty srouby tam jsou navic a uz od pohledu maji prisernej remen.. ty RW alespon podle fotky pusobi mnohem ucelenejsim dojmem ;)

Odesláno (upraveno)
Za mě taky RW, ty šroubky tam působí uměle - jsou to teda "drsné" hodinky nebo spíš k obleku..? nevím co si o nich mám jako myslet. Naopak RW je čistá klasika, co neomrzí. Asi tak.

Ja chci klasicke hodinky k obleku... Takze jsem si asi odpovedel sam :-)

Kvalitativne jsou oboje hodinky asi uplne nastejno, jak jsem pochopil. To jsem potreboval vedet.

Upraveno uživatelem jjj

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...