paya01 Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2023 Kde mi udělají na počkání test voděodolnosti na 200 m? Koscom umí jen 100, vyšší někam posílají...
Micey Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2023 (upraveno) Určitě to umí Ruda v Onyxu Jihlava, myslim že Dušák měl taky 200 - 300m? Carollinum možná.. ale teda úplně nevim k čemu to bude dobrý:) Upraveno 1. srpna 2023 uživatelem Micey
paya01 Odesláno 2. srpna 2023 Autor Nahlásit Odesláno 2. srpna 2023 před 18 hodinami, Micey napsal: ale teda úplně nevim k čemu to bude dobrý:) Já věděl, že se někdo chytí. Ale že to bude hned v první odpovědi, to jsem nečekal. Lidi tady platí pošetilý prachy za hodinky, který jsou míň přesný než jejich mobil, mají hodinek víc než rukou a nohou dohromady, ale když si chci nechat udělat test na tlak, na který jsou zkoušené certifikované potápky, tak je to špatně? A proč to chci? Čistě jen pro ten pocit. Vím, že by asi stačilo 100 m. Ale když mám na ruce něco, co má WR 300 nebo 600 metrů a chci s tím dělat ve vodě cokoliv, včetně skoků z výšky, příboje a podobně, tak chci mít ten bláhový pocit, že na tu hloubku, kde se tomu začíná říkat potápky, jsou změřené. Koneckonců jsou to moje prachy... Ale za odpověď děkuju, jmenované oslovím...a nerad bych, aby tenhle příspěvek vypadal konfliktně, spíš mě to pobavilo - protože tu reakci jsem čekal...
Micey Odesláno 2. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2023 Ale jo, já tomu úplně rozumim, akorát jsem si vzpomněl že jsem to kdysi řešil u Seawolfů, tříkilometrovejch. Koupil jsem nový, po pár dnech si všiml že dou úplně mimo COSC, u Dušáka mi je zregulovali. A teď co, udělaj ti tlakovku na 100, možná 200m.. a tim to končí:) Ono to ale neznamená že ty hodinky nejsou vodotěsný přesně tak jak maj, akorát to prostě nevyzkoušíš.. Ono když o tom tak přemejšlim, u každejch jedněch vyrobenejch potápek taky výrobce nedělá tlakovku na tu hloubku, ne? Nebo jo?:)
paya01 Odesláno 2. srpna 2023 Autor Nahlásit Odesláno 2. srpna 2023 No jasně, nebudu řešit, jestli to vydrží 600 m, když je to na nich napsaný. Až se s nimi jednou ocitnu v 600 m, bude mi už jedno, jestli ten tlak vydržely - já ho určitě nedám . Jde spíš o ten safety margin, který má každý jinde. Já ho mám holt u potápek na 200 m.
ONYX servis hodinek Odesláno 2. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2023 tak ono je to taky ještě trochu jinak. Z Omegy je přímý předpis zkoušet SP 300 pouze na 5 ATM v suchým válci. Při menším tlaku se případná netěsnost projeví lépe, než když se hodinky dají na 10 ATM. To pak tlak násobí dotlačením víka těsnost pouzdra a případný problém se nemusí projevit. To jsme si zrovna u SP zažili hodně krát. Další věc je ta, že na zkoušku víc jak 15 ATM, potřebuješ Natator. Což je speciální pancéřová komora odolávající tlaku v našem případě až 1250 ATM a zkouška probíhá vícestupňově. Těsnost hodinek se pak zkoumá za pomoci fyzikálních jevů a celý test je zdlouhavý a pracný. Od toho se odvíjí i cena testování u nás 1000,- Kč. V případě složité konstrukce pouzdra i víc, jelikož se musí vypouzdřit stroj a některé hodinky mají pouzdro konstruované tak, že se musí celé rozšroubovat. Moje zkušenosti jsou takové, že pokud hodinky vydrží testování v suchém válci, tak do natatoru je zbytečné je dávat. Opravdu jen v případech očekávaného extrémního zacházení, to má nějaké opodstatnění. Beru i osobní pocit spokojenosti jako druhý, pádný důvod. Ruda.
Campino Odesláno 2. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2023 před 3 hodinami, Micey napsal: Ono když o tom tak přemejšlim, u každejch jedněch vyrobenejch potápek taky výrobce nedělá tlakovku na tu hloubku, ne? Nebo jo?:) U etablovanych značiek robí vyrobca tlakovku u každého kusu vyrobenych hodiniek, dokomca na vyšší tlak ako by mali zvládnut. Taky Rolex či Omega si prípadnú blamáž dovolia len tažko
Micey Odesláno 2. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2023 (upraveno) Nojo, blamaz.. onu tu laboratorni tlakovku mas na nejakej statickej tlak, je to takovy dost teoreticky, viz treba i ty vodotesnostni tabulky Omegy/Swatch group. Takze kdyz se potopis s hodinkama s WR30 do dvaceti metru a vytopis je, reklamace se spis.. nepodari? Byt jsou teda dle tebe kazdy testovany, i kdyz o tom uprimne kapku pochybuju, nevim. Upraveno 2. srpna 2023 uživatelem Micey
Rendell Odesláno 23. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2024 zdar, vracím se k tématu. Může někdo poradit kde mně v Brně udělají tlakovku na 10 bar? Jde o potápky na 20 bar, ale spokojil bych se i s 10. Díky
Seamaster Odesláno 23. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2024 NO v BRne ti nikde na vic jak 10 stejne nikde neudelaji. Hanak.
ONYX servis hodinek Odesláno 24. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2024 Kousek od Brna jsme my a umíme až 145 barů...
doo Odesláno 24. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2024 (upraveno) Na Pekarske v Rotaxu ,nahore u zastavky smirglu za zlomek ceny u Hanaka .Tlak ,podtlak ,nejdriv 5 ,pak 10 s vytistenym protokolem ,je tam i pruhyb . Pro zasmani z diskuse na jinem foru : Jde o vymenu oleje v hodinkach a test na 12.ooo m .(Ani Mariansky prikop tolik nema ) . D. Upraveno 24. dubna 2024 uživatelem doo
b52 Odesláno 24. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2024 V 2. 8. 2023 v 15:00, ONYX servis hodinek napsal: tak ono je to taky ještě trochu jinak. Z Omegy je přímý předpis zkoušet SP 300 pouze na 5 ATM v suchým válci. Při menším tlaku se případná netěsnost projeví lépe, než když se hodinky dají na 10 ATM. To pak tlak násobí dotlačením víka těsnost pouzdra a případný problém se nemusí projevit. To jsme si zrovna u SP zažili hodně krát. Další věc je ta, že na zkoušku víc jak 15 ATM, potřebuješ Natator. Což je speciální pancéřová komora odolávající tlaku v našem případě až 1250 ATM a zkouška probíhá vícestupňově. Těsnost hodinek se pak zkoumá za pomoci fyzikálních jevů a celý test je zdlouhavý a pracný. Od toho se odvíjí i cena testování u nás 1000,- Kč. V případě složité konstrukce pouzdra i víc, jelikož se musí vypouzdřit stroj a některé hodinky mají pouzdro konstruované tak, že se musí celé rozšroubovat. Moje zkušenosti jsou takové, že pokud hodinky vydrží testování v suchém válci, tak do natatoru je zbytečné je dávat. Opravdu jen v případech očekávaného extrémního zacházení, to má nějaké opodstatnění. Beru i osobní pocit spokojenosti jako druhý, pádný důvod. Ruda. Zase jsem trochu chytrejsi. Dekuji za vysvetleni!
Rendell Odesláno 25. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2024 Díky za tip, Rotax neznám. Onyx je na jistotu, ale nechce se mně zdvojnásobit cenu o poštovné tam a zpět. Jde o výměnu baterky s tlakovkou. Na servis a přetěsnění automatů bych to poslal jen do Onyxu.
doo Odesláno 25. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2024 (upraveno) Pani primo pred tebou stroj otevre ,ma k ruce kufr se vsemi potrebnymi O-krouzky a na pulte otestuje .Stoji to pouze 1/4 ceny od Hanaka . Pro bezne spotrebitele ideal .Pro narocne asi malo . D. Upraveno 25. dubna 2024 uživatelem doo
Seamaster Odesláno 25. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2024 No jako ze by me pani v Rotaxu ty potapky pred testem WR na pockani jako cely pretesnila? To snad ne Ja teda jedu jen Omegy, takze me automaticky naskocil Hanak no...
doo Odesláno 25. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2024 Kolik stoji vymena baterie nevim ,menim si je sam .Chodim tam pouze na testy .Zminka o O-krouzcich je proto ,ze si v beznych pripadech v pripade zjistene netesnosti umi asi i poradit .Male O-krouzky v tlacitkach nemeni na miste ,posila to na dilnu jinde . Psal jsem ze pro narocne to neni . Ja bych si za cenu od Hanaka zbastlil tester sam ,dela se to z filtru na vodu .Zadny zazrak meri se pruhyb sklicka ,a pro zakladni zjisteni jesli vubec ,nebo aspon trochu to staci .Na moje vraky to ale nepotrebuji ,testuji pro zname . Dusan ,su taky z Brna a chodim nad Pekarskou k Poutnikovi .A teprve kratce opravuji i chronografy (protoze jim vetsinou nic neni ,jenom nejdou ).
ONYX servis hodinek Odesláno 26. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2024 Filtr jako tester, baterky doma na koleni, mobilní pohotovost s kufrem těsnění, samooprava chronografu a skláři nebudou mít co žrát....
doo Odesláno 26. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2024 (upraveno) Z filtru na vstupu vody do domu se pouzije sklenena banka jako zvon ...... navodu hafo Ten kufr je v kazdem hodinarstvi kde meni baterky .... Vymenit slabe pero ve starem chronografu a znovu ho slozit uz zvladnu .... Longines/Valjoux 22 /One Button A moje prvni vlastni ,3-TL Landeron 47 Ale to uz se chlubim ,a to jsem nechtel ...Ano ,ma to chyby ,soucastky jsou jak byly v puvodnim stavu ,cepy nelestim .V bezprasnem prostredi take nepracuji . Ale stare chronografy se svymi tlacitky stejne tesne jak vrata od stodoly .Za Longines si hodinar rekl o desitky tisic ,nakonec chybejici vicko perovniku a zapadkove kolo prislo na 60 EUR . Dusan/Brno Upraveno 26. dubna 2024 uživatelem doo
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se