Bert Odesláno 31. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2023 Buďto špatně čteš, nebo záměrně argumentuješ nefér. Před dvěmi hodinami jsem do tohoto vlákna napsal:"To, že s Tebou polemizuji o tom, jestli mohl padnout jako Čechoslovák, nikterak nesnižuje moji úctu k těm, kteří položili za svou vlast život." Takže znova: Myslím si, že mohl padnout buďto jako Čech, nebo jako Slovák. To zkrátka dovozuji z tehdejší de iure situace. Opravdu to nemá nic společného se zlehčováním. A nebo teda, teď se ukaž, a hoď sem citaci toho, kde (jak píšeš výše) zlehčuji přínos československých jednotek. Edit. Z mojecestina.cz: ... názvy příslušníků různých států a jejich částí píšeme vždy s velkým počátečním písmenem, správně je tedy Čech. Vzhledem k určitému nepochopení ze strany pár členů fóra tedy shrnuji: domnívám se, že v době neexistence Československa (39-45) to je asi nejpřijatelnější takto: Čech, Slovák, čechoslovák - ano, Čechoslovák - ne. Samozřejmě vše v těch intencích, jak psáno výše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axel Odesláno 31. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2023 před 1 hodinou, Bert napsal: Vzhledem k určitému nepochopení ze strany pár členů fóra tedy shrnuji: domnívám se, že v době neexistence Československa (39-45) to je asi nejpřijatelnější takto: Čech, Slovák, čechoslovák - ano, Čechoslovák - ne. Samozřejmě vše v těch intencích, jak psáno výše. Není tohle lpění na detailu už trochu přitažené na vlasy... ? Před 2. světovou jsem byli ČSR a stejně pak znovu i po válce.. Že ten svazek byl po Mnichově násilně ukončen, Československo rozporcováno, a tím pádem tedy fakticky nemohl padnout Čechoslovák, je z pohledu jejich činů, památky, oběti naprosto nepodstatné.. Byli to Čechoslováci s velkým Č, ač tedy gramaticky správně s malým.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 1. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2023 Tohle už zpívali Brontosauři. "Za svou pravou stát ..." Nechcete to ukončit? Ještě nejsou vánoce. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 22. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2023 Dnešní Metro for men. str.2 Reklama hodinky Prim Arma LE. Na ciferníku není žádný podstatný údaj, který by o nějaké kvalitě mluvil. Může to vadit nebo to je hra na schovávanou zabalenou do nic neříkajících nabubřelých textů kolem dokola a zmiňovaných v témže plátku na str.10/11? No a konečně jejich cena je taková, že to u mně vyvolává smích a útrpný úsměv zároveň. No má úcta, vojenské Primky s názvem Arma. Arma je v československé armádě pojem pro něco úplně jiného. Takže tenhle eltoňácký mišmaš se mi nějak příčí. Diskuse, kterou tady vedete je úplně mimo mé chápání. I ta limitka na 310.peruť RAF má přeci nápis Czechoslovak Squadron ne? K tomu - všichni naši vojáci v Anglii měli na uniformě nápis Czechoslovakia s vlaječkou. Stejně jako tam sloužící Poláci, Holanďané a Norové své, i když i jejich státy dobyli a rozbil Němci. Naproti tomu já tedy osobně z WW2 nejvíc hodnotím partyzány v Jugoslávii, kteří se udrželi proti německým a italským jednotkám až do konce války na Balkáně . To je něco, co má pro mne skutečně hodnotu. Ale když tam je ta otázka hrdost Čechů jako vojáků - toho je v historii a doložené dost a dost. Počínaje od krále Vladislava až po Radeckého z Radče. Těmto tehdejším rekům se těžko bude dnes konkurovat. V dnešní a nedávné době máme jen Cerné barony a Tankový prapor a generála Šejnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se