rubus32 Odesláno 27. července 2010 Nahlásit Odesláno 27. července 2010 (upraveno) Kde jinde si postesknout než tady? Ve výběru nakonec zůstal Touran dovezenej z Německa (1,9 TDI, poctivých 150 tis., poctivě servisovanej). Záměrně jsem koupil VW, abych minimalizoval opravy. V lednu opět srnka (-30 litrů). Budiž, moje smůla, auto za to nemůže. Za měsíc se vysypal chladič. Pak začly vibrovat brzdy, to se nějak zašolíchalo. Den po návratu ze vzdálené dovolené se ca ve 170 tis. vysypalo turbodmychadlo. Ve škodováckém servisu mi řekli, že to je sice koncernovej motor, ale maj nějak pořád problém to dát dohromady, neb to turbo je prý jiný než na Oktávii II (mimochodem na tý prej odcházej po 60-80 tisících km, tchán už ho taky měnil...). Takže po vynikající zkušenosti s 1,9 tdi (66 kW) na Oktávii 1, který zatím najel 280 tis. bez jediného problému, musím konstatovat, že soudruzi v Německu možná něco zmrvili na vývoji (mám podezření, že na vině je zátah turba od nižších otáček, takže jeho větší namahání v městském provozu). Asi mám i tu smůlu, že předchozí majitel auto "uhonil" na něm. dálnici. Zkrátka a dobře, vím že je to smůla, ale Touran je už 3. týden v servisu, VW jako značku mi to znechutilo, potupně jsem se vrátil ke 12 let staré oktávěnce, a v hlavě mi blbne novej logan s benzíňákem. Řekl jsem si že dám Touranovi ještě jednu jednu šanci, ale mám trochu obavu aby to pak nebyly vstřiky nešo palivové čerpadlo. Máte někdo podobnou zkušenost s únavou motoru 1,9 tdi (77 kW)? Moje jinak vcelku nadšení z toho auta dost ochablo... Upraveno 27. července 2010 uživatelem rubus32
Návštěvník salamio Odesláno 27. července 2010 Nahlásit Odesláno 27. července 2010 rubus32: tak to teda upřímnou soustrast. Ale co se týče spolehlivosti, mám podezření, že i u VW to závisí kus od kusu. Letos jsem po čtyřech letech vrátil Tourana:při předání (nové auto) mi šel prodejce natankovat, ať dojedu domů a na víčku nádrže bylo napsáno, ať tam neliju bionaftu, ale vždy a jenom normální naftu. To by bylo OK, kdyby to nebyl benzinový motor. Objednáno nové víčko. Mezitím jsem byl na pumpách za těžkého borce, když se mi tam vrhli ti čepači a musel jsem je přesvědčovat, že fakt tam fakt chci nalít benzín.při předání jsme zjistili, že jeden klíč DO je vadný. Objednán novýpro.druhý den po koupi jsem volal odtahovku, páč nedržel volnoběh a chcípalo to. Prý nějaký EGR ventil.spáry karoserie dost od oka, spáry uvnitř ještě horší (víko schránky před spolujezdcem mělo asi 1 cm vůli)jinak jsem s ním během 4 let ujel 115 tkm a nic dalšího závažného se nevyskytloakorát posledních 20 tkm se do něj dalo cca 80 tKč za opravy (autorizák)Naopak se mi na Touranovi pár věcí líbiloprostor a variabilita, po vyhození zadních sedaček to byl dobrý stěhovákzvuk motoru (2.0 FSI) před zásahem omezovače v 7000 ot.člověk nemusel moc přemýšlet, co zařadit, protože ten motor pobral skoro všechnonikdo mi ho nezáviděl, prostě hnusná šedá krabiceJestli to není tajné, kolik jsi za něj dal? Ten 1.9 77 kW je staré PD, to by snad něco mělo vydržet. I když vys.at se samozřejmě může všechno. Buď hlavně rád, že se ti to nevys.alo na dovolené.
rubus32 Odesláno 27. července 2010 Nahlásit Odesláno 27. července 2010 Dík za účast. To že jsem s tím nezůstal viset v Kéščehély bylo největší štěstí, to by teda byla dovolená za všechny prachy. Jinak cesta tam za 4,7 l/100 km (po normální silnici 100 a na dálnici 120-130 km/hod.). Stál zhruba třetinu ceny novýho (podle ceny tady u nás). Jak jsem psal, dosavadní dojmy veskrze pozitivní, ale tohle mně trochu zaskočilo. Je pravda, že když jsem teď zase zalezl do kokpitu oktávky, připadal jsem si jak sardinka v plechovce. Ten rozdíl v prostoru je úžasnej.
cody Odesláno 28. července 2010 Nahlásit Odesláno 28. července 2010 Záměrně jsem koupil VW, abych minimalizoval opravy. Za měsíc se vysypal chladič. Pak začly vibrovat brzdy, to se nějak zašolíchalo. Den po návratu ze vzdálené dovolené se ca ve 170 tis. vysypalo turbodmychadlo. Takže po vynikající zkušenosti s 1,9 tdi (66 kW) na Oktávii 1, který zatím najel 280 tis. bez jediného problému Pokud ale chces minimalizovat opravy, kup japonske auto. Zni to jako klise ale je to tak. Ovsem pripadnou opravu nevyresis tak snadno jako u VW (a hlavne ne tak levne), kere se poroucha velice snadno a velice casto (predni napravy, turbo, elektronika - stahovacky, zamykani, vaha vzduchu ad.) Vibrovani brzd byvaji zvlnene kotouce - kvuli tomu a podobnym vecem by se mela provadet hned po koupi ojetiny udrzba. Ze u VW po 150000km odejde turbo je bohuzel normalni vec. Lide nevi jak s TDI jezdit, jak dolit olej atd. Repase byva o dost levnejsi pokud neni uplne kaput. Ale nevim, jak stare auo a za kolik jsi kupoval. 1,9TDI 66kW jsem poridil take, podle me v turbodiesselu jeden z nej motoru
rubus32 Odesláno 28. července 2010 Nahlásit Odesláno 28. července 2010 Ročník 2005 byl na turba nešťastný. Bohužel se vysypalo komplet, ukázali mi i vrtulku seklou do boku, doufám že lopatky neletěly dál :-(. Takže na repasi to nebylo, ale dali tam jiné repasované, celá ta sranda s prací a dph vyšla na 18 kolíků. Ještě měnili tlakovou hadici, která byla zpuchřelá či co a nějaký těsnění. Jinak přístup servisu mi přišel být ok. Ale hlavní a draze vykoupené poučení je to, že jakmile začne turbo slyšitelně pohvizdovat, chce to na kontrolu. Prostě to byla věc, na kterou mi chyběla zkušenost, turbo bylo slyšet (to bývá normální) ale nevěděl jsem, kde je ta hranice, co ještě slyšet být může a co už by nemělo. Když si vezmu, že tomu šlo předejít... No po bitvě je holt každý generál.
cody Odesláno 28. července 2010 Nahlásit Odesláno 28. července 2010 Souhlasim. Prave kvuli nafte o krere si myslim sve (u nas tankujem vetsinou u mistnich pumparu, velke pumpy jsou az 30km od nas) a kvuli snad nejvetsi chybe TDI od VW coz jsou podle me naklapeci lopatky turba jsem trval na 66kW. Sice to "pry" nejede, ale ja jsem spokojen. Nalozenej i s miminem a kramama na tejden nejvetsi kopec u nas na petku dam a nejdu pod 2000ot/min. To piskani taky neodhadnu, nejsem sam. Mam cca 155000km a pry je v poho. Proste auto si 5 let necham a pocitam s tim, ze turbo mozna budu shanet nakonec najekej repas. Jinac mi to auto dostacuje, v kombiku a 4x4 z nej mam fakt celkem uchazejci pocit. Za ty prachy toho moc na vyber nejni. Trochu me zkraje stvalo,ze se mi ani po 3 mesicich nepovedlo sehnat v me predstave verzi 6kvalt. Ale s timhle motorem by to asi nemelo smysl.
xjr1 Odesláno 28. července 2010 Nahlásit Odesláno 28. července 2010 Rubus: Otázkou zůstává, kolik má skutečně tvoje auto najeto, němci (potažmo rusové, kteří z čím dál větší části ovládají obchod s ojetinama v německu) už se naučili stáčet tachometry a falšovat servisní knížky. Sám jsem naletěl, dovezl jsem si multivana, jakože orig. 120tis najeto, moc hezkej stav, serviska, papíry, všechno sedělo a když mi kamarád zjistil servisní historii u VW, vyšlo najevo, že auto mělo hezkejch 320tis už rok před tím, než jsem ho koupil já... Jinak s autama tdi koncernu vw (passat IV, galaxy, octavia I) moc dobrý zkušenosti nemám, servis relativně levnej, ale o to častější:-).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se