HB63 Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Dyť je to tam napsaný... Jo máš samozřejmě pravdu! Zaměnil jsem tachymetr za telemetr.Jsem vůl a příště si musím pořádně přečíst o čem je řeč.
farářskej Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 K rozeznání různejch stupnic a vesměs zbytečnejch funkcí je dobrej tenhle odkaz.
cody Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 ...Na hodinkách bych v současnosti chtěl mít jednu - na měření srdečního tepu, pulsograph nebo pulsometr. Jenomže těch je málo a většinou jsou docela drahé... Kubson ma nebo mel jedny v nabidce okolo deseti litru, tusim ze Archimede.
mindy Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 (upraveno) ako sa da vlastne podla toho tachymetru zistit rychlost hmm?? Upraveno 11. ledna 2009 uživatelem mindy
Návštěvník Tada Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 ako sa da vlastne podla toho tachymetru zistit rychlost hmm?? Stupnice je pro měření rychlosti v úseku 1Km. Na začátku úseku zapneš stopky a na konci je stopneš a podle toho na kterou číslici ukazuje vteřinová ručka stopek, taková byla tvoje průměčná rychlost na tom 1km
mindy Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 Stupnice je pro měření rychlosti v úseku 1Km. Na začátku úseku zapneš stopky a na konci je stopneš a podle toho na kterou číslici ukazuje vteřinová ručka stopek, taková byla tvoje průměčná rychlost na tom 1km hmm no diki tak to vyskusam a som zvedavy co to ukaze....ale aj tak si myslim ze v reale to asi nikto nevyuziva...
Jerryl Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 Já to využívám na dálnici, kde jsou kilometry označený docela přesně a zjišťuji tak skutečnou rychlost auta. Byste se divili, jak tachometry kecaj.
ELDA76 Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 Taky jsem tachymetr nikdy nepoužil. Teď mám na hodinkách logaritmické pravítko a popravdě nejen že jsem ho ještě nepoužil, ale ani nevím jak.
budo Odesláno 11. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 Já to využívám na dálnici, kde jsou kilometry označený docela přesně a zjišťuji tak skutečnou rychlost auta. Byste se divili, jak tachometry kecaj. Tachometry jsou obecne kapku nadhodnoceny, to je obecne znama vec. Staci si vsimnout nekdy rozdilu mezi stavem tachometru a udejem o rychlosti na GPSce.
spiderer Odesláno 11. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2009 Teď mám na hodinkách logaritmické pravítko a popravdě nejen že jsem ho ještě nepoužil, ale ani nevím jak. Ja ho pouzil parkrat na nasobeni a deleni abych si ho vyzkousel Tady mas par informaci jak na to - http://donindiano.lanetcie.com/watches/bre.../b-1/slide_rule - http://www.breitlingsource.com/articles_slide_rule.shtml
Klotzman Odesláno 12. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2009 Já tachymetr používám občas na ukrácení dlouhé chvíle když jedu vlakem nebo busem - když teda zrovna mám hodinky s tachymetrem - v autě při řízení si to moc nedovedu představit a v letadle chybí za okýnkem kilometrovníky Ale jinak to považuju za alespoň použitelnou ficúru...a ještě lepší by byl telemetr
prochaska Odesláno 12. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2009 Mně by přišlo zajímavější tam mít stupnici na měření hloubky pomocí padajícího kamene (bílá stupnice podle vizuálního pozorování dopadu, červená s korekcí na rychlost šíření zvuku). A ještě k tomu dodávat kalibrovaný kámen s definovanými aerodynamickými vlastnostmi. To by bylo rozbitejch hlav :-)
atim Odesláno 12. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2009 No já bych to až zase tolik nepodceňoval, jde o to si tu fci někdy vyzkoušet a vědět jak se používá a ona se pak už nějaká příležitost najde. S "logárem" už bych asi neuměl ale dělalo se s tím dobře, nezapomeňte že např. kosmonauti z Apolla 13 počítali návratové prvky logárem, kalkulačka je vedlejší produkt toho projektu. A např. jednoduché určení světových stran s mechanickýma hodinkama je použitelné všude a je to primitivní. Pak se architekt na stavbě divil, že sever je tam, jo?
cody Odesláno 12. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2009 Mně by přišlo zajímavější tam mít stupnici na měření hloubky pomocí padajícího kamene (bílá stupnice podle vizuálního pozorování dopadu, červená s korekcí na rychlost šíření zvuku). A ještě k tomu dodávat kalibrovaný kámen s definovanými aerodynamickými vlastnostmi. To by bylo rozbitejch hlav :-) Navrhni to Onionovi na Steinharti limitku
Návštěvník Tada Odesláno 13. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2009 Pokud mi sem někdo napíše parametry toho kamenu, mohl buch zkusit nějaké sehnat
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se