Přejít na obsah

Suunto Core vs PAW 1500

Gilius

Doporučené příspěvky

Ehm.....půjčil jsem si od kamarádů hodinky Suunto Core a Casio Pathfinder PAW 1500......a udělal jsem si takový malinký testík. Oboje hodinky patří do kategorie ABC watches(Altimeter,Barometer,Compass ).......prostě,stejná třída.

Dizajn je zbytečné porovnávat,každému z nás se líbí něco jiného...takže na tohle jsem se vybodnul....:) Zajímaly mne hlavně funkce......předtím jsem ještě chlapce důkladně vyzpovídal,protože oni ty hodinky nosí dnes a denně.

Dle vyjádření majitele Suunto Core se mu na nich nelíbí spolehlivost.Během jednoho roku měnil baterii dvakrát(1x po osmi měsících používání a podruhé před pár dny)....což,mně osobně,přijde docela brutal-i když jsou hodinky opravdu v permanentním zápřahu. Netuším,jak moc žere baterii používání všech funkcí,ale.......aby se vybíjela takhle rychle......je velmi podivné.

Další,co se mi nelíbilo,byla nemožnost plného času(hodiny,minuty,vteřiny) a datumu ve stejný okamžik.....abych viděl vteřiny,musím oželet některou ze součástí datumu......velmi podivné?!

Casia jsou,dle vyjádření,naprosto spolehlivá,nepotřebují nějaké opatrné,šetrné zacházení....baterie funguje přes rok(hodinky jsou stále v záruce),i když majitel používá velmi vydatně všech funkcí,protože své hodinky "miluje".

Casio 1500 má na displeji zobrazené i fáze měsíce a příliv....(Core neumí).....možná to někdo potřebuje k životu,pro mne osobně to však činí displej 1500-vek nepřehledný.....

Výškoměr mají oboje hodinky,oboje potřebují kalibraci,Core jej má-údajně- stabilnější.....testoval jsem je jen pár hodin,o to zvědavější jsem kladl otázky......:)

Casio mají vyšší vodotěsnost(200 m vs 30 m(ale reálných)) a,oproti Suunto Core,jsou dobíjeny solárně a jsou radio controlled.

Core zase mají oproti PAW 1500 čitelnější displej......umí dát varování před bouřkou,umí rozeznat,jak se pohybujete(viz oficiální stránky + vyjádření majitele) a přepíná mezi výškoměrem a barometrem(automaticky).....

Oboje jsou velmi nadupané hodinky,osobně bych asi,mezi těmito dvěma,volil PAW 1500,ale je to pouze subjektivní pocit......

ještě ilustrační foto(pouze z webu):

Casio PAW 1500-

post-1110-1231264989.jpg

Suunto Core-

post-1110-1231265007.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za porovnanie. Doteraz som mal o Suunte zidealizovane predstavy, kedze su dizajnovo niekde inde a ja mam rad ciste linie. Prvy krat mi to nastrbil kamarat ktory ich ma. To pocernenie (neviem ci to je PVD) sa z nich velmi rychlo odiera a uz to potom az tak dobre nevyzera. A po tvojom porovnani mam zasa trochu jasnejsie.

Odkaz ke komentáři

Rád bych pro porovnání přihodil i nějaké ABC od Timexu, ale ten takovej model nemá ;) Takže aspoň pro zajímavost pár sejmutých displejů modelu z řady Adventure Tech Altimeter (konkrétně T45121) kterému chybí ten kompas. Mám je zhruba 3 roky a po dvou letech jsem měnil baterku. Omluvte tu podivnou barevnost, pod lampičkou a zářivkou se blbě fotí ;)

post-386-1231274745.jpg

Režim času:

post-386-1231274770.jpgpost-386-1231274779.jpgpost-386-1231274784.jpgpost-386-1231274791.jpg

Režim barometru:

post-386-1231274910.jpgpost-386-1231274915.jpgpost-386-1231274919.jpg

Režim výškoměru:

post-386-1231274925.jpgpost-386-1231274936.jpgpost-386-1231274941.jpg

Indiglo:

post-386-1231275121.jpg

Odkaz ke komentáři

Mám dotaz - díval jsem se na koscom.cz, zajímalo mne, na kolik přijdou. Mají tam model značený Pro-Trek PRW 1500, podle funkcí by to mělo být totožné. Je nějaký rozdíl mezi PAW a PRW? Dík.

PRW je označení pro model prodávaný v evropě, PAW je pro ameriku, ale jinak jsou PRW/PAW totožné modely.

Odkaz ke komentáři

Já mám PAW1500 a Suunto HR6 a s lecčím souhlasím:

Suunta opravdu nezřízeně žerou baterie, ale na druhé straně se dají vyměnit doma bez obav o těsnění a baterku prodávají i u pumpy za třicet zlatých - velkej knoflík CR 2032. Mají skvělé menu a ovládání (jako v mobilu), bodový displej namísto klasických sedmi čárek per číslice.

PAW oproti tomu se slunečním nasosáváním energii neřeší a primárně je používám díky rádiovému seřizování jako hodinky, podle kterých ráno seřizuji mechaniky.

Když si chci jednou za rok vzít dekadentně digitálky, beru Casia. Tak nějak mi přijdou sympatičtější.

Odkaz ke komentáři

4 Jeremy...díky za další postřehy....já je měl jen chvilku a za dvě hoďky se toho moc stihnout nedá(i když se jeden ptá a sonduje)......pokud ještě něco přidáš,bude to super!!!!!!!:)

:helpsmilie:

Musím říct, že ještě na začátku tohohle týdne jsem byl rozhodnutý, že si koupím Suunto Core nebo X-lander, ale pod vlivem tohoto fóra (a dalších, spíš negativních, informací na netu) mám pocit, že už si je nekoupím. Casia už jsem měl a připadají mi takový 'komerční', ale ať to vezmu přes funkce, cenu nebo reference od lidí, tak mi pořád vychází líp než Suunto. Takže jsem si vyhlíd' PRW 1300-1VER a nevím jestli mě od toho něco odvrátí??? Ty patnáctistovky od Casia jsou taky dobrý, ale mít v hodinkách fáze Měsíce nebo příliv a odliv už mi připadá asi trochu přeplácané...

A není to třeba tak, že Suunto mají ty funkce (ABC) třeba přesnější a spolehlivější??? Pořád se u těch Casií nemůžu zbavit dojmu, že je to oproti Suunto 'za málo peněz;-) hodně muziky'???

Odkaz ke komentáři

:helpsmilie:

Musím říct, že ještě na začátku tohohle týdne jsem byl rozhodnutý, že si koupím Suunto Core nebo X-lander, ale pod vlivem tohoto fóra (a dalších, spíš negativních, informací na netu) mám pocit, že už si je nekoupím. Casia už jsem měl a připadají mi takový 'komerční', ale ať to vezmu přes funkce, cenu nebo reference od lidí, tak mi pořád vychází líp než Suunto. Takže jsem si vyhlíd' PRW 1300-1VER a nevím jestli mě od toho něco odvrátí??? Ty patnáctistovky od Casia jsou taky dobrý, ale mít v hodinkách fáze Měsíce nebo příliv a odliv už mi připadá asi trochu přeplácané...

A není to třeba tak, že Suunto mají ty funkce (ABC) třeba přesnější a spolehlivější??? Pořád se u těch Casií nemůžu zbavit dojmu, že je to oproti Suunto 'za málo peněz;-) hodně muziky'???

Ja bych si zase recenzovane Casia nevzal na ruku...je to jen muj nazor, ale pripadaji mi desne osklivy :thumbsdown_anim: Na druhou stranu, je pravda, ze Suunta trochu zerou (ale neni to nijak dramaticky, zalezi na vyuziti, u mne, pravda, nejcasteji jen ukazuji cas), ale opravdu koupit baterku a pomoci padesatniku ji vymenit neni problem.

Odkaz ke komentáři

No, mně právě taky, lépe řečeno, nepřipadají mi tak hezký, jako Suunto. A navíc mi jde hlavně o funkčnost a to vybíjení baterky mě teda fakt moc nenadchává...:-( Na druhou stranu si říkám, že ty Suunto dělají i samostatný kompasy, potápěčský měřidla a tak, takže bych čekal, že jejich 'know-how' by v tomto směru mělo být celkově dál než u Casio, který mám teda aspoň já spojený jenom s hodinkama a kalkulačkama (ba ne, ještě jsem si teď vzpomněl na malé klávesky, které jsem jako dítě dostal a ty byly taky Casio!!! :-))))))))))))

Odkaz ke komentáři

Na druhou stranu si říkám, že ty Suunto dělají i samostatný kompasy, potápěčský měřidla a tak, takže bych čekal, že jejich 'know-how' by v tomto směru mělo být celkově dál než u Casio, který mám teda aspoň já spojený jenom s hodinkama a kalkulačkama (ba ne, ještě jsem si teď vzpomněl na malé klávesky, které jsem jako dítě dostal a ty byly taky Casio!!! :-))))))))))))

víc postuduj..... ;)

Odkaz ke komentáři

Casio mají vyšší vodotěsnost(200 m vs 30 m(ale reálných)) a,oproti Suunto Core,jsou dobíjeny solárně a jsou radio controlled.

No, podľa toho čo som videl na webe Casio G-shock -video z reálnej tlakovej skúšky ( ak to nie je len reklama) - tak tam ich utopia nad 200M a hodinky idú... takže mám pocit, že G-shocky majú odolnosť reálnych 200M. Alebo sa mýlim???

Odkaz ke komentáři

Nepleteš se. G -Shocky vydrží vážně hodně moc.

Inak Gilius, nakazil si ma. Doteraz samé mechaniky a teraz len hľadám na webe g-shocky a špekulujem ktoré budú ďalšie. Celkovo by som to definoval ako znovu objavenie značky Casio pre mňa. A že sa jo set sakra posunula v pred je viac než isté...Keď porovnám súčasné modely ( napr. na náramku žiadny plech na spone ale kus poctivého nerezu) a modely zo začiatku osemdesiatych rokov (bohu žial si veľa pamätám) - pokovený plast ktorý sa mi ošúpal po roku, tak nám CASIO pekne povyrástlo. A že nerobí machaniky? Tým lepšie :o))))

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...