Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, začal jsem se zajímat o hodinky docela nedávno, bude to asi tak rok, od tý doby, co jsem začal nosit Primky po dědovi. Momentálně přemýšlím nad koupí prvních “luxusnějších” hodinek, ale nejsem si moc jistý s jakými začít. (hodinky bych určitě nový nekupoval, ale asi tady z fóra) Mám rád omegy a rolex samozřejmě :D a můj hlavní cíl jsou hodinky od IWC, ale na takový hodinky si budu muset ještě chvíli počkat. Rád bych aby hodinky, když už by byly dražší, neztrácely nějak na hodnotě, abych na nich popřípadě nějak moc neprodělal, kdybych se rozhodl nějak jinak, potom co bych si je pořídil. Neměli byste někdo třeba nějaké rady, jaký značky by byly adekvátní na začátek?  Vím, že to je subjektivní atd.. ale zajímalo by mě, jestli nemáte třeba nějaký doporučení na startovní hodinky v tomhle segmentu… S jakýma jste třeba začínali vy?

Odesláno

V prvni rade bys mel nastrelit cenovou hladinu, protoze pod pojmem luxusnejsi (drazsi) si kazdej predstavuje uplne neco jinyho.

Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Ja to mam podobne, zacinam vybirat prvni opravdicke (a pro me luxusni)... vybral jsem Omegy Moonwatch... puvodne ten novy safir 3861 a cim dal tim vic do toho brednu, tim couvam do starsich kusu... I proto, ze si rikam, ze ty posledni budou vyrabet jeste dlouho... Luxusni jsou pro moji kastu hodinky cca nad 150-200k Kc.

Upraveno uživatelem MNP
Odesláno

Tak ale to je viac nez slusny rozpocet. Uplne v pohode za to kupis nie ze second hand ale aj nove hodinky u Omegy, IWC, Zenith, Breitling, Tudor a o inych lacnejsich znackach ako napriklad Longines, Oris a podobne ani nehovorim. Za 200k sa uz mozes pozerat aj po entry level Rolexoch. Mozno este skus upresnit aky styl, velkost a funkcionalitu hladas. 

Odesláno
před 1 hodinou, Prochy68 napsal:

V prvni rade bys mel nastrelit cenovou hladinu, protoze pod pojmem luxusnejsi (drazsi) si kazdej predstavuje uplne neco jinyho.

Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk

chápu, že každej to má jinak, taky jsem psal, že to je subjektivní a ptal se na první luxusnější ostatních, co si pořídili…, ale pro mně je pojem luxusnější okolo 50-100k, nechci rovnou skákat z hodinek za pár desítek tisíc hned na hodinky přes 100k, to už jsou pro mě pak luxusní 

Odesláno
před 3 minutami, Vortex-Tempus napsal:

Tak ale to je viac nez slusny rozpocet. Uplne v pohode za to kupis nie ze second hand ale aj nove hodinky u Omegy, IWC, Zenith, Breitling, Tudor a o inych lacnejsich znackach ako napriklad Longines, Oris a podobne ani nehovorim. Za 200k sa uz mozes pozerat aj po entry level Rolexoch. Mozno este skus upresnit aky styl, velkost a funkcionalitu hladas. 

není lepší (nebo spíš výhodnější) pořídit hodinky z druhý ruky? kdybych měl nekonečný budget tak bych neváhal, ale bohužel nemám :Dd

Odesláno

Jak už bylo řečeno, tak každý to má jinak. Pro mě to začíná Tudor pak Breitling a Omega. Longines mohou být jak "levné", tak i na cenové úrovni Tudor. U mě to byl právě Tudor. Do té doby byly moje nej Seiko Pressage Sharp Edged. Takže taky poměrně velký skok.

Odesláno
před 16 minutami, MaM napsal:

není lepší (nebo spíš výhodnější) pořídit hodinky z druhý ruky? kdybych měl nekonečný budget tak bych neváhal, ale bohužel nemám :Dd

Ano moze to byt lepsie… Mne to par krat nevyslo. Kupa z druhej ruky je vacsinou spojena s nejakym kompromisom ktory sa prvotne zda OK ale za par tyzdnov ho olutujes. Kazdopadne ked chces minut +/- 100k budes mat toho na vyber vela. Moony su dobry napad aj ked neviem ci v dnesnej dobe za 100k nejake slusne kupis. 

Moje odporucanie je Tudor. Medzi 60-80 by si v miestnej inzercii mal bez problemu najst nieco slusne z rady Black Bay. Jedny z mojich prvych lepsich hodiniek boli Black Bay 41 s cervenou lunetou a bol to dobry vyber. 

Odesláno
Před hodinou, Vortex-Tempus napsal:

Ano moze to byt lepsie… Mne to par krat nevyslo. Kupa z druhej ruky je vacsinou spojena s nejakym kompromisom ktory sa prvotne zda OK ale za par tyzdnov ho olutujes. Kazdopadne ked chces minut +/- 100k budes mat toho na vyber vela. Moony su dobry napad aj ked neviem ci v dnesnej dobe za 100k nejake slusne kupis. 

Moje odporucanie je Tudor. Medzi 60-80 by si v miestnej inzercii mal bez problemu najst nieco slusne z rady Black Bay. Jedny z mojich prvych lepsich hodiniek boli Black Bay 41 s cervenou lunetou a bol to dobry vyber. 

před 1 hodinou, Pozorovatel napsal:

Jak už bylo řečeno, tak každý to má jinak. Pro mě to začíná Tudor pak Breitling a Omega. Longines mohou být jak "levné", tak i na cenové úrovni Tudor. U mě to byl právě Tudor. Do té doby byly moje nej Seiko Pressage Sharp Edged. Takže taky poměrně velký skok.

díky za doporučení, tudor má jeden kamarád a říkal, že je nadmíru spokojený, rozhodně nad tudorem zapřemýšlím, nemáte náhodou ještě zkušenost s Glashütte? taky se mi líbí, ale neznám nikoho, kdo by je měl, ani o nich toho moc věděl

Odesláno
před 2 hodinami, MaM napsal:

byt Tebou, tak bych sel na 100% na neco z druhé ruky...malokdy to člověk trefí napoprvé, dosahnes na zajímavější kousky a cena uz se bude +- držet. Jen, než tomu budes rozumět poradně, hledat neco s papirama a z důvěryhodných zdrojů

Odesláno

Kdyz koupis z druhy ruky neco tady na foru a nebude to uplne blbost, tak na tom uz nejak zavratne “neprodelas”. Kazdopadne se na tenhle pohled vykasli.  Je videt, ze absolutne netusis, ale pises o hodnote…Zasel bych si do Dusaka, Carollina a neco vyzkousel - udelas si nazor na velikost, ciferniky, vysku pouzdra…Za kilo sezenes ty Tudory, Breitlingy a asi i nejake starsi Omegy a ty IWC. Zvazil bych pro zacatek i Longines, posledni dobou delaji hezke kousky. 

Odesláno

Je pravdou, že jsem tohle fórum četl dlouhé roky (více než 10 let). A až ten správný inzerát byl tím impulsem pro registraci. Hodinky do 1000,- eur jsem kupovala vždy nové. Nicméně zmiňovaný Tudor BB je právě odsud a koupě rozhodně nelituji 😉

Odesláno

S rozpočtem 50-100k se dá vymyslet relativně hodně ;)

Určitě zajdi do pár hodinářství a zkus toho co nejvíc na ruce, ať tušíš, jakým směrem se ubírat.

Pak sem napiš, jaké hodinky se ti líbí, jaké naopak ne, co se ti líbilo a co ne na konkrétních kusech a určitě dostaneš i konkrétnější tipy :)

Odesláno (upraveno)

S tímhle rozpočtem určo Tudory, biď pepsi GMT nebo Pelagosy z druhé ruky..ty alejsou asi už mimo cenu.

I Orisky sixry five by byly fajn.

Upraveno uživatelem Spongebob

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...